اخبار شورای عالی استانها؛

دفع نامناسب پسماند از چالش‌های اصلی مازندران است

تهران - برزویی گفت: روزانه ۲ هزار تن زباله در جنگل‌های شمالی دفن می‌شود، مشکلات پسماند، انباشت و شیرابه زباله، آلودگی دریا و جنگل از مشکلات محیط‌زیستی مازندران است.

به گزارش پیک شهر، صادق برزویی نماینده استان مازندران در شورای عالی استان‌ها در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان‌ها با اشاره به مهمترین مشکلات این استان، گفت: مشکلات مواصلاتی و جاده ها به خصوص راه های روستایی و بین شهرستانی، کم آبی در حوزه کشاورزی و آب شرب و ضعف در سیستم دفع فاضلاب شهری و دفع نامناسب پسماند و زباله را از چالش‌های اصلی مازندران می دانم.

وی افزود: روزانه ۲ هزار تن زباله در جنگل‌های شمالی دفن می‌شود. بوته کنى، احداث راه، زمین‌خواری، چراى بی‌رویه دام، شکار غیرمجاز و بهره‏‌بردارى از معادن موجب تخریب بخش وسیعى از زیست‏گاه‏‌های مازندران و محدودیت آنها شده است. مشکلات پسماند، انباشت و شیرابه زباله، آلودگی دریا و جنگل از مشکلات دیگر محیط زیستی مازندران است.

نماینده استان مازندران در شورای عالی استان ها خاطرنشان کرد: مازندران یکی از پرچالش‌ترین مناطق ایران از نظر محیط زیستی است در حالی که یکی از اهرم‌های توسعه پایدار، حراست و پاسداری از منابع طبیعی و زیست محیطی است.

برزویی ادامه داد: مقابله با عوامل مخرب نظیر فرسایش خاک، فرونشست زمین، همچنین کنترل میزان مصرف و بطورکلی مبارزه با تمام عوامل از بین ‎برنده یا تخریب‎ گر در حوزه محیط زیست از جمله وظایف سازمان محیط زیست هستند که تنوع و گستردگی آن ها، مسئولیت و سختی آن ها را بیشتر و نیازمند مشارکت همگانی و مردمی می‎ کند.

وی در پایان با اشاره به اینکه دو مورد از مهم‌ترین مشکلات ما در زمینه محیط زیست، عدم مدیریت صحیح پسماند‌های خانگی و پساب‌های خانگی است، اظهار داشت: عدم تصفیه مناسب فاضلاب‌های خانگی، یکی از مهم‌ترین مشکلات ما در استان است که باعث آلودگی رودخانه ها، دریا، تالاب‌ها و آب بند‌ها می‌شود.

خانواده‌ها برای ثبت نام فرزندان خود در مدارس با مشکل مواجه هستند

محمدرضا فلاح نماینده استان اصفهان در شورای عالی استان‌ها با انتقاد از شرایط ثبت‌نام دانش‌آموزان، گفت: متأسفانه با توجه به سیستم کنونی آموزش و پرورش که باید الگوی سایر ادارات باشد، در سال جاری بسیاری از خانواده‌ها برای ثبت نام فرزندان خود به زحمت افتادند و دنبال پارتی و ارتباط می‌گردند.

وی افزود: این شیوه ثبت نامی که امسال تصمیم گیری شد از کجا آمد؟ آیا در کل کشور اینگونه بود و یا در استان اصفهان به این صورت است؟

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: جای تأسف دارد که خود آموزش و پرورش اعلام می‌کند میانگین معدل دانش آموزان زیر ۱۰ است، نمی دانیم در آموزش و پرورش چه می‌گذرد و مشکل از کجاست؟ وزارت مشکل دارد؟ معلمان مشکل دارند یا سیستم؟

وی بیان کرد: قطعا معلمان مشکل ندارند بلکه مشکل از نوع تدابیر است. وقتی معلمان با اندک حقوق کلاس‌ها را اداره می‌کنند باید شاهد پایین آمدن معدل دانش آموزان باشیم.

فلاح تصریح کرد: از مدیرکل آموزش و پرورش می‌خواهیم که این موضوع را پیگیری کنند. اگر مدارس و دانشگاه‌ها افت پیدا کنند این افت قطعا به سایر ادارات هم سرایت می‌کند.

پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در کردستان ایجاد شود

عارف محمدخانی نماینده استان کردستان در شورای عالی استان‌ها با بیان اینکه کردستان ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های فراوانی برای توسعه دارد، گفت: معدن و پهنه‌های غیرفعال معادن استان،‌ ساماندهی مبادلات مرزی در مرز باشماق و مدیریت منابع آب و خاک مهمترین ظرفیت‌های توسعه‌ای استان هستند که باید به‌درستی از آنها بهره‌برداری و مشکلات موجود رفع شود.

وی افزود: نبود زیرساخت‌ها، ساماندهی مبادلات مرزی و تأمین منابع مالی از مهم‌ترین چالش‌های توسعه کردستان است که برای توسعه استان باید به‌صورت جدی پیگیری شود.

محمدخانی خاطرنشان کرد: با وجود مرز مشترک با کشور عراق، حتی یک پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در استان نداریم که مسئولان استانی باید به طور جد، پیگیر ایجاد آن باشند. در حوزه تجارت خارجی نیز شرط توسعه استان در گرو تقویت زیرساخت و ایجاد جاده است و امری مهم‌تر از ترانزیت در مرز وجود ندارد.

وی ادامه داد: توسعه خطوط ریلی و اتصال راه‌آهن همدان _ سنندج به مرز باشماق می‌تواند بسیاری از مشکلات و چالش‌های موجود در حوزه راه، توسعه و ایجاد اشتغال در استان را مرتفع کند.

نماینده استان کردستان در شورای عالی استان‌ها با بیان اینکه نبود زیرساخت، بزرگترین مانع توسعه کردستان است، گفت: جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی تنها راه برون رفت استان از مشکلات اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار است.

برگزاری جلسه بررسی طرح اصلاح کمیسیون ماده ۷ قانون حفظ و گسترش فضای سبز

جلسه بررسی «طرح اصلاح ترکیب اعضای متشکله کمیسیون ماده ۷ موضوع ماده ۱ قانون حفظ و گسترش فضای سبز ابلاغی تنقیح آیین نامه اجرایی شورای عالی استان‌ها» با حضور علی اکبر حسینی و ملک سردار دردی زاده نمایندگان استان گلستان، کارشناسان مطلع استانداری تهران و کارشناسان مطلع شورای عالی استان‌ها به ریاست افشین خلیلی معاونت دولت و امور کمیسیون‌های شورای عالی استان‌ها برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان‌ها، این طرح با پیشنهاد استانداری تهران برای اصلاح ترکیب کمیسیون ماده ۷ موضوع ماده ۱ قانون حفظ و گسترش فضای سبز برای حضور نماینده استانداری تهران در این کمیسیون پیشنهاد شده است.

تصویب و تغییر «قانون حفظ و گسترش فضای سبز» و کمیسیون ماده ۷ که ذیل ماده ۱ این قانون از اختیارات شورای عالی استان‌هاست و برای حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها موضوعیت دارد.

مقرر شد برای انجام کار کارشناسی بیشتر جلسه بعد با ارائه آمار و ارقام دقیق در خصوص قطع درختان استان تهران برگزار شود.