راهبرد توسعه ای مازندران اجرای طرح های بزرگ است
به گزارش پیک شهر، یوسف نوری روز شنبه در جلسه کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل مازندران، افزود: در حال حاضر گردشگری انبوه مازندران را خفه کرده است، باید صنعت گردشگری مازندران را ساماندهی کرد.
وی با توضیح این نکته که سازه های ساحلی مازندران باید زیبا و در حد بین المللی و جهانی ایجاد شود، بیان داشت: سالانه حدود چهار میلیارد متر مکعب آب از طریق رودخانه ها به دریای خزر می ریزد و این فرصت بی نظیری برای توسعه گردشگری آبی و دریایی مازندران است.
استاندار مازندران با تاکید بر این که اجازه انجام کار کوچک در صنعت گردشگری را ندهیم، معتقدم راهبرد توسعه مازندران اجرای طرح های بزرگ است و باید فراخوان جذب سرمایه گذار جهانی صادر شود، گفت: مجتمع های تفریحی و گردشگری دولتی مستقر در سواحل به جز مجتمع نفت، ما بقی وضع مطلوبی ندارد.
استاندار مازندران، تصریح کرد: از این پس طرحهای استان را با پیشرفت واقعی آن اطلاع رسانی کنید.
نوری، خاطر نشان کرد: رعایت قواعد و مقررات زیست محیطی و منابع طبیعی در توسعه گردشگری مازندران ضروری است.
نماینده عالی دولت در مازندران با بیان اینکه طرح های بدون پیوست زیست محیطی مازندران اصلا قابل اجرا نخواهد بود، گفت: دستگاه های اجرایی مازندران مشاوره خوبی برای سرمایهگذاران واقعی دارای اهلیت در صنعت گردشگری باشند.
استاندار مازندران با بیان اینکه اجرای طرحهای توسعه ای استان باید با حفاظت از هویت سرزمینی همراه باشد، گفت: بدون توجه به پیوست های فرهنگی و زیست محیطی، شخصیت های ضد اجتماعی در این خطه گسترش می یابد.
نوری، ادامه داد: اصالت را باید در اجرای طرحهای ساحلی مازندران حفظ کرد.
وی با اشاره به این که باید حریم ۶۰ متری آزاد شده سواحل خزر را با جدیت حفظ و ساماندهی کرد، گفت : فقدان پارک های موضوعی مازندران از جمله مشکلات استان است.
استاندار مازندران با یاد و خاطره آیت الله رئیسی، رئیس جمهور شهید خدمت، گفت: رئیس جمهور شهید بر اساس آموزه های دینی و تمدنی، الگوی های مدیریتی مردمی بودن را در بین ملت های دنیا راهبردی کرده است.
رفع موانع صادرات گل و گیاه از مازندران
یوسف نوری همچنین در بازدید از نمایشگاه گل و گیاه در ساری، خاطر نشان کرد: با ایجاد تعامل و هماهنگی بین وزارت خانه های جهاد کشاورزی و وزارت امور خارجه و همچنین همه دستگاه های مرتبط در این حوزه موانع صادرات گل و گیاه از مازندران برداشته خواهد شد.
وی اظهار داشت: ظرفیت های خوبی برای صادرات گل و گیاه به کشورهای حاشیه خزر وجود دارد که با رفع موانع صادرات شاهد افزایش ارز آوری بیشتر در این بخش خواهیم بود.
نوری با بیان این که افزایش صادرات گل و گیاه درآمد استان را هم افزایش خواهد داد، خاطرنشان کرد: باید سازو کاری اتخاذ شود که بازگشت نقدینگی و آمارهای صادراتی از مازندران برای استان ثبت شود.
این مقام مسوول، تصریح کرد: در کوتاه ترین زمان همه موانع صادرات گل و گیاه در یک کمیته بررسی و برای گره گشایی آن تصمصم گیری خواهد شد.
ضرورت بروزرسانی مطالعات انتقال آب غرب به شرق استان
استاندار نیز در نشست شورای حفاظت منابع آب مازندران، خاطر نشان کرد: در مورد طرح انتقال آب غرب به شرق استان با توجه به این که حدود سه دهه از آغاز عملیات اجرایی این طرح گذشته باید ابتدا مطالعات به طور کامل و به روز شده صورت پذیرد و در صورت عملیاتی بودن ادامه طرح، از محل مولدسازی دارایی ها، اعتبارات مورد نیاز اجرای آن تامین شود.
وی با بیان اینکه، این طرح از نظر فنی به بازنگری نیاز دارد، افزود: پیشنهاد میشود که کارشناسان و مسئولان اجرای این طرح از امروز تا یک هفته آینده اقدامات مربوط به بازنگری در اجزای طرح را انجام دهند و در هفته آتی نتیجه بررسیها ارائه شود تا در مورد این طرح بخش آب استان تصمیمگیری شود.
استاندار مازندران، خاطرنشان کرد: برای اجرای این قبیل طرحها باید پیمانکارانی انتخاب شوند که توان مالی مناسب داشته باشند و بتوانند طرحها را با اعتبارات خودشان پیش ببرند تا در صورت بروز تاخیر پرداخت اجرای طرح متوقف نشود.
نوری اظهار کرد: تامین اعتبار از محل قانون مولدسازی داراییهای مازاد دولت نیز برای تکمیل طرحهای نیمهتمام مازندران باید مورد توجه قرار داشته باشد. مازندران آنقدر امکانات دارد که بتواند بدون نیاز به تأمین اعتبار از منابع ملی همه طرحهای نیمهتمامش را تکمیل کند.
نماینده عالی دولت در مازندران، تصریح کرد: همه دستگاهها در حوزه آب باید دخیل باشند و با همافزایی به وظایف خودشان عمل کنند. ارتباط بین عناصر و عوامل در این قبیل مسائل مانند به هم پیوستگی تار و پود فرش اهمیت دارد. با توجه به اهمیت این هماهنگی بین نهادها در بخش آب به زودی یک نفر را در این زمینه معرفی خواهم کرد که هماهنگی بین نهادها و دستگاههای اجرایی در حوزه آب را پیگیری کند.
نوری با اشاره به ضرورت اجرای طرحهای مهار آب در مازندران، اظهار کرد: کشور ما در اجرای زیرساختهای تأمین آب پیشینهای طولانی دارد. سازه آبی شوشتر، قناتها و سدهای زیرزمینی نمونهای از زیرساختهای ایجاد شده توسط ایرانیان هستند که اهمیت تأمین و توزیع آب در کشور ما از گذشتههای دور را نشان میدهد.
وی افزود: پیشنیان ما برای مهار آب ساخت سدهای زیرزمینی و قناتها را را مورد توجه قرار دادند. اما طی دهههای اخیر با تاثیر از کشورهای دیگر ساخت سدهای روزمینی را آغاز کردیم. باید کمی به این پیشینه توجه کنیم و به تجربه گذشتگان که در این عرصه مورد استفاده قرار دادند و به ارث گذاشتند، برگردیم. در این زمینه دانشگاهها باید وارد عمل شوند و طرحهای نوین را با استفاده از تجربه پیشینیان اجرا کنند.
استاندار مازندران با تاکید بر لزوم فرهنگسازی برای اصلاح الگوی مصرف به ویژه در بخش آب، خاطرنشان کرد: اصلاح الگوی مصرف که از تاکیدات رهبر معظم انقلاب است باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد. ما هنوز نمیدانیم که با آب شیرین چه میکنیم. یکی از راهکارها در این زمینه گفتمانسازی و فرهنگسازی است که به یک برنامه جامع و عملیاتی نیاز دارد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0