اخبار مدیریت شهری تبریز

بسته تشویقی جدید بازآفرینی شهری تبریز ابلاغ شد

تبریز - معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز از ابلاغ بسته تشویقی جدید بافت‌های مشمول بازآفرینی شهری به مناطق دهگانه کلانشهر تبریز خبر داد.

به گزارش پیک شهر به نقل از امور ارتباطات معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تبریز، محمد عزتی با اعلام این خبر گفت: با تلاش و زحمات همکاران حوزه ضوابط معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تبریز و در راستای اجرای مصوبه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران و افزایش تسهیلات و مشوق ها و مصوبات قانونی جهت تسهیل شرایط ساخت و ساز برای سازندگان و مالکان، بسته تشویقی جدید در محدوده بافت های فرسوده و اسکان غیر رسمی تهیه و در کمیسیون ماده ۵ تصویب شده بود، جهت اجرا به مناطق دهگانه شهرداری ابلاغ شد.
وی افزود: در این بسته تشویقی، ۲۰ بند مختلف شامل افزایش تراکم، افزایش سطح اشغال و کاهش ضریب پارکینگ در نظر گرفته شده است و یکی از کامل ترین بسته های تشویقی کشور در حوزه بازآفرینی شهری محسوب می‌شود.
او ادامه داد: در کنار این بسته تشویقی، در محدوده‌های مشمول بازآفرینی شهری برابر مصوبه شورای اسلامی شهر تبریز، تا ۱۰۰ درصد تخفیف عوارض نیز در تعرفه عوارض محلی مصوب شده و حتی در تعرفه سال ۱۴۰۲، تسهیلات و تشویق‌های جدیدی اضافه شده است.
معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز اظهار امیدواری کرد: با این مصوبه تشویقی و تخفیفات در حوزه عوارض شهرداری و تسهیل شرایط اخذ وام، موجب موجب رونق ساخت و ساز در محدوده های مشمول بازآفرینی باشیم.

۹۰ درصد تفرجگاه جنگلی عباس‌میرزا به شبکه مکانیزه آبیاری مجهز شد

مدیر عامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز از اتصال ۹۰ درصد تفرجگاه جنگلی عباس میرزا به شبکه مکانیزه آبیاری خبر داد.  سیامک آسیایی در جریان بازدید از روند اجرای پروژه‌های فضای سبز تفرجگاه جنگلی عباس‌میرزا سخن می‌گفت با اعلام این خبر، گفت: با توجه به کاهش ذخایر و منابع آبی حوزه فضای سبز و لزوم مدیریت بهینه این منابع، تغییر رویکرد در مصرف آب این حوزه امری حتمی و ضروری است.

وی حذف روش آبیاری فضاهای سبز شهری با تانکر را در این زمینه یادآور شد تا میزان مصرف آب خام تا حد قابل توجهی کاهش یابد.


آسیایی در این زمینه با اشاره به اینکه ۳۹۲ هکتار از اراضی تفرجگاه عباس میرزا تحت پوشش کاشت انواع درختان مناسب با شرایط و اقلیم آب و خاک این منطقه قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: حفظ و نگهداری مطلوب این تفرجگاه منوط به آبیاری مستمر و کافی است که در این زمینه و طی روزهای اخیر تامین آب مورد نیاز گونه‌های درختی آن با استفاده از روشهای مکانیزه به اتمام رسید.
مدیر عامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز در ادامه سخنان خود تصریح کرد: در حال حاضر و با انجام عملیات لوله‌گذاری لازم و اتصال مخازن ذخیره آب به یکدیگر، طرح آبرسانی به فاز های ۱ و ۲ و ۳ و ۴ تفرجگاه جنگلی عباس‌میرزا به اتمام رسیده که شامل ۹۰ درصد انبوهکاری کل این مجموعه می‌شود.
آسیایی ابراز امیدواری کرد: با اتمام طرح مکانیزه کردن روش آبیاری تفرجگاه عباس‌میرزا و مدیریت بهینه منابع آبی این مجموعه ضمن صرفه‌جویی در مصرف آب مورد نیاز، شاهد آبیاری مکفی و صحیح درختان و نیز شادابی و سرزندگی آنها در این تفرجگاه زیبای جنگلی باشیم.

اولین نشان عالی شهر دوستدار کودک تبریز بر سینه کریم مردانی آذر جای گرفت
اولین نشان عالی شهر دوستدار کودک تبریز توسط شهردار تبریز بر سینه حاج کریم مردانی آذر، خیر مدرسه ساز جای گرفت. احداث چندین پارک کودک، ایمن‌سازی معابر و تجهیز دیگر پارک‌های شهر و همچنین توسعه برنامه‌های ورزشی، فرهنگی و اجتماعی در بین کودکان و دانش‌آموزان از دیگر اقدامات شهرداری تبریز در این راستا است.

بر همین اساس، شهردار تبریز نشان عالی شهر دوستدار کودک را به خیر مدرسه‌ساز کشور و سلامت کودکان، حاج کریم مردانی آذری اهدا کرد.

بیش از۳۷۰ تن آسفالت‌ در معابر و محلات توزیع شد

در طول یک هفته گذشته ۳۷۰ تن آسفالت‌ریزی در کوی و معابر و محلات سطح حوزه شهرداری منطقه ۳ صورت گرفته است. بهسازی، ترمیم و نوسازی آسفالتِ شریان‌ها و معابر سطح حوزه منطقه به شکل استاندارد و با کیفیت مطلوب، یکی از اولویت‌های اصلی منطقه محسوب می‌شود که به صورت مستمر انجام می‌گیرد.
در طی هفته گذشته نیز چندین نقطه از سطح حوزه استحفاظی منطقه، با استفاده از ۳۷۰ تن آسفالت به طریقه دستی و به شکل اساسی آسفالت‌ریزی شد.
از مکان‌های آسفالت‌ریزی شده با نظارت معاونت فنی و عمرانی منطقه در هفته گذشته، می‌توان به حیاط مدرسه شاهد مولی الموحدین در متراژ ۷۰۰ متر مربع با ۲۵۰ تن آسفالت، کوچه سنگ تراشان۲ در ارتش جنوبی با ۵۰ تن آسفالت و کوچه پروین اعتصامی در لاله‌زار شمالی با ۷۰ تن آسفالت اشاره کرد.

ارتقا ضریب ایمنی شهروندان با تداوم اقدامات ترافیکی

شهردار منطقه ۴ از احداث سرعتکاه و علائم ترافیکی در ۲۰ نقطه حادثه خیز سطح حوزه خبر داد. هادی مقدم زاده با اعلام این مطلب گفت: در راستای افزایش ضریب ایمنی شهروندان و عابرین پیاده تعداد ۱۰ سرعتکاه جدید در خیابان های لاله زار، مسیر کندرو میدان آذربایجان، بلوار ستارخان، نیروی هوایی، ۲۲ بهمن (حدفاصل قونقا تا قطران) و شهید میلانی طی هفته های اخیر احداث شده است. وی اضافه کرد، این اقدامات بر اساس مصوبه های کمیته کارشناسی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تبریز و در جهت حفظ سلامت، آرامش و ایمنی شهروندان صورت می گیرد.
مقدم زاده ادامه داد، همچنین در مسیر چایکنار حدفاصل میدان پنج مرداد(منجم) تا پل سرداران فاتح، ۲۶۰ متر طولی گاردریل با هدف کاهش سوانح رانندگی و خسارت جانی و مالی به شهروندان نوسازی شد.
شهردار منطقه ۴ ابراز کرد، برای افزایش کیفیت تردد رانندگان و تسهیل تردد خودروها پیش از این نیز، بالغ بر ۱۵۰ کیلومتر از معابر سطح حوزه با رنگ سرد ترافیکی، خط کشی محوری شده است.
وی ادامه داد: احداث و رنگ‌آمیزی سرعت‌ کاه‌های معابر، عابر پیاده و نصب علائم و موانع ترافیکی از اقدامات حوزه حمل و نقل و ترافیک شهرداری است که به صورت مستمر اجرا می‌شود.
ایمن‌سازی معابر با خط‌کشی عابر پیاده و علائم و تجهیزات ترافیکی، نقش عمده‌ای در کاهش سوانح رانندگی داشته و ضریب ایمنی تردد شهروندان را افزایش می‌دهد.

جمع آوری ۳۰۰ مورد سد معبر از معابر شرق تبریز توسط شهرداری منطقه۵

طی یک هفته گذشته، ۳۰۰ مورد سد معبر از معابر شرق تبریز توسط عوامل خدمات شهری شهرداری منطقه ۵ جمع آوری شد. با اهتمام واحد مقابله با سد معبر خدمات شهری شهرداری منطقه ۵ طرح برخورد با وانت بارها و طبق های میوه فروشی سد معبر کننده معابر از ابتدای سال جاری آغاز شده است.

در همین حال، طرح جمع آوری موانع ایجاد شده توسط اصناف و کسبه، پرچم‌ها پلاکاردها، میزها و سبدهای میوه فروشی، میز و صندلی‌های چیده شده در پیاده‌روها به اجرا در می آید.

در این مدت در حدود بیش از ۳۰۰ مورد از موارد سد معبر عمومی توسط واحد سد معبر و مقابله با تخلفات ساختمانی جمع‌آوری شد.

اجرای طرح ضربتی و گسترده پاکسازی معابر شهرداری منطقه ۶ تبریز

معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری منطقه ۶ تبریز از اجرای طرح ضربتی و گسترده پاکسازی معابر و محلات سطح حوزه استحفاظی خبر داد

سجاد رضایی با اشاره به اجرای ویژه تمامی فعالیت‌های خدمات شهری و محیط زیستی در طرح نگهداشت و پاکسازی سراسری معابر و شریان‌های اصلی پهنه غرب و شمال‌غرب کلان‌شهر تبریز اظهار کرد: اجرای طرح ضربتی و گسترده نگهداشت شهری به عنوان یکی از وظایف ذاتی شهرداری، به صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: مهم‌ترین اهداف اجرای این طرح آراستگی شهر، افزایش رضایتمندی شهروندان، ارتقای سطح خدمات به شهروندان با استفاده بهینه از امکانات است.
معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری منطقه ۶ تبریز در ادامه اظهار کرد: در این طرح عوامل اجرایی خدمات شهری در طرح نگهداشت شستشوی باکس ها، زیر باکس ها، تابلوها و جداره‌های پوشیده شده از پوستر و برچسب، کف‌تراشی و شستشوی کانیوها و لایروبی انهار، رفت ‌و روب معابر، نظافت باغچه‌ها و زیر پل‌های فلزی و …  انجام می شود.
وی تصریح کرد: در حوزه فضای سبز نیز به جهت حفظ آراستگی معابر و کاهش آلودگی‌های زیست محیطی عملیات خشکه‌زنی، حذف تنه جوش و پاجوش و ریشه جوش، تشتک زنی و نظافت، کند و کوب و ساماندهی فضای سبز، تشتک اشجار، حذف علف‌های هرز و واکاری در دستور کار عوامل فضای سبز منطقه قرار گرفت.

محوطه خانه تاریخی نیکدل پذیرای شهروندان تبریزی و گردشگران است

شهرداری منطقه ۸ تبریز در اقدامی ابتکاری و بدیع و در راستای تقویت زیرساخت‌های فرهنگی و تبدیل آن به کارکردهای اجتماعی، درب خانه تاریخی نیکدل را به روی شهروندان و گردشگران گشود.

به منظور استفاده شهروندان و گردشگران از فضای سبز و توسعه فضای عمومی شهر، محوطه خانه تاریخی نیکدل از ساعت ۷ و نیم صبح تا ۱۰ شب باز بوده و شهروندان همه روزه می‌توانند همچون پارک محله ای از فضای سبز زیبای خانه تاریخی نیکدل استفاده کنند.
این اتفاق خوب در کنار اینکه نیاز شهروندان ساکن محدوده ی مرکزی شهر را به بوستان‌محله‌ای تا حدودی مرتفع می کند، کارکرد اجتماعی پارک نیز می‌تواند باعث تقویت روابط اجتماعی و همچنین ایجاد حس مسئولیت در قبال یک سری اقدامات محله ای ساکنین شود. امروزه اهمیت و نقش پارک‌های محله ای به عنوان محل تمرکز و اجتماع اهالی یک منطقه در بازده های مختلف فرهنگی و پایداری اجتماعی انکار ناپذیر است.
پارک‌ها و بوستان‌های محله ای دارای بازدهی اجتماعی و اکولوژیکی هستند که شهرها را برای زیست مساعد می‌سازند و با آثار مخرب گسترش صنعت و ماشینی شدن زندگی مقابله می‌کنند و موجب ارتقای کیفی در زندگی شهروندان می‌شوند. اهمیت بوستان‌های محله ای تا بدان حد است که امروزه وجود این کاربری به عنوان یکی از شاخص های توسعه یافتگی جوامع به حساب می آید.
از دیگر کارکردهای پارک‌ها و بوستان‌های محله ای می‌توان به کارکرد تفریحی به عنوان محلی برای آرامش و رفع خستگی، کارکرد بهداشتی در قالب محلی برای تامین سلامت بهداشت روان و تمرکز اعصاب، کارکرد ارتباطی (پارک‌ها زمینه ساز روابط نانوشته سازمان یافته ای هستند که با توجه به نیازهای اقشار مختلف اجتماعی شکل می گیرد و دوام می‌یابد) و کارکرد آموزشی که در این کارکرد، بازی و سرگرمی زمینه کسب مهارت و خلاقیت را برای کودکان فراهم می‌سازند، یاد کرد.
اینک با تبدیل خانه تاریخی نیکدل به بوستان محله‌ای و گشودن درهای این خانه به روی شهروندان پتانسیل مناسبی جهت ایجاد و تقویت کارکردهای اجتماعی بوستان محله ای در آن منطقه از شهر ایجاد شده است. این خانه از جمله بناهای شاخص معماری ایرانی اسلامی تبریز به شمار می‌رود که با مساحتی به وسعت یک هزار و ۵۰۰ مترمربع عرصه و ۵۰۰ متر مربع اعیانــی در محله تاریخی مقصودیه واقع شده است.
خانه تاریخی نیکدل مربوط به دوره قاجار بوده و در تاریخ ۱۴ مرداد ۱۳۸۲ با شماره‌ ۹۴۷۰ به ثبت ملی رسیده است و شامل دو حیاط اندرونی و بیرونی است که حیاط اندرونی در ضـلع جنوبی حیاط بیرونی در ضلع شمالی بنا قرار دارد.

اجرای پروژه سنگفرش و مناسب سازی محور تاریخی فرهنگی « حیدر تکیه سی »

شهردار منطقه ۱۰ تبریز از اتمام عملیات تخریب آسفالت و خاکبرداری به منظور سنگفرش مسیر تاریخی فرهنگی «حیدرتکیه سی» خبر داد.

موسی زارعی با بیان اینکه مدیریت شهری با تمام توان خود، فعالیت‌های عمرانی را در محله حیدر تکیه سی که یکی از مهم‌ترین معابر منطقه تاریخی فرهنگی شهر است دنبال می کند تصریح کرد :در راستای اجرای پروژه‌های انسان‌محور و توسعه صنعت گردشگری و ارتقای کیفیت معابر به منظور تحول چهره شهری در راستای زیباسازی محلات ،  عملیات اجرایی مناسب سازی، بهسازی و زیباسازی را با سنگ فرش کردن این مسیر  به طول ۲۲۰ متر را آغاز کرده است.
وی ضمن مهم برشمردن سنگفرش این مسیر افزود: این پروژه با هدف احیای بافت تاریخی شهر با اعتباری افزون بر ۵۰ میلیارد ریال در حال اجراست که خوشبختانه تاکنون شاهد پیشرفت ۱۵ درصدی این پروژه هستیم.
زارعی با اشاره به اینکه از سوی معاونت فنی و عمرانی منطقه ۱۰ عملیات تخریب و خاکبرداری پروژه به اتمام رسیده افزود: از سوی شرکت های خدمات رسان آب و فاضلاب و برق، نوسازی شبکه آب شرب ، هدایت آبهای سطحی، حذف تیر برق ها و دفنی نمودن سیستم انتقال برق در حال انجام است که به محض اتمام زیرساخت های شهری عوامل عمرانی منطقه بتن ریزی و سنگفرش مسیر را اجرا می کند.
شهردار منطقه ۱۰ با بیان اینکه این پروژه ها در راستای توسعه صنعت گردشگری و هویت بخشی بافت تاریخی – فرهنگی اجرا می شود از اصناف و کسبه خواست همزمان با اجرای این پروژه، نمای بناهای تاریخی با الهام از الگوی معماری سنتی تبریز و نمای بناهای تاریخی نسبت به جداره سازی مغازه ها ، حذف زوائد بصری و تابلوهای ناهمگون اقدام کنند.

الفبای ناحیه‌محوری شناخت ناحیه و ظرفیت‌های آن است

معاون هماهنگی و امور مناطق شهردار تبریز گفت: الفبای ناحیه‌محوری شناخت ناحیه و ظرفیت‌های آن است و کوچکترین تغییر در سطح نواحی نباید از چشم شهرداران نواحی پوشیده بماند.

سیاوش فتح‌اللهی ظهر امروز در جلسه بررسی عملکرد نواحی منطقه ۳ اظهار کرد: پیگیری ناحیه‌محوری در دستور کار معاونت هماهنگی و امور مناطق شهرداری تبریز قرار گرفته است تا به سرانجام برسد.

وی افزود:لازمه ناحیه‌محوری قبول و باور این فکر از سوی مدیران ارشد شهرداری  و همچنین مدیران ارشد مناطق است. فتح‌اللهی خاطرنشان کرد: تا زمانی که همکاران مناطق با ناحیه‌محوری هماهنگ نباشند، این طرح عقیم خواهد ماند.

 وی با اشاره به اینکه شهرداران نواحی بازوی اجرایی شهرداری تبریز هستند، اضافه کرد: تصمیم مدیریت ارشد شهرداری تبریز، ایجاد ناحیه‌های مختلف در مناطق دهگانه است و دلیل آن افزایش نیازمندی‌ای و مطالبات با بزرگ شدن شهر و نیاز به تقسیم کار و تقسیم محدوده است.

معاون هماهنگی و امور مناطق شهردار تبریز با اشاره به تعریف ۲۰ درصد از ساختار شهرداری نواحی گفت: در بخش ساختار هنوز ناحیه‌حوری تکمیل نشده و تنها ۲۰ درصد آن تکمیل شده است.

وی با بیان اینکه الفبای ناحیه‌محوری، شناخت نواحی است عنوان کرد: شهردار ناحیه باید چنان اشرافیتی بر ناحیه خود داشته باشد که کوچکترین تغییر در سطح آن را متوجه شود.