طرح ٧ ساله شدن عمر شوراها در مجلس منتفی نشده است
به گزارش پیک شهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استانها، موسیالرضا حاجیبگلو رئیس شورای عالی استانها اظهار کرد: درخصوص ۷ ساله شدن شورای ششم طرح به مجلس فرستاده و اعلام وصول شده است.طرح در حال بررسی است و همچنان پیگیر طرح افزایش عمر شوراها هستیم و این طرح منتفی نشده است.
وی با تأکید بر اینکه طرح ۷ ساله شدن عمر شوراها منتفی نشده است، گفت: ما همچنان از نمایندههای مجلس این موضوع را پیگیری میکنیم که عمر دوره فعلی شوراها ۷ ساله شود.
حاجیبگلو در پاسخ به این پرسش که چه زمانی این طرح تعیین تکلیف میشود، توضیح داد: تا قبل از سال جاری باید مشخص شود که عمر شوراها افزایش مییابد یا خیر.
حاجی بگلو ، درباره روند پیگیری طرح ۷ ساله شدن شورای ششم گفت: در شورای عالی استان ها به دلیل یک سری ایرادهایی که احساس کردیم به لحاظ حقوقی در انتخابات آتی شورای شهر و روستا در خرداد ماه سال ۱۴۰۴ وجود خواهد داشت، طرحی را مبنی بر تمدید فعالیت دوره ششم شورای اسلامی شهر و روستا آماده کردیم، علت هم این بود که معتقد بودیم اگر مدت فعالیت شوراها در دوره هفتم کم باشد، عملکرد و برنامه ریزی آن ها قطعاً متناسب با سیاستگذاری شان نخواهد بود و عملکرد مثبتی نخواهند داشت، بنابراین مدل را تغییر دادیم که دوره هفتم فعالیتشان به همان ۴ سال افزایش پیدا کند که این موضوع بنا به دلایلی قابلیت نداشت طوری که در مرحله اول منتظر اعلام وصول بودیم ولی بعد یک ایراد حقوقی پیدا کرد و مجبور شدیم جلسه فوق العاده در شورای عالی استانها بگذاریم، بنابراین طرح را اصلاح کردیم، به این صورت که فعالیت دوره ششم، هفت ساله شود.
حاجی بگلو افزود: با مساعدتی که رئیس مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی داشتند، طرح هفته گذشته اعلام وصول و از سوی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی هم به کمیسیون امور داخلی و شوراها ارجاع شد. فکر میکنم باید در فرایند بررسی و پاسخگویی در رابطه با طرح مان برویم که اگر توانستیم نمایندگان را متقاعد کنیم که رای مثبت آن ها را دریافت کنیم، فعالیت دوره ششم را افزایش بدهیم.
وعده پرداخت ۳ تا ۵ هزار میلیاردی طلب دولت به شهرداری مشهد
سخنگوی شورای شهر مشهد در ادامه و در پاسخ به این سوال که در حوزه مطالباتی که مدیریت شهری مشهد از دولت دارد، چه پیگیری هایی به خصوص از مسیر شورای عالی استان ها انجام شده است؟ بیان کرد: یکی از نکات اساسی و مهم تمام مدیریت شهری کلان شهرهای کشور مطالبات آن هاست. در حال حاضر بر اساس آن چه که ثبت شده است، در مشهد بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان از دولت و ۶۰۰۰ میلیارد تومان از دستگاه های اجرایی طلب داریم؛ تقریباً به جرئت می توانیم بگوییم به اندازه یک بودجه سالانه شهرداری. طلب غیررسمی هم که حسابرسی نشده، شاید بالغ بر ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد دیگر هم داشته باشیم که این رقم به ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیارد تومان طلب از دولت می رسد.
وی افزود: آن مقداری که من مطلعم پیگیری شده و قرار است که پرداخت کنند، تقریبا بین ۳ تا ۵ هزار میلیارد تومان بوده است، اما چون منابع ندارند و کسری بودجه وجود دارد، بعید می دانم پرداخت شود.
حاجی بگلو با اشاره به این که به این میزان بدهی دولت به شهرداری هم نرخ تورم تعلق نمی گیرد، خاطرنشان کرد: طبق قانون اگر طلب ما ۶۰ هزار میلیارد تومان امروز ثبت شده باشد،اگر دولت این طلب را تا ۳۰ سال دیگر هم پرداخت نکند، بعد از ۳۰ سال همان ۶۰ هزار میلیارد را می دهد، نه افزایش پیدا میکند و نه نرخ تورم به آن تعلق می گیرد. نتیجه این شده است که واقعاً در کلان شهرهایی مثل مشهد، کرج، قم، شیراز، اصفهان و… این مشکلات را داشته باشیم. ما اعتقاد داریم که در بسیاری از این شهرها و حتی شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، شهرداری ها بعضی از امور دولت را را انجام می دهند و کمک می کنند.
وی تصریح کرد: نکته اساسی ما این است که اصلاً بعضی از کارها از حوزه اختیار شهرداری ها خارج است ولی شهرداری انجام می دهد، مثلاً خطوط مترو هر یک کیلومترش با همه تجهیزات بالغ بر ۳ تا ۴ هزار میلیارد تومان هزینه دارد. چطور شهرداری می تواند عهده دار این شود؟ در حالی که ملی است و کارهای زیرساختی است که خود دولت باید انجام بدهد، اما میبینیم دولت اوراق ۱۰۰ درصد به ما می دهد، یعنی ما اگر از بانک وام ۲۳ درصد بگیریم به مراتب بهتر از این اوراق است.
خوزستان نفتخیز نباید درگیر مشکلات قابل حل باشد
محمد ناصری، نماینده استان خوزستان در شورای عالی استانها در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی شورای عالی استانها با قدردانی از دولت و وزارت کشور برای انتصاب استاندار بومی و عرب برای اولین بار در خوزستان، گفت: خوزستان ظرفیتهای خدادادی بسیاری دارد که در حوزههای مختلف از جمله کشاورزی، تالابهای بینالمللی، پتروشیمی، آبهای آزاد، سدها، مناطق آزاد، بنادر، منابع طبیعی، مرزهای بینالمللی، آثار میراثفرهنگی ثبت جهانی شده، صنایع، معادن، نفت و فولاد است.
وی افزود: خوزستان اما با این همه ظرفیت از مشکلات عدیدهای رنج میبرد که ترانزیتی بودن این استان خود یکی از دلایل ضعف زیرساختهای موجود میشود.
عضو هیئت رئیسه شورای عالی استانها اظهار داشت: از اصلیترین مشکلات خوزستان، نبود شبکه آب پایدار در بسیاری از نقاط خوزستان با وجود منابع آبی فراوان در استان است که باعث نارضایتیهای عمومی شده است.
ناصری با اشاره به بازارچههای مرزی چذابه و شلمچه، خاطرنشان کرد: این بازارچهها یکی از ظرفیتهای خوب خوزستان برای صادرات محسوب میشوند که باید با برنامهریزیهای بهتر نسبت به فعالتر شدن آنها اقدام کرد.
وی ادامه داد: در حوزه میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نیز ظرفیتهای خوبی در خوزستان وجود دارد که باید برای توسعه زیرساختهای گردشگری و افزایش گردشگر پذیری برنامهریزی بهتری داشت. با توجه به طبیعت بکر مناطق شمالی و شرقی خوزستان باید بومگردی فعالتر از گذشته باشد.
نماینده استان خوزستان در شورای عالی استانها تصریح کرد: عدم توسعه زیرساختهای خوزستان باعث شده تا آسیبهای اجتماعی به ویژه در شهرهای کوچک افزایش پیدا کند. معضل بیکاری و مشکلات اقتصادی و معیشتی خود عامل بروز بسیاری از آسیبهای اجتماعی محسوب میشود.
ناصری بیان داشت: در حوزه کشاورزی، منابعطبیعی، کمبود بیمارستان، تختهای بیمارستانی و همچنین نیروهای حوزه بهداشت و درمان یکی دیگر از معضلات در خوزستان است؛ در برخی روستاها کمبود نیروهای مراکز بهداشت و همچنین کمبود تجهیزات و دارو در درمانگاههای محلی از دیگر مشکلات و گلایههای مردم است.
وی در پایان، گفت: شایسته نیست خوزستان نفتخیز، درگیر مشکلاتی باشد که میتوان در بازههای زمانی مناسب آنها را حل کرد. امیدواریم دولت چهاردهم و استاندار جدید در ادامه تلاشهای دولت سیزدهم، در جهت کاهش مشکلات و چالشهای خوزستان اقدامات ماندگاری را انجام دهند.
اگر زیرساختهای گردشگری فراهم شود، میتواند اقتصاد گلستان را دگرگون کند
ملک سردار دردیزاده نماینده استان گلستان در شورای عالی استانها با اشاره به توانمندی های این استان در حوزه گردشگری گفت: بیشتر گردشگرانی که وارد گلستان می شوند بی درنگ به سراغ طبیعت، دریا و جنگل می روند و جاذبه های تاریخی گلستان معمولا کمتر مورد توجه گردشگران قرار می گیرد.
وی افزود: میراث جهانی گنبد قابوس که به ثبت جهانی رسیده متعلق به تمدن بشری است و به یک ملت و کشور تعلق ندارد و بهعنوان بلندترین برج آجری جهان باید بیش از این به آن توجه شود زیرا بهعنوان اثری ثبت شده در میراث جهانی یونسکو میتواند زمینه جذب گردشگران خارجی را به استان فراهم کند یا مسابقات سوارکاری گنبدکاووس ظرفیتی شاخص، منحصر و مختص منطقه گنبدکاووس است.
عضو شورای عالی استان ها با بیان اینکه گردشگری حوزه ای تحول آفرین است و اگر زیرساختهای آن فراهم شود میتواند اقتصاد استان را دگرگون کند، اظهار داشت: باید به حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بهعنوان حوزههای تأثیرگذار در اشتغال و درآمد مردم توجه ویژه شود.
دردی زاده در پایان خطرنشان کرد: صنایع دستی گلستان از جمله فرش دستباف نیز پتانسیل خوبی برای استان است به شرطی که حمایت مسئولان کشوری و استانی را داشته باشد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0