درخواست رقمهای نجومی برای انتقال زبالههای بیمارستانی مرکز مازندران
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، مشکلات و چالشهای زباله در مازندران هر روز در ابعاد مختلفی خودنمایی میکند.
نداشتن مراکز دفن مناسب، نبود برنامهریزی مدون برای ساماندهی زباله، عدم تکمیل و بهرهبرداری کارخانههای زبالهسوز، ضعف متولیان شهری در ساماندهی مناسب مراکز دفن پسماند و عدم تدابیر مناسب برای ساماندهی شیرابههای تولیدی از زباله از چالشهای مهم پسماند در استان است.
چالشهای زباله گاهی به صورت انتقادات بومی و محلی، گاهی هم در قالب تشکلهای سازمانی در رسانهها مطرح میشود.
با وجود ایجاد سازمان پسماند در استان و عدم موفقیت این سازمان که در ارتباط با آن گزارش تهیه شده است، معضل زباله همچنان در مازندران مورد نقد و نظر محافل است.
بحث ساماندهی زبالههای بیمارستانی مشکلی که بین شهرداری مرکز استان و مدیران بیمارستانی ایجاد شده موضوع این گزارش است.
اگرچه بحث انتقال زباله مرکز استان مازندران تا حدودی حل شده اما روسای بیمارستان از تعیین نرخ جدید برای انتقال زبالههای بیمارستانی توسط شهرداری ساری گلایه دارند.
درخواست رقمهای نجومی برای انتقال زباله
رقمهای ۹۰۰ میلیون،۵۰۰ میلیون و ۶۰۰ میلیون مبالغی است که مدیران شهرداری روسای بیمارستانها را مکلف به پرداخت برای حمل زباله کرده و به آنها اخطار دادند در صورت عدم پرداخت نسبت به انتقال زباله آنها اقدام نمیکنند.
در همین ارتباط گفتوگویی انجام دادیم با عبدالله موسوی رئیس بیمارستان بوعلی ساری که مدیران بیمارستان در ابتدا بر بیخطر سازی زباله تاکید داشته و اعلام میکنند که زبالههای تولید شده آنها کاملا بیخطر بوده و مانند زبالههای خانگی است.
موسوی با انتقاد از صادر شدن فیش برای انتقال زبالههای بیخطرسازی شده این مرکز درمانی، اظهار کرد: واقعا رقم تعیین شده بسیار سنگین است و بیمارستان قادر به پرداخت این مبلغ نیست.
افزایش ۱۰ برابری هزینه انتقال زباله بیمارستانی در ساری
وی با اعلام اینکه در گذشته برای انتقال زباله ۵۰ میلیون تومان پرداخت میکردیم، افزود: در حال حاضر فیش ۵۰۰ میلیون تومانی برای ما صادر شده است، البته رایزنی کردیم که بخشی را پرداخت کردیم.
رئیس بیمارستان بوعلی ساری در پاسخ به این سوال که شما ظاهرا چندان مشکلی برای پرداخت این رقم ندارید،پاسخ داد: اگر هم راضی نباشیم باید پرداخت کنیم و چارهای دیگر نداریم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا پرداخت این مبلغ برای انتقال زبالههای بیمارستانی در جایی مرسوم است، گفت: این تعرفه ناگهان افزایش پیدا کرده، در چهار بیمارستان ساری این رقم به شدت افزایش پیدا کرده و واقعا برای پرداخت دچار مشکل هستیم.
موسوی ادامه داد: اگر این روند اصلاح نشود ممکن است سریال مشکلات عدم حمل زبالههای بیمارستان در ماههای آینده تکرار شود.
۹۰۰ میلیون بدهید زبالهها را میبریم
محمدمهدی غفاری رئیس بیمارستان امام خمینی ساری در ارتباط با انباشت زباله، اظهار کرد: همه زبالههای بیمارستانی بیخطرسازی میشود و شهرداری موظف است که نسبت به معدومسازی اقدام کند.
وی ادامه داد: شهرداری مدعی است که بابت انتقال زبالههای بیمارستان باید یک مبلغی پرداخت شود، در صورتی که زبالههای تولید شده بیمارستان کاملا بیخطر بوده و حتی کم خطرتر از زبالههای شهری است.
رئیس بیمارستان امام خمینی ساری ادامه داد: تلی از زبالهها جمعآوری شده اما شهرداری نسبت به انتقال آن اقدام نمیکند و نکته مهمتر اینکه برای انتقال این زباله قبض ۹۰۰ میلیون تومانی برای ما صادر شده است؛ از طرفی برای پرداخت قبض مهلت هم تعیین نکردهاند و به محض صدور قبض نسبت به انتقال زباله خودداری میکنند.
وی با اعلام اینکه اگر شهرداری ساری محل دفن پسماند مناسب ندارد، مشکل مربوط به خود شهرداری است،گفت: براساس قانون ما موظف به بیخطر سازی هستیم و شهرداریها هم باید نسبت به انتقال زبالهها اقدام کنند و اگر شهرداری مجبور به پرداخت رقمی برای دفن زباله است مشکل مربوط به شهرداری است.
غفاری با اعلام اینکه بارها و بارها مسؤولان محیط زیست نسبت به بازرسی از دستگاه بیخطر سازی زباله اقدام کردند،ادامه داد: وقتی ما نسبت به بیخطر سازی زباله اقدام میکنیم انتظار داریم که مسؤولان شهرداری همکاری لازم با مراکز درمانی را داشته باشند.
وی اضافه کرد: پرداخت ۹۰۰ میلیون تومان برای انتقال زباله به مدت حدود سه ماه برای بیمارستان امام خمینی هزینه بسیار سنگینی است.
زباله عفونی از مراکز درمانی خارج نمیشود
مجید یونسزاده معاون بیمارستان قلب فاطمهالزهرا(س) ساری در پاسخ به وجود انباشت زباله و مشکلاتی که در این مرکز درمانی به وجود آمده است، اظهار کرد: زبالههای عفونی مراکز درمانی توسط دستگاههای تهیه شده بیخطر سازی میشود و به هیچ وجه زباله عفونی از مراکز درمانی خارج نمیشود.
وی خاطر نشان کرد: با این وجود شهرداری همه زبالههای تولید شده مرکز را در لیست زبالههای عفونی قرار میدهد و گزارشهای محیط زیست را قبول نداشته و در حمل آن همکاری لازم را ندارد و همین موضوع باعث انباشت زباله در مرکز درمانی میشود.
صدور قبض ۶۰۰ میلیون تومان برای انتقال زباله
معاون بیمارستان قلب فاطمهالزهرا (س) ادامه داد: حدود ۶۰۰ میلیون تومان برای مرکز درمانی فاطمهالزهرا (س) قبص انتقال زباله صادر شده و حتی تهدید شدیم تا زمانی که نسبت به پرداخت زباله اقدام نشود ما زباله را حمل نمیکنیم.
رئیس بیمارستانی که پاسخ نداد
اصفهانیزاده دیگر مسؤول درمانی بخش خصوصی در ساری که بنا بود در ارتباط با دپو زباله در مرکز درمانی امیرمازندرانی با وجود هماهنگیهای قبلی گفتوگو انجام دهد بنا به دلایلی پاسخگو رسانه نبوده است.
تایید بیخطر بودن زبالههای بیمارستانی ساری
یداللهی معاون محیط زیست مازندران در پاسخ به این سوال خبرنگار فارس که آیا زبالههای تولید شده در مراکز درمانی سازی بیخطر سازی میشود، عنوان کرد: محیط زیست نظارت کامل بر روند زبالههای تولیدی دارد.
وی با اعلام اینکه زبالههای تولید شده مراکز درمانی ساری بیخطر سازی شده است، گفت: در حال حاضر شهرداری ساری نسبت به انتقال زبالههای بیخطر سازی شده اقدام نمیکند.
شهرداری که پاسخگو نیست
پیگیری خبرنگار ما برای دریافت پاسخ شهردار ساری مانند دیگر گزارشها بینتیجه بوده و شهردار ساری چندان علاقهای به پاسخگویی به رسانهها در این ارتباط ندارد.
۶ ماه پولی بابت انتقال زباله پرداخت نکردند
اما حسین مرتضوی روابط عمومی شهردار ساری درباره مباحث مطرح شده، اظهار کرد: زبالههای تولید شده مراکز درمانی آنطور که مدیران بیمارستان اعلام میکنند، غیرعفونی نیست.
کمتوجهی مراکز درمانی به کارگران شهرداری
وی اضافه کرد: بارها و بارها همکاران من در هنگام انتقال زباله زخمی شدند و برای تزریق واکسن کزاز دچار مشکل شدند.
روابط عمومی شهرداری ساری، خاطر نشان کرد: در مدت ۶ ماهه گذشته که شهرداری نسبت به انتقال زباله مراکز درمانی اقدام کرده ریالی از سوی مراکز درمانی پرداخت نشده است، براساس اطلاعاتی موثق برنامهریزی شده است که زبالههای انباشت شده فعلی مراکز درمانی ساری جمع آوری و منتقل شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0