گره های کور در احداث نیروگاه زباله سوز ساری؛

اثرات افتتاح دیرهنگام نیروگاه زباله سوز برای مرکز مازندران

صدای شهر: مازندران استان بکر طبیعت گردی و گردشگرپذیری در اقصی نقاط کشور و منطقه بوده که در همه فصول سال میزبان مسافران مقیم و غیرمقیم از داخل و خارج کشور است.

یکی از خاصیت ها و گویی سوغات نامطلوب به همراه آورده گردشگران برای مردمان این دیار، زباله یا پسماند بوده که به دلیل مدیریت ناصحیح و نبود مدیریت جامع پسماند و جمع آوری، بسیاری از ورودی های شهرها، جنگل ها و کنار جوی های استان به محل دپو و دفن زباله ها تبدیل شده است.

متاسفانه با مشاهده هوایی از برخی محورهای کوهستانی و جلگه ای استان شاهد کوهی از زباله در شهرهای مرکزی استان نظیر چشمه عمارت آمل هستیم. جایی بسیار بکر و گردشگری اکنون به محل دپوی زباله و گنداب تبدیل شده که اقلیم و زیست بوم منطقه را دچار مشکل کرده است.

یکی دیگر از نقاط حساس و پرتردد مازندران، ساری مرکز استان بوده که روزانه بیش از ۳۰۰ تن زباله عفونی و خانگی را با هزینه های گزاف مردم شهر، راهی شهرهای اطراف و استان همجوار برای دپو و دفن می کند.

پس از سفرهای متعدد اعضای شوراهای شهر و روستا در شش دوره اخیر در مرکز استان به کشورهایی نظیر انگلیس، فرانسه و آلمان، تکنولوژی جدید و البته رو به افولی تحت عنوان نیروگاه زباله سوز به چرخه راه اندازی استان وارد شده است.

احداث نیروگاه زباله سوز در دو شهر ساری و نوشهر از مصوبات سفر دولت های احمدی نژاد، روحانی شده و اکنون به صورت نیمه کاره تحویل دولت مردان آیت الله رئیسی در مازندران گردیده شاید تا وقتی دیگر بتوانیم شاهد افتتاح نیروگاه زباله سوز مرکز مازندران در شهر ساری باشیم.

به گفته جواد طالبی، شهردار ساری، ساخت نیروگاه زباله سوز ساری با پیشرفت بیش از ۷۵ درصدی اجرایی شده است، گفت: به نظر می رسد با تامین اعتبار افتتاح رسمی و راه اندازی آن برای اوایل سال ۱۴۰۱ محقق شود.

وی با بیان اینکه روزانه و سالانه هزینه بسیاری از جیب شهروندان مرکز استان برای دپو و حمل زباله از اعتبارات شهرداری هزینه می شود، گفت: باید با اجرای طرح های مدیریت پسماند و جذب اعتبارات ملی برای رفع این معضل اساسی در شهر ساری اقدام کنیم.

امید است مدیران جدید حوزه معاونت عمرانی، شهری و شوراها و پسماند مازندران با اتخاذ برنامه هدفمند، اصولی و بهنگام بتوانند در سریعترین زمان ممکن این مشکل اساسی مردمان ساری مرکز استان را رفع تا شهرداری اسیر هزینه های هنگفت و معضلات زیست محیطی برای دفن و دپوی زباله در اطراف شهرها و شهرها و استانهای همجوار نشود.