مرکز دیپلماسی شهری راه اندازی می شود
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، محمدرضا قلندر شریف امروز در دیدار صمیمی با رئیس نمایندگی وزارتامورخارجه در استان خراسان رضوی در کارخانه نوآوری شهر مشهد اظهار کرد: اقدامات مدیریت شهری در حوزه دیپلماسی شهری در راستای تقویت برند شهر مشهد است.
شهردار مشهد با اشاره به عملکرد مثبت نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق گفت: خراسان و مشهد همواره دارای شرایط خاصی است و برای خدمت در این خطه از مدیران کارآمد و تاثیرگذار استفاده می کنند.
وی با اشاره به کارخانه نوآوری مشهد عنوان کرد: این فضا به منظور توسعه خلاقیت و حمایت از گروه های جوان و دانش بنیان ایجاد شده و مفتخریم که چندی پیش رصدخانه شهری را نیز در این مکان افتتاح کردیم.
قلندرشریف با اشاره به خواهرخواندگی مشهد و چند کشور آسیایی گفت: در راستای حمایت از مردم مظلوم فلسطین درخواست داده ایم تا مقدمات ایجاد خواهرخواندگی با شهر غزه شکل بگیرد.
وی افزود: در همین راستا نیز با نهادهای بین الکلی نامه نگاری کرده و درخواست کردیم تا با محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، حمایت خود را از کودکان غزه انجام داده و وظایفشان را در برابر این جنایات انجام دهند.
شهردار مشهد با اشاره به ادغام فعالیت های بین المللی در شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: در گذشته حوزه شهردار، معاونت برنامه ریزی و روابط عمومی هرکدام بخشی از مسائل بین المللی را انجام میدادند که همه این وظایف به معاونت برنامه ریزی سپرده شده است.
قلندر شریف با بیان اینکه برند مشهد نیاز به دیده شدن در فضای بین المللی دارد گفت: به دنبال این هستیم تا یک هاب با موضوع دیپلماسی شهری در مشهد ایجاد کنیم.
وی تصریح کرد: به گونه ای برای دیپلماسی شهری برنامه ریزی می کنیم تا به عنوان یک تکلیف در برنامه مدیران شهری قرار بگیرد.
شهردار مشهد از افتتاح مرکز دیپلماسی شهری در زمانی نزدیک خبر داد و گفت: قطعا با افزایش همکاری ها و میزان تعامل با نمایندگی وزارت خارجه در شرق کشور می توانیم اقدامات موثری را در راستای تقویت برند شهر مشهد انجام دهیم.
قلندر شریف با بیان اینکه مشهد به یک مکان برای برگزاری اجلاس بین المللی نیاز دارد عنوان کرد: در نظر داریم در این دوره مدیریت شهری فضایی را برای احداث یک سالن اجلاس بین المللی جانمایی و مطالعات احداث ان را آغاز کنیم.
دهمین کنفرانس ملی و سومین کنفرانس بینالمللی برنامهریزی و مدیریت شهری
دبیر علمی دهمین کنفرانس ملی و سومین کنفرانس بینالمللی برنامهریزی و مدیریت شهری از برگزاری این کنفرانس ۲۴ و ۲۵ آبان در دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده علوم خبر داد.
محمدرحیم رهنما در نشست خبری دهمین کنفرانس ملی و سومین کنفرانس بینالمللی برنامهریزی و مدیریت شهری، اظهار کرد: پایدار کردن یک کنفرانس در ایران کار سختی است، اگر همت بزرگواران نبود شاید این اتفاق نمیافتاد. کنفرانسها برای برند شدن باید تداوم داشته باشند، بنابراین تلاش شده این کنفرانس نهادینه شود و تداوم پیدا کند. امیدواریم تجربه مشهد برای سایر شهرها نیز اتفاق بیفتد.
وی بیان کرد: اقدامات مربوط به کنفرانس از فروردین ۱۴۰۱ در دانشگاه شروع شده و ۲۴ و ۲۵ آبان در دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده علوم برگزار میشود. کمیته راهبردی کنفرانس متشکل از شهردار مشهد، رئیس شورای شهر، رئیس مرکز پژوهشها، رئیس دانشگاه فردوسی، دبیر علمی کنفرانس و دو همکار دیگر است. مسکن شهری و بازآفرینی دو محور ویژه کنفرانس بوده و به تبع آن هفت زیر محور توسعه کالبدی، نهادی، اجتماعی، اقتصادی، آیندهنگاری، زیستمحیطی و مسائل ویژه کلانشهر مشهد محورهای فرعی هستند.
این استاد گروه جغرافیا و برنامهریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد افزود: در همین راستا سایتی در دانشگاه فردوسی طراحی و اعلام عمومی شده است. از زمان اعلام عمومی تاکنون ۳۱۱ مقاله آمده که در شرایط بعد از کرونا جزو بزرگترین رویدادهای فرهنگی کشور است. در بخش بینالملل سه مقاله از کانادا، دو مقاله از استرالیا و تعدادی از ایتالیا هم داشتیم که به صورت مجازی ارائه میشود، تجربه این کشورها برای ما بسیار مفید خواهد بود.
رهنما خاطرنشان کرد: در بررسی هر مقاله دو داور به طور متوسط فعالیت داشتند و ۵۸۰ داور مقالات را داوری کردند. ۶۱ مقاله معادل ۱۹.۶ درصد رد شدند. از مقالات باقیمانده ۳۹ مقاله برای ارائه در دو روز برنامه کنفرانس، ۲۷ مقاله برای پوستر و باقیمانده برای چاپ در کتابچه چکیده مقالات پذیرفته شدند. در این کنفرانس سه پنل با موضوعات آینده نظام مسکن در کلانشهرها با تکیه بر برنامه هفتم، آسیبشناسی برنامههای اقدام مشترک در حل مسائل حاشیه شهرها و تجربه شهرداران کلانشهرها در بازآفرینی شهری داریم.
دبیر علمی دهمین کنفرانس ملی و سومین کنفرانس بینالمللی برنامهریزی و مدیریت شهری ادامه داد: در کنار این سه پنل سه کارگاه نیز داریم که بیش از ۸۵ نفر ثبت نام کردند. کارگاه اول کاربرد هوش مصنوعی در برنامهریزی شهری به صورت مجازی و حضوری، دوم بررسی ظرفیتهای قانون درآمدهای شهرداریها و سوم کاربرد رصدخانه شهری در پایش است. بازدید از پروژههای شهرداری را نیز در برنامه خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: در این همایش دستگاههای مختلفی حضور دارند. از ۲۱ استان در این کنفرانس شرکت کردند. از ۱۲۰ موسسه آموزش عالی و پژوهشی نیز مقاله ارسال شده است. مسائل کلانشهر مشهد بخش عمدهای از کنفرانسها در ابعاد مختلف را به خود اختصاص داده است.
این استاد گروه جغرافیا و برنامهریزی شهری دانشگاه فردوسی مشهد گفت: جهش کلی مسکن بحث بسیار مهمی است. کمبود مسکن در کشور وجود دارد و رشد حاشیهنشینی، رشد جمعیت و نرخ فرسودگی دست به دست هم میدهد تا مسکن مساله عمده کشور شود. برای بیش از یک میلیون مسکن زمین تامین شده و دارد به مرحله اجرا میرسد. امیدواریم مساله مسکن و بازآفرینی به صورت کاملا ویژه در کنفرانس مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه محمد سهیلی عضو کمیته راهبردی دهمین کنفرانس ملی و سومین کنفرانس بینالمللی برنامهریزی و مدیریت شهری اظهار کرد: هدف از این کنفرانس گذشته از جنبه علمی آن، جنبه آمیخته شدن کنفرانس با مسائل و فرایندهای مدیریت شهری است. درصد مهمی از مقالات ناظر به این بخش بوده و بیش از ۱۵۶ مقاله یعنی نیمی از مقالات از سوی مدیران، کارشناسان و صاحبنظران مدیریت شهری به ویژه شهرداری مشهد ارسال شده است.
در بخش دیگری از نشست محمود عبداللهزاده دبیر اجرایی دهمین کنفرانس ملی و سومین کنفرانس بینالمللی برنامهریزی و مدیریت شهری تصریح کرد: با توجه به موضوع کنفرانس مبنی بر مسکن و بازآفرینی شهری، دبیرخانه اجرایی برعهده سازمان بازآفرینی قرار گرفت، در همین راستا در سازمان کمیتههای مربوطه در جهت شکلگیری ساختار اجرایی را تدوین کردیم.
وی بیان کرد: عمده کمیتهها، کمیته نمایشگاه و تامین مالی است. در حاشیه کنفرانس نمایشگاهی را تدارک دیدیم که متولیان امر اعم از انبوهسازان میتوانند از آن استفاده کنند. در مرحله برگزاری با دانشگاه جلسات بسیار متعددی داشتیم، موضوعات جمعبندی شده و در نهایت برای استفاده از ظرفیت سایر دستگاهها، جلساتی با راه و شهرسازی، نظام مهندسی و انبوهسازان داشتیم تا به بهتر شدن کنفرانس کمک کند.
عبداللهزاده خاطرنشان کرد: صحبت شده با همکاری متروپلیس یک یا دو کارگاه آموزشی برگزار کنیم تا استفاده از ظرفیتهای بینالمللی را به صورت کامل داشته باشیم.
اقدامات شهرداری مشهد در حوزه دیپلماسی شهری قابل تقدیر است
رئیس نمایندگی وزارتامورخارجه در استان خراسان رضوی گفت: امروز مشهد از جایگاه کلانشهر به سمت جهانشهر در حال حرکت است.
معصومی فر ظهر امروز در دیدار صمیمی با شهردار مشهد در کارخانه نوآوری شهر مشهد اظهار کرد: کلانشهرها در حوزه های اقتصادی، امینتی، توسعه شهری، فرهنگی و تعامل بین المللی دارای ظرفیت های بسیار زیادی هستند.
رئیس نمایندگی وزارتامورخارجه در استان خراسان رضوی با بیان اینکه تمامی دستگاه های مجری در کشور از موضوع دیپلماسی شهری حمایت ویژه می کنند گفت: امروز مشهد از جایگاه کلانشهر به سمت جهانشهر در حال حرکت است.
معصومی فر با تاکید بر اینکه جهانشهرها دارای نقش فوق العاده ای در یک کشور دارند تصریح کرد: باید به جرات گفت که امروز بسیاری از ظرفیت های مشهد مقدس برای ما ایرانی ها ناشناخته مانده است و ما باید تلاش کنیم تا بیشتر این شهر را به مردم کشورهای دیگر معرفی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه باید برای معرفی مشهد به عنوان یک جهانشهر باید اقدامات بسیاری انجام داد عنوان کرد: باید کارگروه ویژه ای در حوزه دیپلماسی شهری ایجاد کنیم تا با برنامه ریزی و تهیه نقشه راه به اهداف خود در این زمینه است.
رئیس نمایندگی وزارتامورخارجه در استان خراسان رضوی تصریح کرد: مشهد ضمن کلانشهر بودن دارای یک جنبه مذهبی، فرهنگی و اجتماعی است به شکلی کشورهای بسیاری به حوزه تمدنی ایران و مشهد علاقه دارند.
معصومی فر با اشاره به اعلام آمادگی شهرداری مشهد برای خواهرخواندگی با شهر غزه گفت: در حال حاضر که به صورت رسمی این امکان مقدور نیست و باید به زمان بهتری موکول شود اما این حسن نیت و اقدام شهرداری مشهد در این باره ستودنی است.
وی با بیان اینکه در حوزه انتقال تجربیات به کشورهای همسایه فضاهای بسیاری برای همکاری داریم گفت: جشنواره رسانه ای خورشید از جمله اقدامات خوبی بود که توسط شهرداری مشهد به شما آبرومندانه ای برگزار شد.
رئیس نمایندگی وزارتامورخارجه در استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه مشهد نیازمند یک سالن اجلاس بین المللی است عنوان کرد: مشهد ظرفیت میزبانی از اجلاس منطقه ای و بین المللی را دارد.
شهر مشهد برند کنفرانس ملی و بینالمللی برنامهریزی و مدیریت شهری شد
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: شهر مشهد برند کنفرانس ملی و بینالمللی برنامهریزی و مدیریت شهری شده که برای ما بسیار مهم و باعث افتخار شورا، شهرداری و دانشگاه است.
حسن موحدیان در نشست خبری دهمین کنفرانس ملی و سومین کنفرانس بینالمللی برنامهریزی و مدیریت شهری، اظهار کرد: این کنفرانس از سال ۸۵ در مشهد با مشارکت شورای شهر مشهد، دانشگاه فردوسی و مرکز پژوهشهای شورا پایهگذاری شده است.
وی با اشاره به اینکه نهمین دوره این کنفرانس را در گذشته برگزار کردیم،ادامه داد: شیوع بیماری کرونا مانع برگزاری دوره جدید شد، اما امسال با همت شورا، شهرداری و دانشگاه فردوسی مشهد دهمین دوره کنفرانس را در ۲۴ و ۲۵ آبان برگزار خواهیم کرد، سابقه این کنفرانس و دامنه اثر آن در کشور و خارج از کشور گسترده است. شهر مشهد برند این کنفرانس شده که برای ما بسیار مهم و باعث افتخار شورا، شهرداری و دانشگاه است.
موحدیان با اشاره به اهداف عمده این کنفرانس، تاکید کرد: ما به عنوان شورا باید به ارتباط و تعامل توجه کنیم؛ زیرا دستاوردهای جدید علمی در دانشگاه وجود دارد و تجربیات موفقی در دنیا انجام میشود که اهمیت دارد.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه باید بدانیم جزیره جدا شده از جهان نیستیم، عنوان کرد: باید از تجربیات در چارچوب خودمان استفاده کنیم، مشهد از نظر حاشیهنشینی مشکلات جدی دارد که نظرات جامعه دانشگاهی در این خصوص برای ما بسیار مهم است. مسکن در تمام برنامههای دولت و در برنامه هفتم مطرح شده که همه ما باید به آن اهمیت دهیم و راه حلهای نوینی برای حل مساله پیدا کنیم. تاکنون نتوانستیم در این زمینه موفق باشیم، بنابراین باید راه حلهای نوینی پیدا کنیم.
وی ادامه داد: حاشیه شهر مشهد نیاز به بازآفرینی دارد که باید با روش نوآورانهای مسائل کلان شهر مشهد و چگونگی تامین مالی پروژهها را مورد توجه قرار داده و خدماتی را به حاشیه شهر و مناطق مورد هدف بازآفرینی ارائه دهیم.
موحدیان با اشاره به اینکه تعداد زیادی از مقالات توسط بدنه شهرداریها و به خصوص شهرداری مشهد ارائه شده است، تصریح کرد: این دستاورد بزرگی برای شهرداری مشهد است که توانسته ارتباط بسیار خوبی را با دانشگاه برقرار کند.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد اضافه کرد: بحث مشارکت مردم در حاشیه شهر مطرح نبود که در این کنفرانسها به این نتیجه رسیدند بدون مشارکت مردم در حاشیه شهر هیچ اقدامی ممکن نخواهد بود. شعار شورای ششم نیز از ابتدا همین بوده و پروژههای زودبازده ۱ و ۲ را بر همین اساس انجام میدهیم.
شروع فصل پاییز و زمستان به معنای پایان بحران آب نیست
مدیر پروژه شهر دوستدار آب تاکید کرد: شروع فصول پاییز و زمستان به معنای جبران کمبود آب و پایان بحران کمآبی نیست.
ناصر صداقت با اشاره به کاهش دمای هوا در فصل پاییز و زمستان گفت: تغییر درجه دمای هوا این روزها نباید باعث غفلت ما از وضعیت آب و میزان مصرف آن شود. برخی از شهروندان و مدیران شهری تصور میکنند، آغاز فصل پاییز و زمستان و بارش باران، افت سطح آبخوان را جبران کرده و ما از شرایط سخت تامین آب عبور کردهایم.
وی افزود: کاهش حجم آبیاری فضای سبز، عدم استفاده از کولرهای آبی، پایان گرمای تابستان و کاهش تعداد سفر زائرین و گردشگران به مشهد باعث کاهش مصرف آب شهری شده است؛ اما لازم است دیدگاهی را ایجاد کنیم تا کلیه شهروندان از هر قشری متوجه شوند شرایط آب به چه صورت است.
مدیر شهر دوستدار آب تصریح کرد: در سال آبی گذشته ما در استان خراسان رضوی با ۴۶ درصد و شهرستان مشهد با ۶۷ درصد کاهش بارندگی نسبت به متوسط بلندمدت، خشکسالی بی سابقه را تجربه کردیم. همچنین ذخیره سدهای استان به ۱۳ درصد کاهش یافته که بخشی از این حجم نیز مرده محسوب میشود.
وی اضافه کرد: اما منابع آب سطحی آن چیزی است که با کاهش بارشها در حوضچه، وضعیت آن به طور ملموس قابل مشاهده است. آنچه از دید پنهان است و مشخصات اطلاعات دقیقی از آن طی هر سال در دست نیست، سفره آب زیرزمینی است.
صداقت ضمن اشاره به مدت زمان طولانی در جبران کسری مخزن آبخوان گفت: به طور خوشبینانه هرسال بارش، میتواند ۲ سانتیمتر سطح سفره را افزایش دهد، این در حالی است که ما هر ساله در دشت مشهد حدود ۶۶.۵ سانتیمتر از آن را برداشت میکنیم.
وی به مسئله بحران آب دشت مشهد اشاره کرد و تاکید کرد: این دشت از شرایط بحرانی عبور نخواهد کرد مگر با همافزایی صحیح دستگاههای اجرایی و در کنار آن توجه به اطلاعرسانی، آگاهسازی و حساسسازی اصولی شهروندان و زائرین شهر مشهد که سازمانهای ذیربط در حوزه آموزش و فرهنگ سازی و نیز متولیان حوزه آب باید به آن توجه ویژه داشته باشند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0