اخبار شورای عالی استانها؛

کمبود خدمات اساسی چالش‌ حاشیه‌نشینی شهرها

تهران - عضو شورای عالی استانها گفت: کبمود برخی خدمات اساسی در حومه شهرها هنوز هم به‌عنوان مشکل باقی مانده است.

به گزارش پیک شهر به نقل از روابط عمومی شورای عالی استانها، محمدرضا فلاح نماینده استان اصفهان در شورای عالی استان‌ها با اشاره به چالش‌های زندگی در حومه شهر، گفت: زندگی در حاشیه شهرها، چالش‌ها و البته بعضی فرصت‌ها و مزایایی دارد.

وی افزود: این چالش‌ها می‌تواند برای ساکنان حاشیه شهرها به‌عنوان فرصتی برای تحقیقات و بررسی‌های اجتماعی تلقی شود.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تأکید کرد: در دو دوره اخیر شورای اسلامی شهر، تلاش شد که مدیریت شهری به مناطق حاشیه شهر و کم‌برخوردار خدماتی از جمله فضای سبز، احداث فرهنگسراها، ورزشگاه‌ها و دیگر خدماتی که موجب می‌شود ساکنان حاشیه شهر نیازی به مراجعه به مرکز شهر برای دریافت این خدمات نداشته باشند، ارائه دهد.

فلاح گفت: ایجاد درمانگاه‌ها و دیگر خدمات بهداشتی که بعضی توسط بخش خصوصی احداث شده است، به کاهش نیاز به مراجعه به مرکز شهر کمک کرده است.

وی اضافه کرد: هرچند بعضی از چالش‌ها در سال‌های اخیر برطرف شده است، اما کمبود بعضی خدمات اساسی در حومه شهرها هنوز هم به‌عنوان مشکل باقی مانده است.

نماینده استان اصفهان در شورای عالی استان‌ها خاطرنشان کرد: به‌عنوان مثال، نبود کاربری اراضی ورزشی، سالن‌های مطالعه یا درمانگاه‌ها می‌تواند موجب شود که شهروندان برای دسترسی به این خدمات به مرکز شهر مراجعه کنند و این تردد به مرکز شهر می‌تواند مشکلاتی نظیر ترافیک، آلودگی، مسائل زیست‌محیطی و مشکلات اجتماعی و فرهنگی به وجود آورد.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: مدیریت شهری باید تدابیری برای حل این مسائل بیندیشد؛ اگر خدمات مورد نیاز در حاشیه شهرها فراهم شود، به‌طور قطع نیازی به مراجعه شهروندان به مرکز شهر نخواهد بود و از ایجاد مشکلاتی همچون آلودگی، چالش‌های فرهنگی و اجتماعی جلوگیری می‌شود.

وی ادامه داد: امیدواریم با تمرکز مدیریت شهری بر ارائه خدمات به مناطق حاشیه‌ای، مشکلات و چالش‌های این مناطق کاهش پیدا کند که در نهایت به نفع شهر و مدیریت شهری خواهد بود.

قانون درآمدهای پایدار شرایط دشواری را برای شهرداری‌ها رقم زد

موسی‌الرضا حاجی‌بگلو در مراسم تکریم و معارفه تعدادی از مدیران شهری مشهد با بیان اینکه شهرداری مشهد از نیروی انسانی بسیار توانمندی برخوردار است، اظهارکرد: شرایط و کیفیت تخصصی این افراد، به نحوی است که هرکدام می‌توانند در عرصه‌های ملی نقش‌آفرینی مؤثر و موفق داشته باشند.

وی گفت: با وجود اختلافات کارشناسی با شهردار، سعی و تلاش ماست که شهر را به نقطه مطلوبی برسانیم و هرکسی در هر جایگاهی که قرار دارد، باید به سهم خود در این مسیر تلاش کند.

رئیس شورای عالی استان‌ها خاطرنشان کرد: البته که تنگناهای مالی و مسائل اعتباری، سختی کار را تشدید می‌کند و قانون درآمدهای پایدار شهرداری‌ها را در شرایط بسیار دشواری قرار داده است‌.

حاجی‌بگلو تصریح کرد: شورای عالی‌ استان‌ها با تمام ظرفیت آماده همکاری با مدیریت‌های شهری است و به دنبال اصلاح قانون درآمدهای پایدار هستیم.

وی بیان داشت: کار کارشناسی باید روی این موضوع صورت گیرد چراکه با این رویه، بی‌شک طی ۳ سال‌ آینده، برخی شهرداری‌ها با مشکلات جدی روبرو خواهند شد.

برگزاری دوره آموزشی شوراهای اسلامی شهرها و روستاهای استان گیلان

دوره آموزشی شوراهای اسلامی شهرها و روستاهای استان گیلان در راستای ارتقای سطح علمی و آشنایی بیشتر با قوانین و مقررات شوراها برگزار شد. این دوره آموزشی در راستای تقویم آموزشی شورای عالی استان‌ها با محوریت مرکز آموزش و پژوهش شورای عالی استان‌ها و به همت شورای استان گیلان برگزار شد.

این نشست یک روزه در قالب دو کارگاه با سر فصل‌های جداگانه با عنوان‌های «قوانین و مقررات و ارتباط آن با هیئت‌های تطبیق شوراهای اسلامی شهر» و «محیط زیست و پسماند شوراهای اسلامی و بخش» به منظور ارتقای سطح علمی و آشنایی بیشتر با قوانین و مقررات شوراها با حضور بیش از ۵۰۰ نفر از اعضای شورای استان برگزار شد.

همچنین در این نشست افشین خلیلی معاون امور دولت و کمیسیون‌ها، اسمعیل زیارتی معاون  برنامه ریزی، توسعه مدیریت و منابع انسانی، مجید دریکوند رئیس مرکز آموزش و پژوهش شورای عالی استان‌ها، خدادا قنبرزاده مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گیلان‌، مدیران و معاونان استانداری گیلان، معاونان امور عمرانی فرمانداری‌ها، شهرداران سراسر استان و اعضای شوراهای اسلامی پایه و فرادست استان گیلان حضور داشتند.

در پایان نشست نیز از برخی کارشناسان استانداری گیلان در حوزه تطبیق مصوبات شوراهای اسلامی تقدیر شد.