اخبار مجمع رؤسای کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی شوراها

زاکانی: برنامه اداره شهر تهران مبنای فرهنگی و اجتماعی دارد

تهران - شهردار تهران در سومین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی شوراها گفت: هدف از برنامه‌های اجتماعی شهرداری، مدیریت آسیب‌هایی همچون اعتیاد، فساد اخلاقی، کودکان کار به ویژه کودکان خیابانی، تکدی‌گری و حاشیه‌نشینی است.
به گزارش پیک شهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، علیرضا زاکانی، شهردار تهران در سومین اجلاسیه مجمع رؤسای کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی مراکز استان‌ها با بیان اینکه در مجموعه کلانشهر تهران به دنبال الگوسازی متناسب با خاستگاه انقلاب اسلامی هستیم؛ اظهار کرد: این الگو قابل شکل‌گیری در شهرهای مختلف به اقتضای شرایط خاص آنها خواهد بود.
وی با بیان اینکه کار در تهران نسبت به سایر نقاط کشور سخت‌تر است، یادآور شد: با توجه به این موضوع اگر الگویی پیش‌بینی شود می تواند بر دیگر شهرها نیز اثرگذار باشد. در این راستا چهار تحول شامل تحول درون شهرداری، کالبد شهری، روح شهر و سبک زندگی و فناوری را مدنظر قرار داده ایم.
شهردار تهران در خصوص این چهار تحول اساسی تصریح کرد: این منطق با زمان بندی مشخصی دنبال شد و در شورا نیز مورد توجه و تکمیل قرار گرفت و در نهایت در برنامه چهارم توسعه به تصویب رسید که در برنامه سالانه شهرداری نیز اضافه می شود.
وی با اشاره به گلوگاه های این تحولات، خاطرنشان کرد: محدودیت منابع و مشکلات متعددی در مسیر این چهار تحول وجود داشت و با توجه به اینکه شهر را یک اکوسیستم واحد دیدیم و نگاه جزء به کل داشتیم؛ می توانستیم در این قالب بیش از ۲۰۰ برنامه خود را پیش ببریم.
زاکانی به تشکیل یک قرارگاه برای ساماندهی آسیب‌های اجتماعی، گفت: در این قرارگاه تلاش می‌کنیم در همکاری با سایر دستگاه‌ها مشکلات اجتماعی شهر را حل و فصل کنیم. با این اقدام، مسیرهای دور از ذهن، به واقعیت نزدیک شد. اتفاقات بسیار خوبی در قرارگاه اجتماعی رخ داد. این الگو به دو دسته فعالیت شامل کودکان خیابانی و متکدیان تسری پیدا کرد.
شهردار تهران با اشاره به توانمندسازی خانواده‌ها، یادآور شد: تهران می تواند این هماهنگی را به گونه‌ای دنبال کند که به الگو تبدیل شود. این موضوع به مصوبه ای تبدیل شد که با عنایت ریاست محترم جمهوری به تصویب رسید و هدف آن مدیریت آسیب‌هایی همچون اعتیاد، فسادهای اخلاقی، کودکان کار به ویژه کودکان خیابانی، تکدی‌گری و حاشیه نشینی است. پیوست تمام این طرح‌ها توانمندسازی خانواده همه این اقشار است.
وی با بیان اینکه برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برای مدیریت این آسیب ها در نظر گرفته شد، گفت: برنامه کوتاه‌مدت تغییر ظواهر شهری، برنامه میان مدت توانمندسازی خانواده ها و برنامه بلندمدت ریشه‌یابی مسائل بود.
زاکانی با اعلام اینکه ما برای هر موضوعی در تهران برنامه‌ای تعریف و مشخص کرده ایم، یادآور شد: گام‌های تمام موضوعات مشخص شده و در توانمندسازی، اولویت ما توانمندسازی خانواده های درگیر با آسیب های اجتماعی است اما محور آن هویت شهر تهران است تا بتوانیم کل خانواده‌های تهران را از لحاظ اقتصادی توانمند کنیم و در این زمینه نیاز بود دست به انتخاب بزنیم چون تهران به جز هویت پایتختی، هویت دیگری ندارد.
زاکانی در خاتمه با بیان اینکه موضوعات به صورت سلسله وار و وابسته پیش می رود، گفت: یکی از سنگ های جلوی پای ما آسیب های اجتماعی است و تلاش می کنیم با سه گام کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت، ظاهر شهر را متحول کنیم و مردم در خیابان ها و سر چهارراه ها شاهد حضور کودکان کار نباشند و در این فضاها فروش گل توسط افرادی با هویت مشخص انجام شود.

لزوم تأکید بر تأثیر معماری اسلامی بر مسئله حجاب

 مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، با حضور در سومین اجلاسیه مجمع رؤسای کمیسیون های فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی مراکز کلانشهرها و ششمین اجلاسیه شهرهای حماسه ساز انقلاب اسلامی که به میزبانی شورای شهر تهران برگزار شد؛ ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، شهدای مدافع امنیت و شهدای مدافع حرم  با بیان اینکه در بسیاری از موارد اعضای شوراها می توانند مؤثر باشند، اظهار کرد: این اثرگذاری به میزان فعالیت و ورود آنها به مسائل ارتباط دارد.
وی با بیان اینکه در شهرهایی با معماری اسلامی، محور شهرها بر مساجد استوار است؛ تصریح کرد: در بسیاری از شهرهای اروپایی، خیابان های اصلی به مراکز حکومتی منتهی می شوند و شهرسازی آنها بر این محور جلو می رود اما محور ساخت و ساز در کشور ما مسجد بوده است.
چمران با تأکید بر اینکه کوچکترین سلول هر شهر، خانواده است، یادآور شد: محله نیز سلول بعدی است که بدون مسجد معنایی ندارد اما در شهرسازی جدید ساخت و ساز بر محور مسجد نیست.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه به ازای ۳۰۰ واحد مسکونی باید مسجد، مدرسه و درمانگاه ساخته شود، خاطرنشان کرد: بخش عمده ای از شهر تهران که منطقه ۲۲ است، کمترین میزان مدرسه را در کل کشور دارد و نه تنها مسجد، بلکه مدرسه و مراکز پزشکی در آن ساخته نشده است. متأسفانه این به طراحی شهری بستگی داشته که باید زیر نظر شهرداری و توسط مشاور تشکیل می شد و به تصویب شورا می رسید و سپس به شورای عالی معماری و شهرسازی می رفت.
وی ادامه داد: شورای شهر مطابق آنچه در قانون اساسی است، مسئولیت سنگینی دارد؛ قانون سال ۱۳۷۵ مسئولیت شوراها را ضعیف تر کرد اما در سالهای بعد از آن سعی کردیم که اجازه ندهیم به آن آسیب بزنند اما متأسفانه گویا برخی با شورا دشمنی داشتند و می خواستند اختیارات شوراها را کاهش دهند.
چمران با بیان اینکه برخی فکر می کنند اگر محدوده شهر، گسترده شود؛ مسکن ارزان تر خواهد شد و نمی دانند که عده ای دلال به دنبال سود کلان از زمین های خود هستند؛ یادآور شد: قرار بر این بود بر مالیات ارزش افزوده اضافه شود و سهم شهرداری ها تغییر کند و اگر شهردار تهران در هیئت دولت نبود، این اتفاق می افتاد و در برنامه توسعه گنجانده می شد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه باید بتوانیم اتفاق و انسجامی بین شوراها ایجاد کنیم و شاهد پراکندگی نباشیم، تصریح کرد: باید در مسائل فرهنگی، مشکلات بازگو شود و شوراها با هم حرکت کنند. شورای عالی استانها می تواند در این خصوص به مجلس لایحه ارائه دهد.
وی افزود: با توجه به اینکه در قانون تشکیل جلساتی مانند امروز وجود ندارد؛ اما با تشکیل این جلسات شاهد انسجام شوراهای شهر خواهیم بود و از پراکندگی ها جلوگیری خواهیم کرد. بایستی با یکدیگر مشکلات را احصا و در جهت رفع آن حرکت نماییم. در ادوار گذشته حدود ۹۰ لایحه به مجلس رفت که حدود نیمی از آن به قانون تبدیل شد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: فرهنگ از خانه و محله شکل می گیرد. لذا در خانه های کنونی با کشیدن پرده وسعت دید بسیار است و در واقع آغاز بی حجابی از پرده کنار کشیدن آغاز می شود که این از معایب زندگی شهری است.
وی گفت: مقوله فرهنگ صرفاً با افزایش بودجه ترویج و اصلاح نمی شود. کار فرهنگی بسیار زمان بر و عمیق است. نمی شود به راحتی برای یک ملت فرهنگ ساخت.
چمران افزود: ما در امور فرهنگی متأسفانه بسیار ضعیف عمل کردیم که در اغتشاشات سال گذشته نیز شاهد برنامه ریزی ۱۰ ساله دشمن بودیم البته که این نقشه پلید با تدبیر رهبرانقلاب با شکست مواجه شد.
وی با بیان اینکه فرهنگ قوی به معنای قوی کردن بودجه آن نیست؛ گفت: فرهنگ نیاز به برنامه ریزی و کار دارد؛ وقتی بودجه فرهنگی افزایش می یابد معاونت های اجتماعی و فرهنگی شهرداری ها هزینه بیهوده می کنند و باید قطره چکانی، بودجه به آنها داد تا کار کنند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه کار فرهنگی زمان می برد تا به قوام برسد، گفت: ملت های بی فرهنگ دنیا نمی توانند برای خود فرهنگ بسازند؛ تمدن سازی و فرهنگ سازی زمان می برد و باید روی آن کار کرد.

رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران در دومین نشست هم اندیشی روحانیون عضو شوراهای شهر مراکز استان های کشور که با محوریت موضوعات مدیریت شهری و استفاده از ظرفیت های آموزشی، پژوهشی ،فرهنگی و مسائل شهری برگزار شد؛ بر ضرورت هم اندیشی و هم افزایی در خدمت رسانی به شهروندان تأکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد آقامیری، رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران در خصوص اهمیت این نشست تأکید کرد: دومین نشست هم اندیشی روحانیون شورای شهر مراکز استان‌های کشور با محوریت موضوعی تبادل افکار و اقدامات موفق اعضا پیرامون مدیریت شهری، آموزش های شهروندی و آسیب شناسی موضوعی جهت هم اندیشی و هم افزایی در خدمات رسانی به مردم برگزار شد.
وی افزود: به طور قطع مسئولین و دست‌اندرکاران کلیه بخش‌های مدیریت شهری می‌بایست با برنامه‌ریزی‌های دقیق و کارشناسی شده و بهره‌مندی از مسائل نظری و عملی در این عرصه کوشا بوده و در مسیر حل مسائل شهری و رشد و تعالی روحیه خدمت به شهروندان قدم بردارند.
آقامیری خاطرنشان کرد : تقویت مشارکت‌ها، تقویت فعالیت‌های محله محوری با تاکید بر نقش مساجد و معتمدین محلی، تأکید بر تقویت نهاد خانواده، ارتقاء هویت دینی، ایرانی اسلامی در ارکان کالبدی شهری، برنامه‌ریزی به منظور تقلیل آسیب ها، به اشتراک گذاشتن تجربیات موفق اعضا، تقویت فعالیت نظام مند روحانیون عضو شوراهای اسلامی مراکز استان ها در حوزه جهاد تبیین و … از جمله مهم‌ترین مباحث مطرح در این نشست بود.

نهاد شورا نقش ممتازی در بهبود متغیرهای فرهنگی و اجتماعی دارد

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در سومین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون های فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی مراکز استانها؛ روز تهران را فرصت مغتنمی برای معرفی ابعاد تاریخی و فرهنگی پایتخت دانست و بر نقش شوراها در بهبود عوامل فرهنگی و اجتماعی شهرها تأکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، سومین اجلاسیه مجمع رؤسای کمیسیون های فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی مراکز استان ها و ششمین اجلاسیه شهرهای حماسه ساز انقلاب اسلامی با حضور مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران، نرگس معدنی پور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، حجت الاسلام حاج علی اکبری خطیب نماز جمعه تهران و رؤسای کمیسیون های فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی مراکز استان ها برگزار شد.
نرگس معدنی پور در افتتاحیه این مراسم با تبریک فرارسیدن هفته کودک و هفته نیروی انتظامی گفت: هفته گذشته شاهد وقوع “طوفان الاقصی” در منطقه بودیم و امیدواریم غده سرطانی رژیم صهیونیستی از بین رفته و محو و نابود شود.
وی افزود: امروز سومین اجلاسیه مجمع رؤسای کمیسیون های فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی شهرهای مراکز استان و ششمین اجلاسیه شهرهای حماسه ساز انقلاب اسلامی را در حالی برگزار می کنیم که تهران به مناسبت روز تهران و هفته فرهنگی تهران میزبانی آن را برعهده گرفته است.

لزوم تغییر نگاه جدی به مساجد

رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه با تأکید بر اینکه طبع جمعی در امور فرهنگی کمتر دیده می شود و بیشتر شاهد امور فردی هستیم؛ تصریح کرد: شکل گیری شبکه های اجتماعی و همکاری از مواردی است که با دشوارهای جدی دست و پنجه نرم می کند و این مشکلات در شهرهای بزرگ بیشتر قابل مشاهده است و به تصمیمات اساسی نیاز دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، در جریان برگزاری سومین اجلاسیه مجمع رؤسای کمیسیون های فرهنگی و اجتماعی شوراهای اسلامی مراکز کلانشهرها و ششمین اجلاسیه شهرهای حماسه ساز انقلاب اسلامی که به میزبانی شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد؛ حجت الاسلام محمد جواد حاج علی اکبری رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه در سخنانی با تأکید بر تشکیل سامانه ای متمرکز در مجموعه های مختلف کشور برای رصد برنامه های فرهنگی، اظهار کرد: مسئولین باید بدانند که کار کردن در حوزه فرهنگی مسئولیت بزرگی است.
امام جمعه موقت تهران با تأکید بر اینکه در حوزه فرهنگ، بیشتر سخن گفته می شود و کمتر عمل می شود؛ خاطرنشان کرد: کسانی که فعال در حوزه فرهنگی هستند بدانند که دارای مسئولیت بزرگ و حساس هستند؛ شوراها و مجموعه های فرهنگی متصل به آن نیز از این دست ارگانهاست؛ شوراها باید به این موضوع توجه جدی تری داشته باشند و این بخش به نگاه جهادی نیاز دارد.