اخبار شورای شهر تهران

آیین رونمایی از دو آمارنامه شهر و شهرداری تهران

تهران - مراسم رونمایی از «دو آمارنامه شهر و شهرداری تهران» با حضور علی اصغر قائمی و ناصر امانی، اعضای شورای اسلامی شهر تهران، معاون برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا، مدیرعامل سازمان فناوری و اطلاعات، رئیس مرکز نوسازی و تحول اداری، مدیر کل برنامه و بودجه و تعدادی از مدیران شهرداری تهران برگزار شد.
به گزارش پیک شهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، در این مراسم، علی‌اصغر قائمی، عضو شورای اسلامی شهر تهران با بررسی سیر تکامل مسیر آمارنامه شهر و شهرداری تهران، تأکید کرد: یکی از مسائلی که از ابتدا تاکنون در ثبت آمارها وجود داشته، موضوع خوداظهاری واحدها بوده است که مبنای صحّت‌سنجی درستی ندارد و باید برای آن راهکاری ارائه شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه شهرداری تهران سال‌ها است در بررسی نظام‌نامه‌های آماری مقام‌های اول تا سوم را بین سایر دستگا‌ها کسب کرده است، خاطرنشان کرد: در مجموع آمارهای تهیه شده در مجموعه شهرداری تهران از سایر دستگاه‌ها بهتر است، اما باید نقص‌هایی همچون تأخیر در تولید آمار، برطرف شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: شهرداری تهران با بارگذاری ۱۴۰۰ موضوع، در بحث open data  در کشور پیش‌رو بوده و از سایرین جلوتر است، اما اطلاعات نباید راکد بماند؛ بلکه کار بروزرسانی اطلاعات نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه این جلسه ناصر امانی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران با قدردانی از تلاش کارکنان سازمان فاوا و مرکز آمار و رصد شهری در تهیه دو آمارنامه‌ مهم شهر و شهرداری تهران اظهار کرد:  این آمارنامه‌ها سند ارزشمندی است که باید مبنای برنامه‌ریزی و اقدام در شهرداری قرار بگیرد، چرا که آمارهایی مطمئن و قابل اتکاء است.
مجید باقری، معاون برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و اموری شورای شهرداری تهران نیز در این جلسه از تدوین‌کنندگان این دو سند مهم آماری تقدیر و ابراز امیدواری کرد که آثار انتشار این داده‌‌ها در سیاست‌گذاری‌ها حوزه مدیریت یک‌پارچه شهری دنبال شود.
باقری خاطرنشان کرد: این آمارنامه‌ها علاوه بر قشر دانشگاهی و پژوهشگر، باید مورد توجّه مدیران در حوزه برنامه‌ریزی باشد و باید برای اثربخش‌ کردن استفاده از این داده‌ها، اقدامات مؤثری انجام شود. معاون شهردار تهران، تأکید کرد: شهرداری به‌دنبال اثربخشی داده‌های آماری در حوزه‌‌های اجرایی تهران است.
براساس این گزارش، ارائه دوره‌ای آمارنامه‌ شهر و شهرداری تهران، وظیفه مرکز آمار و رصد شهری است که دسترسی برخط به این اطلاعات، از طریق پرتال سازمان فاوای شهرداری تهران امکان‌پذیر است.

سکوت معنی دار طرفداران شعار زن، زندگی، آزادی در قبال فجایع صهیونیست ها علیه زنان

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران از سکوت معنی دار طرفداران شعار زن، زندگی، آزادی در قبال فجایع صهیونیست ها علیه زنان غزه گلایه کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، نرگس معدنی پور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و نودمین جلسه این شورا در نطق پیش از دستور خود گفت: جبهه مقاومت اسلامی حماس با تکیه بر مفهوم والای آزادی و رهایی از چنگ ظالم در هفتم اکتبر؛ یعنی ۳۲ روز قبل با به اجرا درآوردن عملیات منحصر به فرد طوفان الاقصی فصل جدیدی از مبارزه و رویارویی با رژیم منحوس صهیونیستی را گشود.
وی ادامه داد: رژیمی که برای تداوم اشغال گری خود با پشتوانه سرویس اطلاعاتی موساد و به کارگیری انواع ابزارهای الکترونیکی و دیوارهای حائل، سلاح های ویژه رزم شهری، بهره گیری از آخرین تکنولوژی در حوزه جنگ افزارهای زرهی و … به دنبال نمایش شکست ناپذیری خود بر آمده بود. این رژیم کودک کش با استفاده از این موارد به دنبال مخابره این پیام به جهان بود که اراضی اشغالی، قلعه ای دست نیافتنی هستند و این زمین های غصبی، امن و امان برای صهیونیست ها.
عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطر نشان کرد: اما عملیات طوفان الاقصی تمام هیبت این امپراطوری بنا شده بر روی آب را فرو ریخت و نشان داد که سیستمی همچون موساد هم نمی تواند در برابر خواست ملتی که عزم خود را برای رهایی جزم کرده است، کاری از پیش ببرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر اذعان داشت: طوفان الاقصی چنان سیلی محکمی بر صورت سیستم حاکم بر تلاویو بود که تا چند روز نتوانستند از شوک خارج شوند. این شوک تا به امروز نیز ادامه داشته به نحوی که برای فرار از آن حاضر به ریختن خون بالغ بر ده هزار انسان بی گناه شدند تا شاید آبروی از دست رفته شان بازگردد اما غافل از اینکه این خون ها دامن گیر است و هر روز در گوشه ای از دنیا فریاد تظلم خواهی به نفع مردم غزه بلند می شود و هر روز واقعیت جنایت‌بار رژیم کودک کش صهیونیستی بیش از پیش بر جهانیان مشخص می گردد.
وی گفت: رژیم صهیونیستی امروز در شرایطی در چارچوب تنگ تنهایی گرفتار آمده که سران آن تا همین چند ماه پیش به دنبال دسیسه، آشوب، اغتشاش و براندازی نظامی در ایران بودند که برخواسته از خواست ملت و مطالبه دینی مردم بود. معدنی پور ادامه داد: رژیم صهیونیستی در حوادث سال گذشته هرآنچه داشتند را به میدان آوردند و تمام توان خود تحت لوای شعار زن، زندگی، آزادی به خدمت گرفتند تا کشور در غبار فتنه فرو رفته و خواسته نامشروع آنان که همان عبور از جمهوری اسلامی ایران بود، محقق گردد. در این میان عده ای خود فروخته، فریب خورده و ناآگاه به مسائل، وارد میدان شدند و هر روز با سر دادن شعار زن، زندگی، آزادی به عنوان پیاده نظام موساد به ایفای نقش پرداختند و تحت تاثیر بازی رسانه ای صهیونیست ها به دنبال نمایش حق ازادی زن بر آمدند. حقی که در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران برای زنان ایران زمین به ارمغان آمده بود و حالا دشمن با تشکیک در آن به دنبال وجهه ضد اجتماعی از آن برای زنان برآمده بود.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفت: در آن روزها اسم زنان زیاد به گوش می رسید و هر روز عده ای بر طبل آن می کوبید تا ندای وا اسفای خود را برای وضعیت زنان به گوش جهانیان برساند. زنانی که بعد از انقلاب اسلامی توانسته بودند نقش آفرینی در اجتماع را بیاموزند و به عناصری تأثیرگذار در جامعه مبدل شوند.
وی خاطر نشان ساخت: اما حالا بعد از گذشت چند ماه از فتنه زنانه صهیونیست ها و دیگر بدخواهان این مرز و بوم شاهد نمایان شدن صورت واقعی تولید کنندگان این شعار هستیم و می بینیم که چگونه همین افراد امروز زنان و کودکان بی گناه، بی پناه و غیرنظامی غزه را به خاک و خون می کشند و بدن هایشان را زیر بمب باران قطعه قطعه می کنند. حال سئوال اینجاست که اینها همان ها نیستند که می گفتند زن، زندگی، آزادی؟
معدنی پور گفت: چرا تا دیروز در ایران زنان برای اینها اهمیت داشتند اما امروز زنان در باریکه غزه، چنان بی اهمیت می شوند که جانشان هر ثانیه در خطر است.
سئوال دیگر این است که چرا هم اکنون در شرایطی که هر روز خبری جدید از قتل عام زنان و کودکان مظلوم فلسطین به گوش میرسد دیگر خبری از روشنفکران داخلی نیست تا فریاد برآورند که آزادی زنان که هیچ، جان آنان به بازی گرفته شده است.
این روزه سکوت و خفقان معنی دار برای چیست؟ آیا غیر از این است که این افراد ایمان واقعی به شعار خودشان نیز نداشتند؟ که اگر داشتند زن در هر نقطه از جهان زن است و باید برای آزادیش، برای جانش و برای امنیتش دلنگران بود.
ملت شریف ایران در آن روزهای تلخ به مانند همیشه و با بصیرتی مثال زدنی صف خود را از دروغ پردازان و پروژه بگیران شعار زن، زندگی، آزادی جدا کردند و امروز در حال نمایش واقعی و عینی این شعار در حمایت از زنان و کودکان ستم دیده غزه هستند.
دلنگرانی مردم ایران برای زنان و کودکان، مختصات جغرافیایی نمی شناسد و مظلوم برای آنها همیشه مظلوم است در حالی که تکرار کنندگان شعار زن، زندگی، آزادی در سال گذشته نه تنها با این مفهوم قرابتی نداشتند بلکه صرفا به دنبال نمایش آن برای رسیدن به دیگر مطامع خود بودند.
امروز ما شاهد نسلی آرمانی هستیم که رویکردش، عملکردش، ذهنیتش، ساختارش شعار محور نبوده و دلش به معنی واقعی برای زنان و کودکان می تپد خصوصا آنانی که امروز مظلومانه و در سکوت در غزه به خاک و خون کشیده می شوند و صدای شکستن استخوان هایشان به گوش شعار دهندگان سال گذشته نمی رسد.
وی با اشاره به آیه شریفه “فَاستَقِم کَما اُمِرتَ وَمَن تابَ مَعَکَ وَلا تَطغَوا اِنَّهُ بِما تَعمَلونَ بَصیر” پس همان گونه که فرمان یافته ای، استقامت کن؛ و همچنین کسانی که با تو بسوی خدا آمده‌اند(باید استقامت کنند)! و طغیان نکنید، که خداوند آنچه را انجام می‌دهید می بیند! (سوره مبارکه هود آیه ۱۱۲) بیان داشت: وقتی از فرهنگ مقاومت سخن می رانیم، گستره ای از باورها، ارزشها و رفتارها را مدنظر داریم. از مهمترین باورهای فرهنگ مقاومت،  اعتقاد به پایانی خوش است و این یعنی امید را باور کردن.
عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطر نشان کرد: در نینوا و در خیمه های حق، زندگی جاری بود، هیاهوی امید برپا بود، انتخاب محترم بود و بخشش همیشه در دسترس. عبادت و خرد، مصلحت و حکمت دوشادوش یکدیگر بودند و عزت، تنها محکی بود که ارزش زندگی را تعیین می کرد.
وی گفت: شهادت، پایان راه نبود و اسارت، نه یک تهدید که فرصتي بود برای هدایت نادانان و آتشی بر خیمه های ضالین و مغضوبین، فرسنگ ها دورتر از روز واقعه. این اکسیر مقاومت است که اسرایی دست بسته را بر پادشاهی به تخت نشسته، پیروز می کند. زندگی در فرهنگ مقاومت همین قدر پرامید و زیباست.
معدنی پور در پایان گفت: چنین زیست و چنان شهادتی را از خداوند حسین (ع) و همراهانش آرزومندیم.

برخی ها علم را برای انسان کشی آموخته اند / منافع مالی اجازه نمی‌دهد مدیران نمایشگاه سرعقل بیایند

 

 

 

 

 

 

 

 

 

رئیس شورای اسلامی شهر تهران ، پس از ابراز تأسف از بمباران وحشیانه رژیم غاصب صهیونیستی و ویرانگری و جنایت علیه کودکان و زنان فلسطینی، از رایزنی با فرماندار پایتخت برای رفع مشکلات نمایشگاه بین‌المللی و حریم خبر داد و گفت: حتی استاندار موضوع را با مدیرعامل نمایشگاه در میان گذاشته اما منافع مالی اجازه نمی‌دهد که مدیران نمایشگاه سر عقل بیایند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، در یکصد و نودمین جلسه شورای ششم، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، شهدای مدافع امنیت و شهدای مدافع حرم، با اشاره به «روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه» ضمن ابراز انزجار و محکومیت چندین باره جنایات رژیم صهیونیستی و ادامه کشتار کودکان، زنان و مردم بی دفاع فلسطینی عنوان کرد: گرچه می دانیم که متأسفانه علم، قبل از آنکه در خدمت صلح و توسعه باشد؛ در خدمت جنگ است که در بسیاری از مقاطع زمانی نظایر آن مشاهده می شود. امیدواریم نگاه به مقوله علم همچون شعار جهانی آن در راستای صلح و توسعه به کار گرفته شود و زمینه توسعه و پیشرفت جوامع بشری را فراهم آورد.
وی افزود: متأسفانه بمب های چند تنی که امروز ما شاهد آن هستیم که بر سر مردم غزه ریخته می شود؛ نتیجه همین پیشرفت های علمی است که برخی کشورها در زمینه جنگ آوری و انسان کشی آموخته اند و استفاده می کند.
رئیس شورای شهر تهران در ادامه این اعلام انزجار از کودک کشی های رژیم غاصب صهیونیستی تصریح کرد که امروز اسرائیل همان فرعون تاریخ است؛ همان انسان کشی ها و ظلم به ملت هایی که فرعون در طول تاریخ علیه انسانها صورت داده حالا در نسخه به روز تر آن و در عصر کنونی از سوی اسرائیل دیده می شود؛ اسرائیل، غده سرطانی که در دل خاورمیانه گذاشته شد تا کشورهای اسلامی را برهم بزنند و امروز می بینیم که چقدر برخی دولت های غربی تلاش دارند تا با نسل کشی به نیات شوم خود برسند.
وی ادامه داد: متأسفانه وقاحت رفتار غربی ها و اسرائیلی ها به جایی رسیده که در مقابل دید دولت ها و مردم جهان صحبت، استفاده از بمب های هسته ای می کنند و نه تنها بر ادامه نسل کشی ها اصرار داشته و حمایت سیاسی می کنند؛ بلکه امریکا در همین خصوص کمک مالی چند میلیارد دلاری هم کرده است و این اتفاق نشانگر این است که امریکا با اسرائیل هیچ فرقی ندارد و آنها هم در این جنایت شریک اند.
چمران با ذکر شکسته شدن هیمنه تبلیغی و سیاسی که اسرائیل در جهان برای خود ساخته بود؛ یادآور شد: طوفان الاقصی توانست اسرائیل را هم در جبهه نبرد و هم در جبهه تبلیغات جهانی شکست دهد. توانست قدرتی را شکست دهد که عموماً بوق های جهانی در دست آنهاست و این اتفاق خوشبختانه توانست روی دیگر آنها را برای مردم جهان نمایان کند. به طوری که علی رغم ممنوعیت واکنش افکار عمومی به جنایات اسرائیلی ها، بیداری ملت ها و آگاهی آنان منجر به بپا خواستن و اعتراضات میلیونی مردم، حتی در قلب اروپا و امریکا شد.
وی تصریح کرد: ما از مسلمین جهان انتظار داشته و داریم تا واکنش های مناسبی در خصوص این جنایات صورت دهند ضمن آنکه آمادگی داریم در راه آزادی قدس و فلسطین تا مرز شهادت نیز پیش برویم.
رئیس شورای شهر تهران خطاب به برخی سران کشورهای اسلامی که چشمشان را بر روی چنین جنایات عظیمی علیه مردم فلسطین بسته اند گفت: گویا سران کشورهای اسلامی بویژه کشورهای عرب، فراموش کردند که در چه دنیایی دارند زندگی می کنند و هنوز از رفتارهای آنها برداشت می شود که نه تنها در کنار این رژیم جعلی قرار گرفته اند، بلکه تلاش هایی می کنند تا مردم غزه را به کشورهای دیگری همچون مصر جابجا کنند و اصرار دارند تا کشورهای دیگر چنین اتفاقی را حمایت کنند که این اقدام کاملا ننگین و شرم آور است.
وی در ادامه این موضوع افزود: ما خطاب به برخی کشورهایی که هنوز در خواب غفلت بسر میبرند و دست در دست اسرائیل دارند و از آن حمایت می کنند میگوییم که شرم کنید، به خود بیآیید؛ دنیای روز را درک کنید و عقب افتاده نباشید؛ صفت پیشرفته یه خود دادن تنها به ساختن ساختمان های بلند و کپی کردن رزق و برق از دنیای غرب نیست. پیشرفت این است که موقعیت خودتان را در دنیای کنونی بدانید و درک آن را داشته باشید که دنیا امروز در کجای تاریخ قرار دارد. نشود که جایی در تاریخ، نام ننگین شما در کنار نام جانیان قرار گیرد.
چمران در پایان تأکید کرد: مسئله غزه و فلسطین را باید بزرگ بداریم و در همه جا این رو تکرار کرده و هشدار دهیم که همیشه ملت های بیدار و بصیر کنار مردم مظلوم فلسطین تا پای جان خواهند بود.
شهرداری تهران پیگیر طلب خود از نمایشگاه بین‌المللی باشد
مهدی چمران در حاشیه یکصد و نودمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به حضور فرماندار تهران در این جلسه شورا، اظهار کرد: فرمانداران پیش از این حضور بیشتری در شورا داشتند و حتی استاندارا ن نیز می آمدند اما در این دوره فرصت نشد. امروز از فرماندار تهران دعوت شد که در شورا حضور یابد.
وی افزود: حریم تهران، نمایشگاه بین‌المللی، مسئله باغات و مسائلی از این قبیل از جمله دغدغه‌هایی است که با فرماندار مطرح خواهد شد.
چمران با بیان اینکه رسانه‌ها به مسئله نمایشگاه به اندازه دیگر مسائلی که بزرگ‌نمایی می‌شود، نمی‌پردازند، یادآور شد: ارتباط مردم با رسانه ها و صدا و سیما با مردم باید قوی تر از این باشد. رسانه وقتی می‌بیند مردم در چنین راه‌بندان‌هایی ساعت‌ها گرفتار می‌شوند باید با آن بپردازند. ما مسائل را پیگیری می‌کنیم و فرمانداری و استانداری نیز باید به میدان بیایند. استاندار موضوع را با مدیرعامل نمایشگاه در میان گذاشته اما منافع مالی اجازه نمی‌دهد که مدیران نمایشگاه سر عقل بیایند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ضمن گلایمندی از شهرداری تهران در خصوص پیگیری طلب ۳۱ هزار میلیارد تومانی از نمایشگاه بین‌المللی، گفت: سوال من این است که چرا شهرداری نمی‌جنبد؟ در فضای نمایشگاه می‌توان شرکت‌های دانش‌بنیان را مستقر کرد.
وی با اشاره به نهضت پارکینگ سازی خاطرنشان کرد: امتیازاتی به پارکینگ سازان داده شده اما متاسفانه برخی رانندگان ترجیح می‌دهند خودروی خود را کنار خیابان پارک کنند تا پارکینگ.
چمران با بیان اینکه کسانی که پارکینگ نساختند؛ مشمول افزایش عوارض شده‌اند، اظهار کرد: متأسفانه مصوبه ای که دیوان عدالت لغو کرده مشمول تهران نیز شده است. برای مثال در محلاتی که پله دارند یا ساختمان‌ها به بزرگراه ها باز می‌شوند امکان ساخت پارکینگ نیست. این مصوبه لغو شد و به دنبال آن عوارضی در نظر گرفته شد که قیمت‌ها را چند برابر کرده است.

“شورای اسلامی شهر تهران” برای سؤال از وزرا ابزار نظارتی ندارد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران گفت: بر اساس ساختار اداری و سیاسی نمایندگان مردم در شورای شهر نمی‌توانند در خصوص برخی از مسائل و مشکلات شهر تهران از ابزارهای نظارتی خود نسبت به وزرا استفاده کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، سوده نجفی در گفت‌‌وگو با خبرگزاری تسنیم با اشاره به وضعیت حمل و نقل عمومی شهر تهران اظهار کرد: بر اساس نظرسنجی صورت گرفته از شهروندان شهر تهران، عمده مشکل شهر ترافیک و آلودگی هواست که مدیریت شهری و دولت در این راستا در ادوار مختلف اقداماتی انجام داده‌اند، اما این تلاش‌ها نتوانسته مشکلات مذکور را رفع کند.
وی ادامه داد: ذهنیتی در خصوص شهر تهران بین دستگاه‌های متولی و حتی برخی از مسئولان وجود دارد که تنها شهرداری و شورای شهر تهران متولی پیگیری و رفع مشکلات شهر تهران هستند، در صورتی که تهران به دلیل اینکه پایتخت کشور است باید به صورت ملی دیده شود بنابراین این شهر تنها برای شهرداری نیست بلکه همه دستگاه‌ها باید برای حل مشکلات آن پای کار باشند.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران گفت: دولت و مجلس نقش قابل توجه‌ای در این بین دارند و اگر دولت‌های گذشته به وظایف قانونی خود در قبال شهر تهران عمل می‌کرد امروز دیگر شاهد برخی از مشکلات در تهران به‌ویژه در حوزه حمل و نقل نبودیم. با وجود اینکه در قانون قید شده است که شورای اسلامی شهر تهران، شورای “شهر” و شورای “شهرداری” نیست، اما بر اساس ساختار اداری و سیاسی نمایندگان مردم در شورای شهر نمی‌توانند در خصوص برخی از مسائل و مشکلات شهر تهران از ابزارهای نظارتی خود نسبت به وزرا استفاده کنند و در این بین نمایندگان شهر تهران در مجلس شورای اسلامی، نقش قابل توجه‌ای دارند.
رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: انتظار داریم مجمع نمایندگان استان تهران پیگیر مشکلات شهر تهران با امکانی که قانون به آنها داده است باشند، چراکه در بسیاری از مسائل شهر تهران از گذشته شاهد ترک‌فعل بسیاری از دستگاه‌های مربوطه در انجام وظایف مندرج در قانون هوای پاک بوده‌ایم، اما نخستین دستگاهی که در ایام اوج آلودگی هوای شهر تهران مورد انتقاد قرار می‌گیرد، مدیریت شهری است.
وی افزود: در حوزه حمل و نقل عمومی نیز در دوره‌های گذشته شاهد ترک فعل دولت‌ها در انجام وظایف قانونی‌شان بوده‌ایم، اما به نظر می‌رسد در دولت فعلی علی‌رغم مشکلات موجود تلاش‌هایی برای کمک به بهبود حوزه حمل و نقل عمومی صورت گرفته است که بارزترین آن تأمین پیش‌پرداخت ۱۵ درصد از قرارداد خرید ۷۹۱ دستگاه واگن برای متروی تهران به ارزش یک میلیارد دلار است که نقش بسزایی در تأمین بخشی از واگن‌های مورد نیاز مترو دارد.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران تصریح کرد: علاوه بر این، دولت نسبت به پرداخت میزان قابل‌توجهی از سهم شهرداری از عوارض مالیات بر ارزش افزوده یا عوارض کمرگ اقدام کرده است که دوره‌های گذشته از پرداخت آن خبری نبود؛ با این حال امیدواریم این رویه نه‌تنها ادامه داشته باشد بلکه در سایر بخش‌ها نیز دولت کمک و توجه خود را دریغ نکند تا شهروندان تهرانی تحولات شهر را به شکل ملموس‌تری مشاهده کنند.
وی ادامه داد: در راستای کمک به بهبود حوزه حمل و نقل عمومی، شورای شهر نیز بودجه خوبی برای این حوزه در نظر گرفت و شهرداری هم قراردادهایی با برخی از شرکت‌های داخلی تولیدکننده اتوبوس منعقد کرده است؛ در این راستا، زاکانی؛ شهردار تهران نیز اخیراً با سفر به چین قرارداد و تفاهم‌نامه‌هایی در حوزه حمل و نقل امضا کرده تا بتواند بخشی از کمبود واگن و اتوبوس‌های شهر تهران را رفع کند که امیدواریم تاپایان این دوره مدیریت شهری شاهد توسعه حمل‌ و نقل عمومی در شهر تهران باشیم.

نجفی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح شهرداری تهران مبنی بر راه‌اندازی “تراموا” اظهار کرد: احداث خط تراموا در شهر تهران از دوره‌های مختلف مطرح بود، اما در دوره فعلی، شهرداری به موضوع ورود کرده و تفاهم‌نامه‌ای با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح امضا کرده است.
وی ادامه داد: اگرچه شورای شهر از هرگونه اقدامی که مشکلات حمل و نقل عمومی شهر را کاهش دهد، حمایت و استقبال می‌کند و طبق آنچه مشاوران طرح اعلام کرده‌اند، تراموا ظرفیت قابل قبولی در میزان جابه‌جایی مسافران نسبت به اتوبوس‌های بی‌آر‌تی دارد، اما لازم است مطالعات لازم و دقیق درباره هزینه اجرای طرح و کارایی این وسیله صورت گیرد و از تعجیل در اجرای کار پرهیز شود.

تصویب لایحه ایجاد درگاه خدمات غیرحضوری شهرداری، گامی در تحقق شهرداری غیرحضوری

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

رئیس کمیته شفافیت شورای اسلامی شهر تهران، تصویب لایحه ایجاد درگاه صدور مجوزها، گواهی ها، استعلامات و خدمات غیرحضوری شهرداری تهران را یکی از آمال این دوره مدیریت شهری مطرح کرد و تصویب این لایحه را برداشتن گامی دیگر در راستای تحقق این آرزو بیان کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، احمد صادقی، رئیس کمیته شفافیت شورای اسلامی شهر تهران در این زمینه  اظهار داشت: این لایحه به منظور یکپارچه سازی ارایه خدمات غیر حضوری در شهرداری تهران و در راستای اجرای ماده واحده مصوبه “الزام شهرداری تهران به ارایه لایحه یکپارچه نمودن درگاه صدور مجوز ها گواهی ها،  استعلامات و ارایه خدمات غیر حضوری شهردای تهران” ارایه شد که در این مصوبه شهرداری تهران  مکلف است نسبت به اجرای مفاد این مصوبه اقدام کند.
وی در ادامه افزود: یکی از مشکلات ما این است که ایجاد درگاه یکپارچه متولی نداشته و در این لایحه وظایف همه دستگاه ها، مالک فرایند و زیر ساخت ها مشخص شده است.
صادقی در ادامه گفت: از جمله نقاط قوت این لایحه این است که خدمت هایی که ارایه می شود در آن مشخص شده و نیز خدمت هایی که در آینده نیز ارایه خواهد شد در این لایحه به آن اشاره شده است.
او همچنین گفت: از جمله مواردی که در فرایند های شهرداری تهران مورد مناقشه  است می توان به بحث تدوین، اجرا ، سیاست گذاری و نظارت اشاره کرد و لذا در این لایحه از مالک فرایند  به عنوان کسی که سیاست گذاری و نظارت بر اجرای آن را انجام می دهد نام برده شده است.
صادقی در ادامه گفت: شهرداری تهران مکلف است درگاه های یکپارچه ارائه خدمات غیرحضوری را با اهداف زیر ایجاد نماید:
۱ـ ایجاد شفافیت در ارائه خدمت
۲ـ افزایش سرعت در ارائه خدمات
۳ـ خودکارسازی فرآیندها و به حداقل رساندن مراجعه شهروندان و کسب و کارها به شهرداری و دفاتر خدمات الکترونیک شهر
۴ـ حذف استعلامات و مکاتبات فیزیکی فیمابین واحدهای مختلف شهرداری
۵ـ ایجاد زیرساخت لازم جهت غیرحضوری شدن پاسخگویی به استعلامات خارج از شهرداری
۶ـ یکپارچگی بانک‌های اطلاعات شهرداری تهران
۷ـ افزایش بلوغ سازمانی شهرداری
۸ـ فرآیند محور شدن ارائه خدمات
۹ـ یکپارچگی و بهبود فرآیندهای ارائه خدمات
وی در ادامه افزود: یکی از آرزوهای بزرگ ما به صفر رساندن مراجعات به شهرداری  است اما برخی فرایند ها هم وجود دارد که به طور حتم نیاز به مراجعه دارد از این رو، خدمات نیمه حضوری نیز در این لایحه  مطرح شده است. به عنوان مثال مهندس ناظر بایستی برای بازدید پروزه حضور داشته باشد.
صادقی در پایان یاد آور شد : تصویب این لایحه یک گام دیگر ما را به تحقق شهرداری غیر حضوری نزدیک تر می کند و امیدواریم با این روند شهروندان از آثار و برکات غیر حضوری کردن خدمات که از جمله کاهش آلودگی هوا، کاهش ترافیک و نیز کاهش فساد اداری است بهره مند شوند.