تخلف در ساختار بافت های ناکارآمد مهم ترین چالش بازآفرینی شهری است

قزوین - سرپرست دفتر طرح ریزی شهری و طرح‌های توسعه و عمران وزارت راه و شهرسازی گفت:تخلف در ساختار بافت های ناکارآمد، موازی کاری و سردرگمی مهمترین چالش بازآفرینی شهری است.

به گزارش پیک شهر به نقل از روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری قزوين؛ رامین ساعد در حاشیه چهل و پنجمین نشست تخصصی معاونین شهرسازی و معماری کلانشهرهای ایران که به میزبانی قزوین برگزار شد؛ افزود: قزوین از شهرهای تاریخی در کشور و دارای جایگاه ویژه ای است و در دوره ای پایتخت کشور بوده، بنابراین از منظر مطالعات، بافت و فرهنگ شهری جزو شهرهای به نوعی مرجع محسوب می شد.

وی افزود: قزوین در زمینه بافت شهری، حوزه فرهنگ و تمدن شهری و موقعیت استراتژیکی باعث شده است که این شهر یک تکاپو و جنب وجوش خاصی داشته باشد.

ساعد ادامه داد: اقدام هماهنگ و حرکت یکپارچه به سمت بازآفرینی ضرورتی است که در کشور باید به آن‌ توجه شود.

سرپرست دفتر طرح ریزی شهری و طرح‌های توسعه و عمران وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: بهره گرفتن از مشارکت، توان و ظرفیت شهروندان در موضوع باز آفرینی و تغییر نگاه در این خصوص بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: به تعداد ساکنین مناطق فرسوده باید به آنها فرصت ارایه ایده ها، خلاقیت و نوآوری ها در کنار بخش های عمومی و دولت داد که این موارد در کنار سرمایه های خرد و کوچک می تواند اقدامات خوبی را رقم بزند.

ساعد در پایان مهم ترین چالش در بحث بازآفرینی شهری را تخلف در ساختار بافت های ناکارآمد، موازی کاری و به نوعی سردرگمی در برخی از بخش هایی که متولی امر هم هستند دانست و گفت: حرکت نکردن بر اساس خواست و انتظارات شهروندان در کنار کمبود منابع مالی می تواند از دیگر مهمترین چالش در بحث بازآفرینی شهری باشد.

قزوین از شهرهای قانون مدار در کشور است

خاکی، مدیر عامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س) گفت:قزوین از شهرهای قانون مدار در کشور است.

علیرضا خاکی در حاشیه چهل و پنجمین نشست تخصصی معاونین شهرسازی و معماری کلانشهرهای ایران در قزوین اظهار کرد: شهر یک موجود زنده است و باید مانند یک موجود زنده با آن برخورد شود.

وی افزود: همان گونه که بعد از مبتلا شدن به بیماری به دنبال شناخت و علت یابی هستیم در بحث بازآفرینی شهری هم باید به دنبال شناخت و ارائه راهکار باشیم.

مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س) تصریح کرد: اگر علل عدم رغبت مردم در بحث بازآفرینی شهری بررسی شود قطعا انگیزه نوسازی بیشتر خواهد شد.

خاکی ادامه داد: در بافت های فرسوده و عدم رغبت مردم به احیا واحدها باید مسائل زیست محیطی، امنیتی، اجتماعی، وقفی بودن و… مورد توجه قرار گیرد و این موضوعات با حضور کارشناسان بررسی شود.

وی افزود: طرح بازآفرینی شهری بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست و دستگاه‌های متولی نیز باید در این خصوص همراهی کنند.

بازدید میدانی معاونین شهرسازی کلانشهرهای ایران از پروژه های بازآفرینی شهری محله هادی آباد

معاونین شهرسازی و معماری کلان شهرهای ایران به همراه معاونین و مدیران شهرداری قزوین از پروژه های بازآفرینی شهری در محله هادی آباد بازدید شد.

معاونین شهرسازی و معماری کلان شهرهای ایران به همراه معاونین و مدیران شهرداری از پروژه های بازآفرینی بافت های فرسوده محله هادی آباد شامل پروژه ۳۳۰ واحدی مشارکتی شهرداری قزوین و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و پروژه های ساختمانی بخش خصوصی در خیابانهای مجاهد و حیدری بازدید کردند. 

قاسمی مدیر منطقه ۴ شهرداری قزوین با اشاره به تأثیر نوسازی بافت فرسوده بر کیفیت زندگی مردم اظهار داشت: نوسازی بافت‌های فرسوده می‌تواند به تأمین خدماتی همچون فرهنگ‌سرا، فضای سبز، زمین‌های بازی و بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی ساکنان این مناطق منجر شود، البته ایجاد انگیزه و اعتماد در شهروندان نیز از مهم‌ترین اصول برای موفقیت در این زمینه است.

وی افزود: نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده همواره از اولویت‌های مجموعه مدیریت شهری بوده که با ارائه بسته تشویقی جدید در سال ۱۴۰۲، دو هکتار از اراضی بافت فرسوده در قالب ۲۵۶ پلاک ریزدانه مورد تملک شهرداری قرار گرفت و نسبت به قرارداد ساخت مسکن ۳۳۰ واحدی مشارکتی با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در قالب ۲۳ پروانه ساختمانی با زیربنای کل ۳۵۵۸۰ مترمربع اقدام شد.

قاسمی بیان کرد: با استقبال خوب شهروندان و سرمایه گذاران بخش خصوصی از بسته های تشویقی، بیش از ۵۰ پروانه ساختمانی و ۶۹ دستور تهیه نقشه در محله هادی آباد توسط شهرداری منطقه ۴ صادر گردید و این روند با سرعت قابل قبولی ادامه خواهد داشت.

محله ابگیلک شهر قزوین از بافت فرسوده شهر قزوین خارج شد

در حاشیه چهل و پنجمین نشست تخصصی معاونان شهرسازی و معماری کلانشهرهای ایران؛ آیین خارج شدن محله آبگیلک با حضور مسئولان استانی و کشوری برگزار شد.

محله آبگیلک به عنوان یک روستا در ضلع شمال کانال آبرسانی با چند خانوار در سال ۱۳۳۰ شکل گرفت و این محدوده در طرح تفصیلی سال ۱۳۵۰ داخل محدوده شهری دیده شده بود که با توجه به افزایش رشد جمعیتی و ساخت و سازهایی که انجام شد در سال ۱۳۸۹ طرح موضعی این محله تهیه گردید.

در ادامه با توجه به تهیه نقشه و طرح بافت فرسوده محدوده آبگیلک (شهرک مهدیه) در بافت فرسوده قرار گرفت، نسبت به امتیازاتی که به محدوده‌های بافت فرسوده داده شد رونق ساخت ساز به شدت شکل گرفت و اکنون با همت مدیران استانی و شهری این محله از محدوده بافت فرسوده خارج شده است.

قزوین در زمینه بازآفرینی شهری پیشرو است

آیینی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرین شهری ایران تهیه بسته‌هاي تشویقی برای نوسازی بافت های فرسوده در هر محله توسط شهرداری قزوین را از افتخارات بزرگ کشور دانست.

در چهل وپنجمین نشست‌ معاونین شهرسازی و معماری مجمع شهردران کلانشهرهای ایران که به میزبانی قزوین در حال برگزاری است؛ آیینی با اشاره به افتخارات جبهه مقاومت، بر اهمیت کمک به مردم مقاوم لبنان تأکید کردند.

وی از زحمات عزتی رییس کمیسیون معماری و شهرسازی مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران و صباغی شهردار قزوین در راستای بازآفرینی شهری تقدیر کرد و خواستار همکاری و هماهنگی بیشتر در این حوزه شد.

این مقام مسئول به تشریح عملکرد شهرداری قزوین در تهیه بسته‌هاي تشویقی برای نوسازی بافت‌های فرسوده پرداخت و گفت: شهرداری قزوین توانست برای اولین بار برای هر محله که شرایط متفاوت دارد، یک بسته تشویقی متفاوت تهیه کند و این بسیار ارزشمند می باشد.

آیینی همچنین اظهار کرد: شهرداری قزوین در نوسازی بافت فرسوده هادی‌آباد اقدامات شاخصی انجام داده است که ارزشمند می باشد.

این مسوول اضافه کرد: خارج کردن محله آبگیلک از بافت فرسوده از دیگر اقدامات ارزشمند شهرداری قزوین است و این مهم باید الگوی کشور باشد که محله ها از بافت فرسوده خارج شوند نه اینکه شهرک های جدید احداث گردد.

وی ادامه داد: در کشور اقدامات شاخصی در نوسازی بافت های فرسوده انجام شده است، ولی متأسفانه اطلاع رسانی مناسبی صورت نگرفته است.

آیینی همچنین به آمارهای مرتبط با نوسازی بافت‌های فرسوده اشاره کرد و گفت: در دولت، بیش از ۱۵۰۰ پروژه توسط شرکت بازآفرینی شهری اجرا شده است.وی بر لزوم آسیب‌شناسی عدم موفقیت‌ها تأکید کرده و گفتند که باید به بحث انسان‌ها و میراث فرهنگی بیشتر توجه شود.

معاون وزیر در بخش دیگری از سخنانش گفت: هدف‌گذاری برنامه هفتم، کاهش ۲۰ درصدی سطح بافت‌های فرسوده است.وی تأکید کرد که برای رسیدن به این هدف، لازم است به میزان ساخت و ساز در این محلات توجه شود و از ظرفیت‌های موجود بهره‌برداری گردد.

آیینی همچنین بر اهمیت همکاری میان دستگاه‌های مختلف در راستای تحقق این اهداف تأکید کرد و افزود: که در برنامه هفتم، شاخص‌های کمی و کیفی مشخصی برای ارزیابی پیشرفت‌ها تعیین شده است. 

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با همکاری و تلاش تمامی نهادها، روند نوسازی و بازآفرینی محلات به بهترین نحو انجام شود و شاهد ارتقاء کیفیت زندگی در این مناطق باشیم.

امضا تفاهم‌نامه همکاری بین وزارت راه‌ و شهرسازی و شهرداری قزوین

آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین وزارت راه و شهرسازی و شهرداری قزوین با حضور مسئولان استانی و کشوری برگزار شد.

این تفاهم‌نامه همکاری که در حاشیه چهل و پنجمین نشست تخصصی معاونان شهرسازی و معماری کلانشهرهای ایران امضاء گردید، در راستای تحقق اهداف سند ملی راهبردی احیاء و بهسازی، نوسازی و توانمندسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمدی شهری امضا گردید.

خاطرنشان می گردد؛ واگذاری سهمیه قیر از طرف اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین به شهرداری قزوین جهت مصرف در معابر فاقد آسفالت یا دارای آسفالت مضمحل واقع در محلات هدف بازآفرین شهری شهر قزوین به مساحت هزار و پنج هکتار از مهم‌ترین بندهای این تفاهم‌نامه است.