چهارمین نشست «پای حرف مردم» با ساکنان محلههای صابر و شقایق برگزار شد
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، چهارمین جلسه از سلسله نشستهای «پای حرف مردم» با حضور اعضای کمیته نظارتی شماره یک شورای اسلامی شهر مشهدمقدس در مسجد «موسیبنجعفر(ع)» محله «صابر» برگزار شد.
در آغاز این جلسه، رحمانی، رئیس شورای اجتماعی محله به نمایندگی از ساکنان به طرح مسائل و مشکلات محله پرداخت.
وی با بیان اینکه طی سالیان سال، چشم بینا و گوش شنوایی برای دیدن و شنیدن رنج و مشقت ساکنان محلات صابر و شقایق وجود نداشته، گفت: باید توجه داشت، هرکسی که دیده و شنیده نشود، انگیزهای برای زندگی نخواهد داشت.
رحمانی خواستار تردد ون و سرویس حملونقل عمومی در انتهای «شقایق» و «صابر ۲ و ۳» شد و افزود: یکی دیگر از خواستههای محله، آسفالت معابر است؛ معابر حدودا ۷۰ درصد آسفالت شده و ۳۰ درصد دیگر باقی مانده است.
وی با تاکید بر لزوم بازسازی و ایمنسازی بخشی از پیادهروها، جبران کمبود سرانه فضای سبز و فضای ویژه بازی کودکان و گذران اوقات فراغت ویژه عموم را از جمله دیگر نقایص محله دانست.
رحمانی از اعضای شورای شهر خواست تا مدارس و مساجد سطح محله را به عنوان پایگاه اجتماعی و فرهنگی ببینند.
رحمانی با اشاره به اهمیت ساماندهی کارتنخوابها، گفت: در این محله، مراکز ترک و درمان اعتیاد را داریم ولی آنچه حائز اهمیت است، صیانت و آموزش در عرصه توانمندسازی معتادان بوده که نیازمند کمک هستیم.
وی از گلایه شهروندان مبنی بر فعالیت انبارهای ضایعات سخن گفت و تصریح کرد: تاکنون بارها با مرکز ۱۳۷ تماس گرفته شده ولی خروجی مطلوبی را شاهد نبودهایم و این مراکز و انبارها همچنان فعال هستند.
رحمانی با اشاره به نسل جوانی که در این محله سکونت دارند و عمدتا در سن کار و فعالیت اقتصادی هستند، گفت: در این محدوده پروژههایی چون «زیستپارک» و «کوهپارک» را داریم که بستر بسیار مناسبی برای بهکارگری و اشتغالزایی جوانان بومی محل در عرصههای صنعتی و ساختمانی است.
تغییر نام خیابانهای شهرک صابر و محله شقایق، پاسخگویی به درخواست تجاری موقت، بلاتکلیفی پلاکهای فاقد سند و عدم پاسخگویی شهرداری به آنها از دیگر مسائل و معضلاتی بود که رحمانی در این جلسه مطرح کرد.
· بیش از ۲ هزار میلیاردتومان؛ سهم مناطق کمبرخوردار از بودجه عمرانی سال آینده
هاشم دائمی، رئیس کمیسیون حقوقی، نظارت و املاک شورای اسلامی شهر مشهدمقدس در ادامه این جلسه با بیان اینکه اعضای شورای شهر، شهردار منطقه و مدیران شهری همیشه آماده پاسخگویی به شهروندان هستند و درب اتاق آنها روی مردم باز است، اظهارکرد: بیشک تمامی موارد مطرح شده در این جلسه و دیگر نشستهای مردمی از سوی منطقه پیگیری خواهد شد و در حوزه اجرا، اتفاقات خوبی شاهد خواهیم بود.
وی با بیان اینکه یکی از نکات قابل توجه در بلوار «شهید صیاد شیرازی»، فقدان رشد متوازن است، گفت: چرا از نگاه شهرسازی، اقتصادی، بصری، کالبدی و بسیاری از معیارهای دیگر، باید چنین فاصله چشمگیری بین شهید صیادشیرازی ۱ و ۶۵ باشد؟ این قیاس، قیاس بالا و پایین شهر نیست، بلکه قیاس امتداد یک بلوار است.
دائمی چنین رشد نامتوازنی را تاسفبار دانست که علل بسیاری در شکلگیری آن موثر بوده و نیازمند بررسی جدی است.
رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قراردادهای شورای شهر مشهد در ادامه، بودجه عمرانی سال آینده شهرداری را حدود ۸ هزار میلیاردتومان اعلام کرد و گفت: همانطور که پیشتر نیز بیان شده، ۳۰ درصد از این اعتبار را به مناطق کمبرخوردار، حاشیه شهر و محلات هدف بازآفرینی اختصاص خواهیم داد که عدد قابل توجهی است.
دائمی با بیان اینکه براساس دغدغهمندی شورای ششم نسبت به مناطق کمبرخوردار، در ابتدای فعالیت، ۱۰ میلیاردتومان اعتبار ویژه پروژههای اولویتدار در سطح محلات حاشیه شهر و محلات هدف بازآفرینی اختصاص دادیم، تصریح کرد: ساکنان این محلات، بیشترین حق را به گردن ما دارند.
وی افزود: شهروندان باید بدانند که شورای ششم، شهرداری را با چه شرایط دشواری تحویل گرفته است؛ بدهی مدیریت شهری به پیمانکاران عدد قابل توجهی است ولی در ۳ ماه نخست سال آینده خبرهای خوبی خواهید شنید و خیلی از بدهیها تسویه و روند خدماترسانی تسریع مییابد.
عضو کمیته نظارتی شماره ۱ شورای اسلامی شهر مشهدمقدس با بیان اینکه در چنین وضعی، به دنبال تعریف پروژههای جدید نیستیم، گفت: شرایط پیش روی مدیریت شهری، شرایط بسیار دشواری است ولی در عین حال، در پایان سال ۱۴۰۱ شاهد افتتاح اتفاقات خوبی در حاشیه شهر و مناطق کمبرخوردار خواهیم بود.
دائمی درخصوص گلایه شهروندان مبنی بر پایین بودن سرانه فضای سبز در محله صابر و شقایق، اظهارکرد: گلایه شهروندان درست است و شهرداری نیز همت خواهد کرد تا در جهت ارتقاء این سرانهها گام بردارد.
وی افزود: به دنبال این هستیم که به همت ساکنان و شهروندان تفاوت کالبدی بین ابتدا و انتهای بلوار «شهید صیادشیرازی» را از بین ببریم.
دائمی درخصوص درخواست تغییر نام خیابان «صابر» به «شهید صیادشیرازی» هم گفت: این موضوع را پیگیری خواهیم نمود و قطعا انجام میشود تا یکی از مطالبات ساکنان پاسخ داده شود.
رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قراردادهای شورای اسلامی شهر مشهدمقدس در پایان صحبتهای خود با بیان اینکه محوریترین اصل شورای ششم، «مردمی بودن» آن است، ادامهداد: درب اتاق تمامی اعضای شورای شهر به روی مردم شریف مشهد باز است و در بالاترین سطح پاسخگو و پای کار مردم هستیم.
· مجوزهای «تجاری موقت» تمدید میشود
حمید ضمیری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهدمقدس هم در این نشست با تاکید بر اینکه آنچه در بودجه سالانه به تصویب میرسد و اجرایی میشود، باید منطبق با نیاز و اولویتبندی مردم باشد، اظهارکرد: همانطور که پیشتر نیز اعلام شده، بودجه سال آینده را به سمت حاشیه شهر سوق میدهیم و سهم این پهنهها را از ۱۰ درصد به حداقل ۳۰ درصد افزایش خواهیم داد.
وی با بیان اینکه یکی از سیاستهای شورای ششم، موضوع «مسجدمحوری» است، گفت: در این زمینه نشستهای مختلفی با مرکز رسیدگی به امور مساجد استان و مشهد برگزار کردهایم و طرحی نیز در این خصوص تهیه شده تا مساجد را به محور فعالیتهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و توسعهای هر محله تبدیل کنیم.
نایب رئیس کمیته نظارتی شماره یک شورای شهر مشهدمقدس برگزاری نشستهای مردمی را از اثرات و برکات مساجد سطح محلات دانست و افزود: نقش هویتبخش مساجد باید تقویت و مسجد به پایگاه تصمیمگیری تبدیل شود؛ تصمیمگیری از مردم، برای مردم.
ضمیری خاطرنشان کرد: در جلسات بعدی، نمایندگان سایر دستگاههای خدماترسان و اجرایی همچون آموزش و پرورش، شرکت آب و برق و گاز و … نیز میتوانند حضور داشته باشند تا ضمن پاسخگویی به مسائل و مشکلات شهروندان، از نزدیک با نقایص نیز آشنا شوند.
وی درباره گلایه شهروندان برای موضوع تجاری موقت هم گفت: در اوایل امسال، تمدید تجاری موقت از سوی دیوان عدالت اداری ممنوع شد ولی با تدبیر شورای شهر و رایزنیهای فراوانی که با دستگاههای متولی داشتیم، درحال حاضر میتوان تجاریهای موقت را تمدید کرد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهدمقدس تصریح کرد: در گذشته تمدید تجاری موقت مشروط به وجود سابقه بود ولی با تفسیر شورای شهر به نفع مردم، درحال حاضر به موارد بدون سابقه نیز توسط شهرداری پاسخگویی میشود.
ضمیری، طرح تفصیلی را یکی از دغدغههای شهروندان دانست که بهروزرسانی و به شهرداری منطقه ۹ و ۱۱ ابلاغ شده بود و اظهارکرد: این طرح ایراداتی داشت که برطرف شده و تا اوایل هفته آینده، مجدد ابلاغ و ملاک پاسخگویی در شهرداری منطقه ۹ و ۱۱ خواهد بود.
وی درباره انبارهای ضایعات هم گفت: این انبارها قابل پیگیری است و از سوی منطقه بررسی میشود چراکه آرامش مردم را سلب و سلامت آنها را به خطر انداخته است.
یکی از مسائل شهروندان که پیشتر نیز به آن اشاره شد، پاسخگویی به افرادی است که پیشتر برای املاک خود سند گرفتهاند؛ ضمیری در این باره تصریح کرد: به افرادی که سند دریافت کردهاند، باید پاسخگویی شود و افراد فاقد سند هم پیگیر دریافت سند شوند و از ظرفیتهای قانونی در این حوزه برای اراضی قولنامهای خود بهره ببرند.
تعامل شهروندان و مدیریت شهری باید تقویت شود/ عدم امکان آسفالت معابر به دلیل کمبود قیر
حسن موحدیان، رئیس شورای شهر مشهدمقدس نیز در این نشست با بیان اینکه قانون اساسی رابطه بین حاکمیت با مردم را تعیین میکند و قوانین عادی، روابط بین مردم را، گفت: همه باید به قوانین احترام بگذاریم تا مشارکت شکل بگیرد و ما در این دوره از مدیریت شهری به دنبال تقویت مشارکت عمومی هستیم.
وی با اشاره به برنامهریزی مدیریت شهری که در ۳ سطح انجام شده، اظهارکرد: بخش نخست، در سطح محلات بوده و مجری خواستهها و مطالباتی هستیم که جزو اولویت ساکنان باشد.
موحدیان، دومین سطح را «منطقه» دانست و افزود: در سطح منطقه، علاوه بر نخبگان و فرهیختگان منطقه، باید از نظرات کارشناسی کارکنان شهرداری نیز بهره گرفت و نمیتوان صرفا به نظر معتمدان منطقه اکتفا کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهدمقدس گفت: اجرای پروژههای شهری بدون استفاده از نظرات کارشناسی، هزینههای زیادی به شهر تحمیل میکند که نمونه آن را در کمربند جنوبی مشهدمقدس شاهد هستیم.
موحدیان با بیان اینکه سطح دیگری از برنامهریزیهای مدیریت شهری در تراز کشوری است، تصریح کرد: در این سطح، علاوه بر نخبگان و کارشناسان، از نظرات دانشگاهیان و اساتید هم باید استفاده کنیم چراکه پشتوانه تصمیم ما میشوند و مشکلات را از این طریق میتوان حل کرد.
وی با اشاره به درخواست شهروندان مبنی بر توسعه فضای سبز، گفت: در این منطقه فضاهای سبز خوبی ایجاد شده ولی ساکنان به دنبال پارک محلی هستند؛ فضاهایی که نیازمند زمین است.
موحدیان با بیان اینکه طی ماههای آتی فضای سبز مناسبی در این محدوده احداث و بهرهبرداری خواهد رسید، افزود: توسعه فضای سبز باید مورد توجه مدیریت شهری قرار گیرد ولی از سوی دیگر توجه داشته باشید که این توسعه مستلزم تامین منابع آبی است؛ آن هم در شرایطی که دچار بحران شدید آبی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: همه ما در بحث صرفهجویی آب، مسئولیت اجتماعی و دینی داریم.
رئیس شورای شهر مشهدمقدس در پاسخ به درخواست شهروندان مبنی بر آسفالت معابر هم گفت: متاسفانه در این موضوع، دچار کمبود قیر هستیم؛ قیر در بازار آزاد وجود دارد ولی شهرداری باید با قیمت دولتی نسبت به خرید قیر اقدام کند و درحال حاضر امکانپذیر نیست.
موحدیان از شهروندان خواست تا با پرداخت عوارض، کمکحال مدیریت شهری باشند و اظهارکرد: هزینه کردن شهرداری در سطح شهر مستلزم درآمد است؛ مادامی که درامدی نداشته باشیم، هزینهکرد مدیریت شهری نیز با محدودیت همراه خواهد بود و امیدواریم اعتماد دوسویهای بین مردم و شهرداری شکل گیرد.
· شناسایی و ایمنسازی معابر خطرآفرین در محله صابر و شقایق
حسینقلیزاده مقدم، شهردار منطقه ۹ هم در این جلسه با بیان اینکه یکی از اولویتهای اهالی، ایمنسازی و بهسازی معابر بوده، گفت: براساس همین موضوع، برخی از معابر و پیادهروهای خطرآفرین شناسایی و اصلاح شده تا شرایط تردد ایمن شهروندان فراهم آید.
وی درباره کمبود سرانه فضای سبز هم اظهارکرد: یک پارک هزار متری در محله شقایق احداث خواهد شد؛ ضمن اینکه هر فضا و عرصهای که مشکل مالکیتی و حقوقی نداشته باشد و یا در تملک شهرداری باشد را میتوانیم به فضای سبز تبدیل کنیم.
شهردار منطقه ۹ با اشاره به مسجد واقع در انتهای صابر ۲ نیز افزود: زیبنده مشهدمقدس نیست که مسجد نیمه تمام داشته باشد؛ با تصمیم اعضای کمیته نظارتی، ۲۰۰ میلیون تومان به این مسجد اختصاص خواهیم داد تا تصویب و به بهرهبرداری کامل برسد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0