بهره برداری از نخستین اسکله روروریلی کشور در بندرامیرآباد تا ۱۸ ماه آینده

بهشهر - مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد گفت: روروریلی به عنوان‌پروژه ملی به پایان کار خود رسید و قرارداد با پیمانکار جدید ۱۸ ماه تعریف و تامین اعتبار و واگذار شده و توسط قرارگاه خاتم انجام‌می شود.
به گزارش پیک شهر، محمدعلی موسی پور گرجی مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: جامعه نا نیازمند امیدآفرینی است و در بندرامیرآباد به عنوان بندر مهم کشور تلاش داریم تا خدمات مناسب ارائه شود‌ و امیدآفرینی کنیم و خبرنگاران در رسالت خود همواره خدا را ناظر بر اعمال خوددیده و اطلاع رسانی مناسب و صحیح انجام دادند.
وی افزود: روروریلی به عنوان‌پروژه ملی به پایان کار خود رسید و قرارداد با پیمانکار جدید ۱۸ ماه تعریف و تامین اعتبار و واگذار شده و توسط قرارگاه خاتم با ۷۰۰ میلیارد تومان سرمايه گذاری انجام‌می شود و به سرانجام‌می رسد.مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد گفت: همت جدی برای این‌پروژه وجود دارد و در برخی موارد کاهش سطح آب موجب شد که اجرایی نشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد یادآور شد: رسیدن به ظرفیت اسمی ۱۰ میلیون تن از دغدغه های دولت بود که با برنامه ریزی در دستور کار قرار گرفت و تمام شرکت های سرمایه گذار یا بهره برداری شده و یا در حال تکمیل است.موسی پور گفت: حدود ۵ پروژه از ۱۱ پروژه در حال ساخت امیرآباد تا بهمن‌ماه ۱۴۰۳ به بهره برداری می رسد.وی افزود: توسعه ظرفیت های سرمایه گذاری در دستور کار است و ۸ طرح تفاهم نامه انجام شد و حدود ۷ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری می شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد با بیان اینکه صنایع نیمه راکد با رفع مشکلات وارد کار شدند، خاطرنشان کرد: تلاش ما برای ایجاد صنایع فعال است و در همین راستا مطالعات اراضی شرقی ۳۵۰ هکتار شروع شد و مشاور شروع به مطالعات کرده و برای حفظ محیط زیست صنایع پاک مستقر می شود.
موسی پور گفت: امیرآباد به عنوان یکی از ۵ دهکده لجستیک کشور انتخاب شد که مشاور گرفتین و ۳ لکه معرفی و موافقت اولیه گرفته شد و باز طراحی شد و ۵۰۰ هکتار خارج از بندر زمینی واگذار شود تا دهکده ایجاد شود که آلاینده نیست و در رشد اقتصادی تلثیرگذار است. وی تصریح کرد: ظرفیت تخلیه و بارگیری از ۴ میلیون و ۷۰۸ هزار تن سال گذشته بود و امسال قرار شد به ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برسیم که ۱۹ درصد رشد نسبت به سال گذشته داریم و با همین همت به هدف خود می رسیم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد با اشاره به تنوع کالاهای صادراتی، افزود: باید تنوع از ۴۴ به ۶۰ برسد که نسبت صادرات به واردات ۲ به یک است و امیرآباد حدود ۶۰۰ هزار تن صادرات سیمان داشته که هدف گذاری ما ۱.۵ میلیون تن است و لوله های توپر، میله گرد،کلاف، مصالح ساختمانی، سرامیک، کاشی، پالت و… صادرات می شود و بیش از ۳۰ درصد رشد صادرات داشتیم.وی گفت: یکی از ضعف های بنادر و چالش ضعف استراتژیک تجهیزات است و در گذشته تجهیزات وارداتی بودند و حالا ما با شعار ما می تواننیم به توانمندی رسیدیم.* چیزی به عنوان کالای فسادپذیر در امیرآباد نداریممدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد اظهار کرد: کالاهای متروکه در بندر امیرآباد وجود داشت و امروز جز یک محموله ۳۵ تنی چیزی به عنوان کالای فسادپذیر نداریم و همه کالاها تعیین تکلیف شدند.
موسی پور یادآور شد: رشد ورود و خروج‌ کالا در بندر خوب شد و امروز میانگین تردد خودروها ۷۵۰ دستگاه کامیون در روز است و رشد خوبی داشتیم و به دنبال انبارداری نیستیم و باید توان‌جاده ای و ریلی افزایش یابد.

وی افزود: مسیر ترانزیتی از روسیه به هند را تلاش داریم که فعال کنیم‌ که شروع شده و اولین کشتی با ۵ هزار تن زغال در لنگرگاه است و اولین ترانزیت زغال کوک از سوریه به بندرامیرآباد انجام شد.مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد تصریح کرد: ۱۸ کیلومتر جاده ورکلا، جاده زاغمرز و ۲۲ کیلومتر جاده رستمکلا را بندر اميرآباد ساخت و بهسازی جاده امیرآباد به بهزادکلا هم اجرایی شد و بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان هزینه شد و در راه بندر به رستمکلا اختلافی با راه آهن داریم که منتظر پیمانکاریم برای تقاطع هم سطح تا اجرایی شود.