آمادگی کامل آلاشت برای میزبانی از مسافران نوروزی

پیک شهر: شهردار آلاشت با بیان اینکه واقع شدن این شهر در یک منطقه کوهستانی با ارتفاع 1950 متری از سطح دریا، موجب ایجاد مناظر فوق العاده و زیبایی های کم نظیری در این شهر شده استف گفت: ظرفیت های گردشگری آلاشت، خاص و دیدنی هستند. این شهر رصد خانه بسیار زیبایی (متعلق به شهرداری) دارد که تنها رصدخانه استان های شمالی و تنها رصدخانه ایران در ارتفاع 1950 متری از سطح دریا است که می تواند میزبان مسافران باشد.

یحیی علی نژاد با تحصیلات مهندسی معماری و کارشناس ارشد علوم سیاسی، حدود ۲۵ سال سابقه کار مدیریتی شهری دارد. وی شهردار اسبق قائمشهر بوده و از ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ رسما به عنوان شهردار آلاشت مشغول به فعالیت است. لازم به ذکر است شهرداری آلاشت در سال ۱۳۵۲ تاسیس شد و وی سیزدهمین شهردار این شهر است. گفت وگوی تیرنگ با این شهردار ساعی و با تجریه از نظرتان می گذرد.

یحیی علی نژاد شهردار آلاشت در گفت و گوی اختصاصی با تیرنگ، اظهار کرد: بر اساس سرشماری ۱۳۹۵ جمعیت شهر آلاشت ۱۱۲۵ نفر است اما به جهت ییلاقی بودن منطقه، با جمعیت شناور بالایی مواجه هستیم که به ویژه در فصل های بهار تابستان به حدود ۱۰ هزار نفر نیز می رسد.

وی با اشاره به قدمت ۴۸ ساله شهرداری آلاشت، افزود: بودجه شهرداری آلاشت در سال ۱۴۰۰ حدود ۵ میلیارد و ۵۶۰ میلیون تومان است که تا پایان بهمن ماه حدود ۷۰ درصد این بودجه محقق شد.

شهردار آلاشت تصریح کرد: بودجه سال آینده نیز در مرحله تصویب قرار دارد و با نهایی شدن مراحل آن، رقم تصویب شده را به اطلاع مردم و رسانه ها خواهیم رساند.

علی نژاد، با اشاره به نزدیکی سال جدید بیان کرد: شهرداری آلاشت با انجام اقدامات لازم، آماده استقبال از مسافران و گردشگران نوروزی است. ما با تشکیل «ستاد استقبال از مسافران بهار» با حضور مسئولان واحدهای شهرداری و برخی دستگاه های مرتبط در شهر مثل نیروی انتظامی، درمانگاه، آبفا، شرکت گاز، شرکت برق و دستگاه های خدمات رسانی) جلسات متعددی تشکیل دادیم و تقسیم وظایف کردیم.

وی ادامه داد: در حوزه مدیریت شهری نیز با سیاست گذاری که شورای اسلامی شهر داشته و دارد برنامه ریزی های خوبی برای آماده کردن شهر آلاشت جهت استقبال از مسافران و گردشگران داخلی و خارجی انجام شده است.

شهردار آلاشت با بیان اینکه واقع شدن این شهر در یک منطقه کوهستانی با ارتفاع ۱۹۵۰ متری از سطح دریا، موجب ایجاد مناظر فوق العاده و زیبایی های کم نظیری در این شهر شده استف گفت: ظرفیت های گردشگری آلاشت، خاص و دیدنی هستند. این شهر رصد خانه بسیار زیبایی (متعلق به شهرداری) دارد که تنها رصدخانه استان های شمالی و تنها رصدخانه ایران در ارتفاع ۱۹۵۰ متری از سطح دریا است که می تواند میزبان مسافران باشد.

علی نژاد، موزه مردم شناسی و مسجد تاریخی شهر آلاشت را از دیگر اماکن گردشگری این شهر برشمرد و افزود: بافت تاریخی و ثبت شده آلاشت، یکی دیگر از جاذبه های دیدنی این شهر با ثبت میراث فرهنگی در سال ۱۳۴۸ است که از مجموعه ۵۷ هکتار وسعت شهر آلاشت چیزی حدود ۲۵ هکتار در بافت تاریخی (خانه های قدیمی و کوچه پی کوچه های قدیمی با سنگفرش های بسیار زیبا) قرار دارد.

وی تصریح کرد: از دیگر مواهب خدادادی شهر آلاشت، آب و هوای بسیار مطبوع و فوق العاده ی کوهستانی است که می تواند برای هم استانی ها و هم میهنان مان از اکثرالنقاط کشور بسیار هیجان انگیز و دل پذیر باشد.

شهردار آلاشت ادامه داد: مدیریت شهری آلاشت بر اساس وظیفه ذاتی خود و با توجه به تاکیدات استاندار مازندران از اوایل اسفندماه مقدمات کار را آغاز کرده و کار بازسازی پارک های شهر، آمادگی اماکن اقامتی بخش خصوصی و عمومی، نصب المان های نوروزی، آماده کردن نمازخانه ها و سرویس های بهداشتی، رنگ آمیزی جداول، رفت و روب مبادی ورودی شهر، درخت کاری و… را انجام داده است.

علی نژاد تاکید کرد: شهرداری آلاشت کاملا آماده استقبال از هم میهنان است و امیدوارم در این ایام، میزبان خوبی برای گردشگران باشیم.

وی در ادامه با بیان اینکه شهر آلاشت در کنار همه ظرفیت ها و مواهب الهی، برخی مسائل و معضلاتی دارد، افزود: به دلیل کوهستانی بودن و شیب بالای ۴۵ درصدی شهر، رانش ها و لغزش های فراوانی را در این منطقه شاهد هستیم که گاها باعث حرکت حفره های زیر زمینی به سمت مناطق پایین دست و نشست برخی قسمت های زمین می شود و این یکی از جدی ترین دغدغه های شهروندان است.

شهردار آلاشت نبود طرح فاضلاب شهر آلاشت را یکی دیگر از دغدغه های مردم دانست و گفت: مدیریت شهری پس از پیگیری های زیاد و موافقت اداره آب و فاضلاب شهرستان و تایید آبفای استان، اخیرا آن را آغاز است. خوشبختانه پیمانکار مطالعه فاضلاب شهری شهر آلاشت انتخاب شد و کارهایش در حال انجام است.

علی نژاد افزود: جاده دسترسی از منطقه دو راهی آزادمهر در سوادکوه به سمت آلاشت بسیار پر پیچ و خمی و در نقاطی بسیار حادثه خیز است. توقع ما از مجموعه راهداری این است که توجه بیشتری به این محور داشته باشند.

وی در پایان گفت: شهر آلاشت مرکز اقتصادی حدود ۲۰ روستای پیرامون خود است و مبادلات اقتصادی و خرید اهالی منطقه از این شهر است که امیدواریم با حمایت مسئولان شهرستانی و استانی و همدلی مجموعه عوامل این شهر، شاهد رشد و توسعه آلاشت باشیم.

تیرنگ نیوز/ ساجدی فر