پنجمین سالگرد بزرگداشت نماینده فقید ولی فقیه در مازندران برگزار می شود
به گزارش پیک شهر، مرتضی ناصحی، دبیر پنجمین سالگرد بزرگداشت آیت الله نورالله طبرسی، نماینده فقید ولی در مازندران و عضو سابق مجلس خبرگان رهبری با حضور قشرهای مختلف مردم استان و کشور، سلسله جلیله روحانیت، خانواده معظم شهدا و ایثارگران و مسئولان ملی و استانی در ساری برگزار می شود.
وی افزود: پنجمین سالگرد ارتحال عالم عامل، روحانی خدوم، یار امام و رهبری، دوستدار مردم و ستمدیدگان، یاور محرومان و همرزم شهیدان و ایثارگران، روز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ از ساعت ۱۵ الی ۱۸ در حوزه علمیه امام علی (ع ) شهرستان ساری باسخنرانی حجت الاسلاو و المسلمین شرف الدین نظری از علمای برجسته مازندران و قم و ولد شایسته علامه فقید شیخ عبدالله نظری خادم الشریعه برگزار می شود.
ناصحی با اشاره به شخصیت ساده زیستی و عالم پروری نماینده فقید ولی فقیه در مازندران، تصریح کرد: بزرگداشت عالمان دین و بزرگان اثرگذاری چون آیت الله طبرسی برای آیندگان و جوانان امروز جامعه خصوصا جامعه وعاظ، روحانیان و طلاب بسیار درس آموز خواهد بود.
آیت الله نورالله طبرسی،زادهٔ فروردین ۱۳۱۹ در روستای سوچلما بخش هزارجریب شهرستان چشم به جهان گشود. پدر وی حسن طبرسی سوچلمایی فرزند آخوند ملا یدالله از علمای سرشناس هزار بود. حسن طبرسی از علمای برجسته مازندران و منطقه هزار جریب بود که پس از تحصیلات در حوزه علمیه مشهد مقدس و نجف اشرف به مازندران مراجعت کرد. وی در اواخر عمر در شهرستان ساری مقیم شده بود و در مسجد شاه غازی سابق و سجاد فعلی مشغول امامت و فعالیتهای دینی بود.
آیت الله نورالله طبرسی تا سن حدود دوازده سالگی و در روستای خود سوچلما در مکتب خانه قرآن خواندن و نوشتن را فرا گرفته و پس از آن در حوزه علمیه روستای کوهستان و در خدمت محمد کوهستانی و در آن مدرسه قسمت اعظم جامع المقدمات، ادبیات عرب و صرف و نحو را فرا گرفته و به مدت دو سال در آن حوزه حضور داشت.
وی از سال ۱۳۴۲ به صف مبارزه با دولت وقت پیوسته و با شرکت در تظاهرات مردم قم و تمامی فعالیتهای سیاسی مرسوم و متداول، از پیشگامان عرصه مبارزه محسوب میشود. وی همچنین یکی از دستاندرکاران مراسم استقبال از امام خمینی (ره) به قم پس از ماجرای مدرسه فیضیه و بازداشت وی در تهران بود.
آیت الله طبرسی بعدها از قم مهاجرت کرد و در سال ۱۳۵۲ در ساری مقیم شد و در شهرستان ساری به فعالیتهای سیاسی و مذهبی پرداخت. در ابتدای انقلاب اسلامی با سرپرستی مصطفی صدوقی کمیته انقلاب اسلامی در ساری را تشکیل داد که اداره امور شهری را به عهده داشت. آیت الله نورالله طبرسی در طول جنگ هشت ساله با عراق به فعالیتهای پشتیبانی از جنگ میپرداخت. بارزترین نقش ایشان در مرحله سازندگی، بازسازی سوسنگرد بودهاست.
وی در سال ۱۳۵۹ از سوی امام خمینی (ره )به عنوان امام جمعه ساری منصوب شد و پس از درگذشت آیت الله روحانی نماینده ولی فقیه وقت در مازندران و امام جمعه بابل، توسط آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب به عنوان نماینده ولی فقیه در مازندران منصوب شد.
این عالم جلیل القددر سرانجام در دهم آبان سال ۱۳۹۸ به دلیل بیماری از این سمت استعفا داد. او همچنین در دو دوره از سوی مردم استان مازندران به عنوان نماینده در مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0