خلجی: دهه ۹۰ دهه از دست رفته اقتصاد کشور بود

ساری - رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با اشاره به هزینه کرد هزار میلیارد تومان طی دو سال گذشته در سد گلورد، گفت: متاسفانه دهه 90، افتتاح نمایشی در این پروژه و پروژه های تکمیل نشده استان و کشور صورت گرفته، در حالی که این سد تازه به مرحله افتتاح و بهره برداری رسیده است.

به گزارش پیک شهر، سپهر خلجی در گفت و گویی با اشاره به اهمیت سفرهای استانی دولت و تبریک دهه کرامت و میلاد امام هشتم شیعیان، اظهار داشت:  مازندران دیار علویان و طریق الرضا (ع) بوده و مفتخر به ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید سرافراز است که جایگاه استان را برای توجه بیشتر دولت به توسعه استانی دوچندان کرده است.

وی افزود: برای انجام سفرهای استانی رئیس جمهور و هیئت دولت، مشکلات و مسائل بررسی و از قبل تیم هایی در استان می آیند و جلساتی در تهران به صورت فشرده برگزار و اعتباراتی برای رفع مسائل مازندران صورت می گیرد. ۷۰ درصد اعتبارات سفر اول رئیس جمهور به مازندران محقق شده و در سفر دوم مسائل و مشکلات استان بازخوانی شده و متناسب با مسائل استان اعتبارات و پروژه هایی در نظر گرفته شده است.

خلجی یادآور شد: دولت در تلاش است با حضور در استانها در جریان مشکلات قرار گیرد و به صورت میدانی مشکلات را در استان رفع کند. مازندران یک سابقه افتخارآمیزی در صحنه های انقلاب و دفاع مقدس دارد و تکلیف دولت را با مردمان نجیب، پای کار انقلاب مضاعف می کند.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با اشاره به اینکه مازندران ظرفیت بسیار بالایی در حوزه گردشگری و مسافرپذیری دارد و با این ظرفیت نباید بیکار داشته باشد، افزود: سفر رئیس جمهور که در استان انجام شده با هدف رفع مسائل استان تدارک دیده شده است.

خلجی با بیان اینکه اقدامات مطلوبی در حوزه توسعه اقتصادی و رفع بیکاری در استان طی سه سال اخیر صورت گرفته است، تصریح کرد:  نرخ بیکاری مازندران در پاییز ۱۴۰۲ به ۵٫۱ درصد رسیده و رتبه اول کشور در تغییر نرخ بیکاری مربوط به مازندران بوده که نشان می دهد در استان اقدامات مطلوبی شده است.

وی با اشاره به اینکه تعهد اشتغال استان در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۹ هزار نفر بوده که عملکرد استان در این مدت حدود ۶۳ هزار نفر بوده که معادل ۱۲۸ درصد رشد تعهدات بوده است.

خلجی با اشاره به اینکه رد اقتصادی استان بالغ بر ۴٫۱ درصد مثبت است، افزود: مازندران رتبه سوم امنیت سرمایه گذاری در کشور را دارد. قریب به هشت همایش سرمایه گذاری در استان برگزار شده و ۹ فرصت سرمایه گذاری خارجی با ارزش تقریبی ۶۴ میلیون دلار در استان ثبت شده است.

این مسئول دولت سیزدهم گفت: تعداد شرکت های دانش بیان از ۹۴ شرکت به ۱۴۴ شرکت دانش بنیان در استان افزایش پیدا کرده و محصولات دانش بنیان از ۵۵۰ محصول به ۹۰۰ محصول افزایش پیدا کرده است.

وی با اعلام اینکه در حوزه دیپلماسی اقتصادی مازندران یک فرصت بسیار بزرگ برای این حوزه است، تصریح کرد: این استان در کریدور شمال – جنوب نقش راهبردی دارد. سیاسیت های دولت در این بخش فعال شده است.

خلجی تاکید کرد: در استان قرارداد ساخت چند کشتی در مجموع صدرا به ارزش سه هزار میلیارد تومان منعقد شده که این سرمایه گذاری ها با خود اشتغال ایجاد کرده و رتبه استان در بیکاری به نسبت کشور، روند کاهشی داشته است.

رئیس شورای اطلاع رسانی مازندران بیان کرد: صادرات مرکبات از گمرکات استان به کشورهای حوزه خلیج فارس و عربی از ۵ هزار تن به ۷۹ هزار تن رسیده است که هزار و ۴۲۸ درصد رشد صادرات محصولات باغی و مرکبات داشته ایم. ۲۴ درصد رشد ارزشی و ۵۱ درصد به لحاظ وزنی در حوزه گل و گیاه رشد داشتیم.

وی با اشاره به اینکه در حوزه شاخص های اقتصادی به همت مدیران استان و رئیس دولت اقدامات خوبی در مازندران صورت گرفته است، یادآور شد: رئیس جمهور با سفر به استانها در جریان وضعیت استان قرار می گیرند. استانداران با رئیس جمهور به صورت فصلی و جداگانه دیدار می کنند.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت تاکید کرد: همه خدماتی که انجام می شود بدون تبیین و تبلیغ رسانه ها عملا ثمر نخواهد داشت. باید این حجم از خدمات را به اطلاع مردم برسانیم. رسانه ها در کنار تبلیغ و تبیین، نارسایی ها را با قلم خود موشکافانه بیان کنند.

وی تاکید کرد: یکی از مشکلات استان موضوع تنش آبی در شرق مازندران است. سدی از سال ها قبل به نام گلورد کارهای مطالعاتی آن انجام شده و در سال ۹۸ این سد افتتاح نمایشی شده بوده است. ولی این در حالی در دو سال گذشته بالغ بر هزار میلیارد تومان برای تکمیل سد گلورد هزینه کردیم.

خلجی یادآور شد: متاسفانه افتتاح های نمایشی از این سد در اواخر دهه ۹۰ صورت گرفت که اکنون به مرحله افتتاح و بهره برداری نهایی رسیده است. مقام معظم رهبری تعبیر داشتند که دهه ۹۰ دهه از دست رفته اقتصاد کشور بوده است. در واقعی سدی که ناقص بوده را افتتاح کردند. رسانه ها با تهیه گزارش در این سد و پروژه هایی از این دست تغییرات و توسعه اقتصادی انجام شده در استان را به مردم تبیین کنند.