دهمین نمایشگاه شهر هوشمند نیاز به خلاقیت ویژه ای دارد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، محمدرضا قلندر شریف در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: کلانشهر مشهد برای افزایش میزان کیفیت خدمات به استراتژی مشخص و برنامه ریزی نوآورانه نیاز دارد.
وی با بیان اینکه شهر یک اکوسیستم انسانی بزرگ است، گفت: هوشمند سازی شهرها یکی از مسائلی است که امروز باید بسیار مورد توجه مدیران شهری باشد زیرا با هوشمند سازی شهر می توان در برابر افزایش فشارهای جمعیتی ایستادگی و بهره وری زیرساخت های شهر را بالا ببرد.
شهردار مشهد تلاش برای افزایش میزان خدمات هوشمند در شهر را یک وظیفه بر دوش مدیران شهری عنوان کرد و افزود: در شرایطی که افزایش جمعیت جهان زمینه را برای مصرف بی رویه انرژی فراهم کرده وظیفه داریم با حرکت به سوی هوشمندسازی شهرها وظیفه خود را در راستای مقابله با این مخاطرات زیست محیطی انجام دهیم.
قلندر شریف با بیان اینکه هوشمند سازی شهرها نقش سازنده ای در پیشرفت شهرها دارد گفت: سیاستگذاران و مسئولین شهر در حال بررسی راه حل ها هستند تا خدمات جدیدی را به روشی کارآمد، پاسخگو و پایدار برای جمعیت زیادی از مردم ارائه دهند.
وی ادامه داد: مدیران کلانشهرها باید در برنامه کاری خود موضوع هوشمند سازی شهرها را در دستور کار قرار دهند و از ظرفیت های علمی و نخبگانی برای توسعه این خدمت استفاده کنند.
شهردار مشهد مقدس با اشاره به نیاز مبرم شهر مشهد به توسعه خدمات شهر هوشمند گفت: در شهر مشهد به عنوان یک شهر بین المللی همواره تلاش شده تا ابتکارعمل براساس نیازهای شهروندان پایه گذاری شود.
قلندر شریف توسعه شهر را در گروی اقتصادی پویا و زیرساختی یکپارچه عنوان کرد و افزود: توسعه همه جانبه با برنامه ریزی به وجود می آید و این برنامه ریزی زمانی تاثیر کامل خواهد داشت که مدیران ما به توسعه خدمات شهر هوشمند اهتمام کامل بورزند.
برگزاری نشست مدیریت شهری با روسا و نمایندگان دانشگاههای مشهد
مدیرکل خلاقیت و نوآوری شهری شهرداری مشهد بر لزوم بهره گیری از ظرفیت دانشگاهها در پیشبرد اهداف مدیریت شهری تاکید کرد.
سید رحمان میرزائیان در این نشست با اشاره به اهداف این جلسات اظهار کرد: بهره گیری از ظرفیت دانشگاه ها و دانشجویان مستعد و نوآور می تواند در پیشبرد اهداف مدیریت شهری نقش اساسی داشته باشد.
مدیر کل دفتر خلاقیت و نوآوری شهری در ادامه افزود: همکاری و همیاری با دانشگاهها در چارچوب حل مسائل مدیریت شهری با رویکرد خلاقانه و نوآورانه از وظایف این دفتر است و آمادگی داریم در این جهت کارهای عملی و مشترک را آغاز کنیم.
در ادامه جلسه محمد سهیلی مشاور عالی شهردار با اشاره به چند مسئله شهری که می تواند در حوزه خلاقیت و نوآوری و از طریق ظرفیت دانشگاه ها حل شود، گفت: در زمینه نحوه تعامل با دانشگاه و مجموعه های نوآورشهری مصوبات خوبی در شورای اسلامی شهر وجود دارد که خوبی برای شروع این همکاری خواهد بود.
در انتهای این نشست فاطمه سلیمی رئیس کمیسیون برنامه بودجه فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای اسلامی شهر مشهد ضمن اشاره به جایگاه مباحث علمی در شهرداری اظهار کرد: ما بستری برای گفتمان علمی و اتصال بین مباحث علمی در مدیریت شهری و دانشگاه ها ایجاد کرده ایم که در این بستر کارخانه نوآوری و مراکز نوآوری وجود دارد و ظرفیت های خوبی برای ضمانت در اجرای برنامه های مشترک بین شهرداری و مراکز دانشگاهی خواهد بود.
در خاتمه روسای دانشگاههای مدعو ضمن بازدید از رصد خانه و کارخانه نوآوری به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود در این زمینه پرداختند.
امروز شاخص کیفیت هوای شهر مشهد قابل قبول است
هم اکنون شاخص کیفیت هوا با عدد ۸۷ در وضعیت سالم قرار دارد. شاخص کیفیت هوا در ۲۴ ساعت گذشته با عدد ۹۱ در وضعیت قابل قبول قرار داشت و بیشترین بار آلودگی از ایستگاه مفتح با شاخص ۱۷۶ گزارش شده است.
افزایش سه برابری اعتبارات عمرانی منطقه چهار
شهردار منطقه چهار اعتبارات عمرانی امسال منطقه را ۲۵۸ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: سال گذشته اعتبارات به ۱۸۷ میلیارد رسید که در عرض سه سال افزایش ۳ برابری داشته است.
نعیمیمقدم امروز در جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد که در تالار شهر برگزار شد، در زمینه پروژههای زودبازده در این منطقه اظهار کرد: شهرداری منطقه ۴ در شمال شرقی مشهد واقع شده که ۳ ناحیه و ۱۱ محله و ۲۷۰ هزار نفر جمعیت دارد. منطقه ۴ متراکمترین جمعیت شهر مشهد را در سطح مناطق دارد، تراکم جمعیت منطقه ۳۰۰ نفر در هکتار است.
وی بیان کرد: با توجه به سیاستهای شورای اسلامی شهر، کل اعتبارات عمرانی منطقه در سال ۱۴۰۰، ۱۰۸ میلیارد بوده که در سال گذشته به ۱۸۷ میلیارد رسیده و امسال ۲۵۸ میلیارد ریال شده که در عرض سه سال افزایش ۳ برابری داشته است.
نعیمیمقدم افزود: در زمینه اعتبارات پروژههای زودبازده نیز در سال ۱۴۰۰ اعتبارات ۸۶ میلیارد، در سال ۱۴۰۱، ۶۳۰ میلیارد و در سال ۱۴۰۲، ۹۰۰ میلیارد ریال بوده است.
شهردار منطقه ۴ خاطرنشان کرد: مهمترین پروژهها در سال ۱۴۰۱، ۴۶ پروژه با اعتبار ۶۳ میلیارد در ۵ محله بوده که به اتمام رسیده و هیچ پروژه ناتمانی نداریم. در این سال مهمترین پروژهها در حوزه فنی و عمرانی تعریف شده بود.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲، ۳۹ پروژه با اعتبار مصوب ۹۰ میلیارد تومان برای ۶ محله تعریف شده که در مرحله عقد قرارداد هستند و امیدواریم تا پایان سال به اتمام برسد.
نعیمیمقدم اضافه کرد: تفاوت معنادار پروژههای سال گذشته با امسال در حوزه آنها است. در سال ۱۴۰۱ اکثر پروژهها عمرانی بوده اما امسال بیشتر به سمت اجتماعی، فرهنگی و ورزشی رفته که از ۱۸ به ۷۲ درصد رسیده است.
۷۵ درصد خودروهای دودزا، فاقد معاینه فنی هستند
رئیس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد گفت: ۷۵ درصد خودروهای دودزا در مشهد فاقد معاینه فنی هستند.
محمد پذیرا اظهار کرد: در ۶ ماهه نخست سال جاری پنج هزار و ۷۰۰ خودرو آلاینده توسط اکیپهای گشت سمام در کلانشهر مشهد بدلیل دودزایی اعمال قانون شدند که ۷۵ درصد این خودروها فاقد معاینه فنی هستند.
پذیرا با اشاره به تشدید آلودگی هوا بدلیل ایجاد پدیده وارونگی دما در اغلب روزهای سرد طی نیمه دوم سال، بیان کرد: براساس مطالعات انجام شده در سالهای اخیر، سهم خودروها در آلودگی هوای شهر مشهد ۶۴ درصد است.
وی ادامه داد: رفع نقص خودروهای دودزا توسط مالکین و در نتیجه کم شدن آلایندگی خودروها در کاهش آلودگی هوا تاثیر بسزایی دارد.
رئیس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد از شهروندان خواست با انجام آزمونهای معاینه فنی ضمن حفظ ایمنی خودروی خود در کاهش آلودگی هوای شهر سهیم باشند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0