نگاهی گذرا به پیشینه میر سر روضه ساری
به گزارش پیک شهر، میر سرروضه از محلات مرکزی شهر ساری است که امروزه نیز به همین نام شهرت دارد؛ نام این محله مرکب از سه واژه ی «میر»، «سر» و «روضه» می باشد؛ واژه ی «میر» که مخفف امیر است در لغت به معنای بزرگ سید و آقاست.
البته سیدی که صحیح النسب و جلیل القدر و مورد احترام عامه ی مردم باشد واژه ی «سر» در این جا به معنای آغاز اول نوک و بالا است و واژه ی (روضه) نیز به معنای باغ گلستان گلزار سبزه زار مرغزار و در این جا به معنی بارگاه و محل دفن می باشد.
سر روضه یعنی مکان مقدس بارگاه مکان دفن میرسر روضه یعنی مکان دفن میر و سید بارگاه میر و سید میر سرروضه مقلوب سر روضه ی میر است که از باب جابجایی مضاف و مضاف الیه در محاورات مردم مازندران رواج بسیار دارد. بنابراین، میر سر روضه یعنی بارگاه و مکان دفن سید.
مراد از سید و آقا سید کمال الدین مرعشی دومین فرزند میر قوام الدین مرعشی بنیان گذار خاندان حکومتی مرعشیان مازندران است که پس از تسخیر مازندران به دست امیر تیمور گرگانی به ترکستان تبعید شد و در همان جا دفن شد. اما پس از مرگ امیر تیمور و استقلال مجدد ،مازندران جنازه اش را به ساری آوردند و در مکانی که امروزه «میر سرروضه نام دارد، دفن کردند.
این محله در اسناد و املاک قدیمی و در وقف نامه ها به نام محله ی عبدالعظیم شهرت دارد و میر عبدالعظیم مرعشی نیز از حکام سلسله ی مرعشی مازندران است که قبر او در همین محله قرار دارد و امروزه قبر او زیارتگاه علاقمندان به اولیاء الله می باشد.
با توجه به مطالب فوق این گونه به نظر میرسد که قبر میر عبدالعظیم مرعشی هم در این محله وجود دارد؛ امروزه در این محله در کنار آرامگاه و زیارتگاهی که قبلاً در این محله بنا شده. تکیه ای بنا شده که به نام این محله یعنی تکیه ی میر سر روضه شهرت یافته است، بود.
مهجوری می نویسد: میر سرروضه ظاهراً مدفن میر کمال الدین و منتسبان او می باشد؛ در هر صورت این مکان در گذشته یکی از از گورستانهای عمومی شهر ساری بودو امروزه محل آرامگاه میر سر روضه در خیابان فرهنگ واقع شده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0