با توجه به شیوع کرونا؛

مدیریت و ساماندهی روزانه ۱ الی ۳ تن «زباله‌عفونی» در ساری

صدای شهر: رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری گفت: روزانه به طور متوسط حدود 1 الی 3 تن «پسماند‌پزشکی» در ساری تولید می‌شود؛ عددی که البته ثابت نیست و بسته به شرایط مختلف، بالا و پایین می‌رود و متغیر است.

به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری؛ عباس غفوری رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری در گفتگویی در خصوص «زباله‌های عفونی» اظهار داشت: با توجه به شیوع کرونا، در شهر ساری روزانه حدود سه تن «زباله‌های‌عفونی» از بیمارستان‌ها جمع‌آوری و پس از بی‌خطرسازی، حمل و دفن بهداشتی می‌شود.

غفوری افزود: نقش مشارکت شهروندان و توجه به مسئولیت اجتماعی در پیشگیری از انتشار بیماری و این ویروس بسیار حائز اهمیت است.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری از حجم زباله‌های شهری گفت و ادامه داد: در ساری در طول شبانه روز ۳۰۰ تن زباله تولید می شود که از این مقدار ۱ الی ۳ تن از این زباله ها بیمارستانی است.

وی بیان داشت: «تیغهای جراحی»، «سرنگ ها»، «آنژیوکت ها» و «وسایل پانسمانی» از زباله‌های‌عفونی به شمار میرود که به صورت جداگانه از دیگر زباله‌های عادی، جمع آوری و پس از بی خطرسازی، دفع می شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: به علت خطرات جبران‌ناپذیر این پسماندها شیوه‌های پردازش و امحای آنها باید جدی گرفته شود و پیش از پردازش آنها اقدامات مفید برای جداسازی دو نوع زباله صورت پذیرد، اگرچه بی‌خطرسازی «پسماندهای‌عفونی» بیمارستان‌ها هزینه بالایی را تحمیل می‌کند اما تفکیک زباله‌های عفونی و غیر عفونی از عواقب ناگوار آن بر سلامت جامعه می‌کاهد.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری بیان داشت: زباله‌های جمع‌آوری شده پس از حمل توسط ماشین مکانیزه به محل مخصوص «پسماندهای‌پزشکی» منتقل و با رعایت کلیه پروتکل‌های بهداشتی خاکدهی و آهک پاشی می‌شود.

وی بیان داشت: در حال حاضر پسماندهای حدود ۱۰ بیمارستان در سطح مرکز استان جمع‌آوری می‌شود که در آینده نزدیک، سازمان مراکز بیشتری را پوشش خواهد داد.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساری از شهروندان خواست اقلامی نظیر ماسک و دستکش‌ها را پس از مصرف در کیسه‌های پلاستیکی محفوظ گذاشته و درب آنها را بسته و در «سطل‌زباله» در بسته قرار دهند.