آمادگی اصفهان برای راه اندازی «فروشگاه شهرهای عضو شبکه شهرهای خلاق صنایع دستی»
به گزارش از پیک شهر به نقل پورتال اطلاع رسانی شهرداری اصفهان، علی قاسمزاده روز یکم بهمن ماه در دیدار با «حسن فرطوسی»، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با بیان اینکه عضویت در شبکه شهرهای خلاق و یادگیرنده ظرفیتی ارزشمند برای تمامی شهرها به شمار می رود، اظهار کرد: حدود ۳۵ شهر دنیا عضو شبکه شهرهای خلاق در حوزه صنایع دستی هستند که اصفهان نیز یکی از این شهرها بهشمار میرود.
وی افزود: اصفهان آمادگی دارد ظرفیتی برای فروش محصولات صنایع دستی شهرهای عضو شبکه شهرهای خلاق در حوزه صنایع دستی فراهم و بهنوعی «فروشگاه شهرهای عضو شبکه شهرهای خلاق در حوزه صنایع دستی» را در میدان امام (ره) یا چهارباغ ایجاد کند تا محصولات جذاب این ۳۵ شهر ارائه شود.
شهردار اصفهان با بیان اینکه میتوان همین فروشگاه را در شهرهای عضو شبکه شهرهای خلاق در حوزه صنایع دستی ایجاد کرد، گفت: می توانیم شبکه شهرهای خلاق در حوزه صنایع دستی را برای جامعه عینیت بخشیده و به یک رخداد پیوسته شهری تبدیل کنیم؛ حتی در گام نخست میتوان فروشگاه مجازی را در این زمینه ایجاد کرد و بعد آن را عینیت بخشید.
راهاندازی «باغ ایرانزاد» در اصفهان برای پرورش ۴۱۰ گونه گیاه بومی ایران
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان گفت: «باغ ایرانزاد» که به همت شهرداری اصفهان و مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی در حال طراحی است، فرصت منحصربهفردی برای پرورش ۴۱۰ گونه گیاهی ایرانزاد و در معرض خطر انقراض فراهم خواهد کرد.
مجتبی حقشناس با اشاره به ایجاد پروژهای جدید به نام «باغ ایرانزاد» در مرکز تحقیقاتی کشاورزی اظهار کرد: این پروژه با همکاری شهرداری اصفهان و مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی، پس از انعقاد تفاهمنامه و بستن قرارداد بین دو طرف، وارد مرحله اجرایی شده است.
وی افزود: شورای سیاستگذاری پروژه نیز مصوبات لازم را برای آغاز کار بهکار گرفته است و با پایان نقشهبرداریهای مربوطه، طراحی فاز نخست این پروژه در حال انجام است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان با اعلام اینکه این باغ در محدوده باغ گلهای اصفهان و در محله امیرحمزه احداث خواهد شد و امکان بازدید و بهرهبرداری از آن برای عموم مردم فراهم می شود، اظهارکرد: در این باغ ۴۱۰ گونه گیاهی ایرانزاد که بومی ایران و سازگار با شرایط اقلیمی کشور هستند، پرورش خواهند یافت و در معرض دید عموم قرار خواهند گرفت.
وی هدف از راهاندازی باغ ایرانزاد را علاوهبر ایجاد فضایی مناسب برای لذت بردن عموم مردم از زیباییهای طبیعی، فراهمکردن فرصتهای علمی برای کسانی دانست که در زمینه گیاهشناسی و علوم کشاورزی فعالیت دارند.
حقشناس گفت: این پروژه برای پژوهشگران و دانشجویان دانشگاهها که بهدنبال منابع علمی مرتبط با گیاهان ایرانزاد هستند، فرصتی ارزشمند خواهد بود و علاوه بر این، باغ ایرانزاد بهعنوان محلی برای پرورش و تکثیر گیاهان نادر و در معرض خطر انقراض خواهد بود.
وی افزود: در حال حاضر، بذر تعدادی از این گیاهان در اختیار قرار گرفته و همکاریهای لازم برای کشت و پرورش آنها با مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی در حال انجام است. همچنین پروژه باغ ایرانزاد قرار است سال آینده وارد مرحله اجرایی شود که امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری برسد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان تاکید کرد: باغ ایرانزاد بهعنوان یک مرکز علمی-پژوهشی برای دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کاربرد خواهد داشت و در این راستا، از هرباریومهای گیاهی جهاد کشاورزی نیز برای تدریس و آموزش درس گیاهشناسی در دانشگاهها استفاده می شود. (هرباریوم مجموعهای از گیاهان خشک و حفظ شده و اطلاعات مربوط به آنها است که برای مطالعات علمی استفاده میشود)
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0