دولت تصدی گری خدمات دندانپزشکی را متوقف کند

پیک شهر: رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی ایران با اشاره به شاخص مطلوب سرانه دندانپزشک به ازای جمعیت هر ایرانی در کشور، گفت: برای ارتقا سلامت دهان و دندان، دولت باید تصدی گری خدمات دنداپزشکی را در کشور متوقف کند.

به گزارش خبرگزاری پیک شهر، علی تاجرنیا پیش از ظهر سه شنبه در حاشیه مراسم افتتاحیه نخستین کنگره دندانپزشکی منطقه تبرستان در جمع خبرنگاران در ساری، اظهار داشت: انجمن های علمی پیرو مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال ۷۰ در کشور ایجاد شده ولی جامعه دندانپزشکی ایران با قدمت ۶۱ ساله دارای ۳۵ شعبه انجمن در نقاط مختلف کشور به صورت فعالانه حضوری چشمگیر دارد.

وی افزود: سالانه به صورت ملی و بین المللی کنگره هایی در تهران، مشهد، اهواز و شیراز به عنوان قطب های پزشکی کشور برگزار و اکنون در استان مازندران با حضور دندانپزشکان استانهای شمالی و همجوار مازندران، کنگره ملی دندانپزشکی ایران با محوریت استان مازندران تشکیل شده است.

رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی ایران با اشاره به اینکه جامعه دندانپزشکی ایران – شعبه مازندران با حضور هیئت مدیره جدید فعالیت موفقی را در سالهای گذشته اجرایی کرده است، تصریح کرد: در حاشیه این کنگره، نمایشگاه و کارگاه های آموزشی از آخرین یافته های دندانپزشکی ایران و جهان با حضور اساتید داخلی و خارجی برنامه ریزی شده و تا سه روز در ساری ادامه خواهد داشت.

این متخصص پروتز دندانپزشکی با اشاره به اینکه نرم و شاخص دندانپزشکی دنیا یک دنداپزشک، به ازای ۲۰۰ نفر است، افزود: با توجه به فعال بودن ۴۰ هزار دندانپزشکی در ایران دارای پرونده نظام پزشکی از جامعه داندانپزشکان ایران، شاخص مطلوبی را در این رشته پزشکی در کشور نسبت به جهان داریم.

وی با اعلام اینکه سالانه دو هزار نفر فارغ التحصیل دندانپزشکی داخل و هزار دانشجو ایرانی از خارج کشور برای طبابت در این رشته به جمعیت دندانپزشکان کشور افزوده می شود، گفت: خدمات دندانپزشکی در همه جای دنیا به واسطه اینکه قیمت تمام شده خدمات و تجهیزات دندانپزشکی بالا بوده، گران است، بهتر است دولت به جای تصدی گری به فکر خرید خدمات دندانپزشکی برای افزایش شاخص ارتقا بهداشت دندان و دهان در بین آحاد جامعه باید باشد.

تاجرنیا با تاکید بر تقویت بیمه های تکمیلی و خصوصی برای افزایش خدمات تخصصی دندانپزشکی به مردم، افزود: اکنون در کشور خدمات پایه بیمه سلامت و تامین اجتماعی در حوزه بهداشت دهان و دندان برای افراد زیر ده سال رایگان بوده ولی مردم از آن آگاهی کافی ندارند و صرفا در حین درد دندان به دندانپزشک برای مداوای خود مراجعه می کنند.

وی با اشاره به اینکه دانش مردم نسبت به پیشگیری و درمان دندان پایین است، گفت: دولت باید با کمک رسانه ها نسبت به فرهنگ سازی، مصرف بهینه و پیشگیری از بهداشت دهان و دندان اقدامات عاجل و مکفی صورت دهد.

تاجر نیا با بیان اینکه سه هزار مرکز بهداشت کشور دارای دو هزار و ۴۰۰یونیت دندانپزشکی بوده که صرفا دندانپزشک طرحی در آن فضاها به خدمات اولیه دندانپزشکی به مراجعان شهری و روستایی می پردازد، افزود: در صورت خرید خدمات دندانپزشکی و حمایت دولت از دندانپزشکان، شاخص بهداشت دهان و دندان در کشور به وضعیت مطلوبی خواهد رسید. اصول مهم در حوزه داندانپزشکی، پیشگیری بهتر از درمان است.

وی با اعلام اینکه پوسیدگی دندان وسیع ترین بیماری غیرواگیر دنیا است و ۹۰ درصد مردم دنیا به آن مبتلا هستند، گفت: هنوز اهمیت دندان برای مردم به صورت فرهنگ غالب در کشور درنیامده است و رسانه ها در فرهنگ سازی امور نقش آفرین هستند.