کلید خوردن دو استیضاح در مجلس/ وزرای راه‌ و نیرو؛ هدف جدید بهارستان

تهران - عضو کمیسیون عمران مجلس امروز -۹ اردیبهشت- با بیان اینکه استیضاح وزیر راه و شهرسازی از سوی نمایندگان مجلس کلید خورده‌ است، گفت: طرح استیضاح فرزانه صادق تاکنون‌ به ۴۱ امضا از سوی نمایندگان مجلس‌ رسیده است.

به گزارش پیک شهر، محمد منان رئیسی، عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه استیضاح وزیر راه و شهرسازی از سوی نمایندگان مجلس کلید خورده‌ است، گفت: طرح استیضاح فرزانه صادق تاکنون‌ به ۴۱ امضا از سوی نمایندگان مجلس‌ رسیده است.

وی که طراح استیضاح وزیر راه است، هشت محور اصلی را برای طرح این استیضاح عنوان کرده است:

۱. انفعال و اهمال در سازمان بنادر

۲. بستن سامانه ثبت نام مسکن و محروم کردن مردم از حقوق قانونی خود

۳. عدم انجام تکالیف قانونی متناسب با قانون جوانی جمعیت

۴. عملکرد بسیار ضعیف وزارتخانه در اجرای قوانین تنظیم کننده بازار مسکن

۵. روزمرگی و وضعیت بغرنج در حوزه حمل و نقل

۶. سردرگمی و بی‌برنامگی مفرط در عزل و نصب‌های مکرر

۷. قانون شکنی‌های مکرر

۸. عدم تسلط فنی و ناآگاهی از وقایع مهم وزارتخانه

او در ادامه گفت: همانطور که مستحضر هستید وزیر محترم راه و شهرسازی در جلسه رای اعتماد، تعهدات مشخصی را در حوزه ماموریت‌های مختلف وزارت متبوع خود مبتنی بر برنامه هفتم پیشرفت ارائه کردند؛ اما اکنون پس از حدود ۱۰ ماه از وزارت ایشان و به رغم پیگیری‌ها، جلسات و تذکرات شفاهی، کتبی و حضوری متعدد، عملا در فقدان برنامه‌های تحولی، هیچ تحرک و نشانه جدی از برنامه‌ریزی برای تحول جدی در حوزه‌های مختلف راه و شهرسازی مشاهده نمی‌شود.فشارها بر صادق درحالی افزایش یافته که او یکی از بهترین وزرای کابینه است و هم‌زمان با انواع توقعات عجیب توسط نمایندگان روبروست.

وزیر نیرو و استیضاح به‌دلیل ناترازی انرژی

هم‌زمان عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از کلید خوردن استیضاح عباس علی آبادی وزیر نیرو با ۱۵ امضا خبر داد.
حمیدرضا گودرزی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، از کلید خوردن استیضاح عباس علی آبادی وزیر نیرو با ۱۵ امضا خبر داد.
به گفته گودرزی تعداد امضاها برای استیضاح وزیر نیرو در حال افزایش است.

به گزارش عبارت دلیل اصلی‌ تعدید به استیضاح علی‌آبادی عملکرد او در حوزه ناترازی انرژی است‌ که به نارضایتی‌های گسترده‌ای انجامیده است
محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت در حاشیه جلسه هیئت دولت در مورد خاموشی‌های گسترده تهران در روز‌های پایانی سال گذشته گفته بود که این رخداد به دلیل برودت هوا، مصرف گاز خانگی تا ۶۸۱ میلیون مترمکعب در روز افزایش پیدا کرد که یک رکورد بی سابقه بود. نیروگاه‌ها به سمت تنظیم سوخت معادل می‌روند و باید به گونه‌ای سوخت مصرف کنند که کاهش گاز تحویلی را جبران کنند که بعضا این اتفاق نمی‌افتد.

پس از اعلام جدول خاموشی‌های تهران، رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر طی مصاحبه‌ای گفت: در سال جاری به دلیل خشکسالی امکان استفاده حداکثری از ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های برقآبی را نداریم. امسال تنها یک سوم از ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های برقآبی می‌توانیم استفاده کنیم.

به گفته این مقام مسئول، بخشی از تعمیرات اساسی نیروگاه‌ها که به دلیل محدودیت سوخت موکول به سال جاری شد، حدود ۳۰ درصد از نیروگاه‌های کشور عمر بالایی دارند و این تعمیرات لازم است.

منتقدان علی‌آبادی معتقدند کارنامه عملکرد عباس علی آبادی، وزیر نیرو نشان می‌دهد که باوجود مدعی بودن در صنعت برق، نتوانسته است راهکار تازه‌ای برای مدیریت ناترازی برق ارائه دهد و به نظر می‌رسد قرار است شیوه نخ نمای قطع برق ساعتی برای مدیریت بار شبکه را تکرار کند!

وزیر نیرو ۱۶ دی سال گذشته گفته بود ما درحال آماده کردن خود برای «تابستان سخت» سال آینده هستیم؛ چرا که در همین تابستان امسال بیش از ۲۰ هزار مگاوات ناترازی داشتیم و پیش بینی می‌شود این عدد به ۲۵ هزار مگاوات برسد.