اخبار مدیریت شهری تهران؛

تکمیل پل‌های نیمه‌کاره خاوران- ده‌حقی پس از ۱۰ سال

تهران - مدیرعامل سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران، ابراز امیدواری کرد پل‌های ارتباطی خیابان‌های خاوران و ده‌حقی در جنوب شرق پایتخت تا پایان دوره فعلی مدیریت شهری گشایش یابند.

به گزارش پیک شهر، محمدصادق خیرخواه در خصوص بازطراحی‌های تکمیل پل‌های نیمه‌کاره خاوران- ده حقی یادآور شد: مردم شهر تهران به ویژه شهروندان ساکن در مناطق ۱۴ و ۱۵ شهرداری تهران بیش از یک دهه است که شاهد پل‌های نیمه‌تمام بر فراز بزرگراه امام علی(ع) و خیابان خاوران هستند. از این رو از ابتدای دوره ششم مدیریت شهری مقرر شد، این سازه‌های نیمه‌تمام تعیین تکلیف شوند تا امکان بهره‌برداری از زیرساخت‌هایی که سال‌ها قبل برای احداث آنها هزینه شده است، فراهم شود.

خیرخواه در پاسخ به پرسشی در خصوص دلیل نیمه تمام ماندن پل‌های ارتباطی خیابان‌های خاوران و ده‌حقی، خاطرنشان کرد: ابتدا قرار بود این پل‌ها خیابان شوش را به خیابان ده‌حقی متصل کنند اما بازنگری‌های صورت گرفته طی دوره‌های گذشته مدیریت شهری ضمن خارج ساختن محور شوش از حالت بزرگراهی، این اتصال را به دلیل نیاز به تملک و رفع معارضین متعدد ملکی منتفی ساخت.

وی در ادامه با اشاره به همکاری نزدیک سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران با کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران، از تلاش برای اتصال این پل‌ها به خیابان خاوران خبر داد و گفت: از آنجا که تملک املاک تجاری موجود در شمال و جنوب خیابان خاوران به منظور برقراری این اتصال نیازمند صرف هزینه‌ای حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان بود، بازطراحی پل‌های مذکور و حذف و اصلاح دهانه‌های اضافی، امکان تکمیل این پل‌های ارتباطی بدون صرف هزینه تملک را میسر کرد.

مدیرعامل سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران در عین حال ابراز امیدواری کرد پل‌های ارتباطی خیابان‌های خاوران و ده‌حقی با حذف و اصلاح دهانه‌های اضافی به سرعت تکمیل شوند تا شهروندان جنوب شرق پایتخت تا پایان دوره فعلی مدیریت شهری شاهد تکمیل و راه‌اندازی این پل‌های نیمه‌کاره باشند.

گفتنی است، بازطراحی‌های انجام شده در سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران شامل برچیدن ۲ دهانه از پل شمالی و ۳ دهانه از پل جنوبی به همراه تقلیل ارتفاع تعدادی از پایه‌ها و انجام اصلاحات هندسی در معابر مرتبط است.

افتتاح فاز اول بزرگترین پروژه گردشگری کشور تا پایان سال

رضا شنگی شهردار منطقه ۲۰ درخصوص آخرین وضعیت پروژه های تعریف شده و در حال اجرای این منطقه در حوزه های مختلف به خبرنگار شهر گفت: تا پایان سال به جز پروژه مترو و جدا از پروژه هایی که در آن از ظرفیت سازمان ها و شرکت ها استفاده شده، حدود یک هزار میلیارد تومان پروژه قابل افتتاح در منطقه داریم. در بحث مترو نیز جلساتی را با مترو داشتیم و برنامه ریزی کردیم به شرط تامین مالی، ایستگاه میدان شهرری در خط ۶ مترو را تا پایان سال آماده مسافرگیری کنیم.

وی افزود: پروژه پاساژ صدف را داریم که مجموعه‌ای عظیم با بیش از ۲۴۰ واحد تجاری و پارکینگ است و اقدامات لازم برای تکمیل و استفاده شهروندان از آن در حال انجام است.

شنگی با بیان اینکه قطب گردشگری بی بی شهربانو بزرگترین پروژه گردشگری کشور است که با قراردادی به مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان در حال احداث است، ادامه داد: این پروژه سه فاز دارد و امیدواریم تا پایان سال فاز اول آن را افتتاح کنیم. زمین این پروژه ۴۰ هکتار است و پروژه بدون معارض در حال اجرا است.

شهردار منطقه ۲۰ درباره سایر پروژه های منطقه نیز بیان کرد: ارزش آسفالت ریزی که تا امروز در منطقه انجام شده به بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان می رسد. همچنین سرای محله حمزه‌آباد دیگر پروژه ای است که تا پایان سال افتتاح می شود و این پروژه به این دلیل اهمیت دارد که حمزه‌آباد تنها محله بدون سرای محله منطقه است.

به گفته وی؛ بازسازی و احداث آبنماها در میادین و بازپیرایی میادین از جمله میدان نماز که بزرگترین میدان آیینی منطقه ۲۰ است نیز در دستور کار قرار گرفته است.
شهردار منطقه ۲۰ در پایان خاطرنشان کرد: پروژه دسترسی آزادگان- دستواره که توسط معاونت فنی و عمرانی در حال احداث است و پیاده روسازی و نهرسازی در سطح منطقه دیگر پروژه های در حال اجرای منطقه را شامل می شود.

تصویب طرح مدیریت یکپارچه شهری در چه مرحله‌ای است؟

عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران گفت: اگر قرار بر تصویب و اجرای طرح مدیریت یکپارچه شهری است، نباید تقسیم وظایف و امور دولت و شهرداری‌ها به گونه‌ای باشد که امور سخت و پرهزینه به شهرداری واگذار شود و درآمدزایی در اختیار دولت باشد.

علی اصغر قائمی درخصوص پیگیری شورا برای تصویب طرح مدیریت یکپارچه شهری، اظهار کرد: شورا می‌تواند با برقراری ارتباط با افراد موثر مجلس، این طرح را پیگیری کند اما موضوع از شورای عالی استان‌ها و دولت عبور کرده و کمیسیون امور شوراهای مجلس نقش اصلی را در تهیه پیش‌نویسی که باید در صحن تصویب شود، ایفا می‌کند.

وی ادامه داد: طرح مدیریت یکپارچه شهری در کمیسیون امور شورا در حال بررسی است و رئیس مجلس قول داده که هرچه سریعتر طرح در صحن مطرح شود که اگر این اتفاق بیفتد جای خرسندی است.

عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: آنچه که ما روی آن حساس هستیم این است که اگر قرار باشد ‌وظایف دولت‌ها در ادوار مختلف به شهرداری‌ها واگذار شود، به اصطلاح باید گوشت و استخوان با هم باشد و اینگونه نباشد که اقدامات پرهزینه و سخت به شهرداری واگذار شود و درآمدزایی در اختیار دولت باشد.

وی با بیان اینکه این طرح در هر دوره‌ای از مجلس و مدیریت شهری اجرایی شود، اتفاق مثبتی است، خاطرنشان کرد: باید واگذاری امور به نحوی باشد که دخل و خرج شهرداری با هم همخوانی داشته باشد.

روز تهران؛ ۱۴ مهر یا ۱۲ بهمن؟

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفت: از هر روزی که شورای فرهنگ عمومی استان به نام روز تهران نامگذاری کند، استقبال می‌کنیم.

نرگس معدنی‌پور با بیان اینکه در سالهای گذشته این پیشنهاد مطرح شده بود که ۱۴ مهر همزمان با انتخاب شدن تهران به عنوان پایتخت کشور، روز تهران نامگذاری شود، اظهار کرد: در چهاردهم مهر ۱۲۸۶ تهران در متمم قانون اساسی به عنوان پایتخت کشور انتخاب شد و این روز در ادوار گذشته شورای شهر مبنای نامگذاری روز تهران قرار گرفت.

وی افزود: برای نامگذاری روز ۱۴ مهر به نام تهران، در این دوره مصوبه‌ای را در نظر گرفتیم که بر اساس آن برای مثال دبیرخانه‌ای در شهرداری تهران تشکیل شود و در واقع برای این موضوع به صورت خاص و ویژه برنامه‌ریزی سالانه صورت بگیرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه مصوبه اخیر ما بیشتر به این دلیل بود که روز تهران در تقویم ملی کشور به ثبت برسد، یادآور شد: قرار بر این بوده که روز تهران در تقویم ثبت شود و شهرداری را موظف به پیگیری آن کردیم.

وی با اعلام اینکه ثبت روز تهران در تقویم باید توسط شورای فرهنگ عمومی استان صورت بگیرد، گفت: این شورا با ثبت روز تهران در تقویم موافقت کرده اما یکی از اعضای شورای فرهنگ عمومی پیشنهاد دیگری هم مطرح کرد که ۱۲ بهمن همزمان با سالروز ورود بنیانگذار جمهوری اسلامی به کشور، به عنوان روز تهران انتخاب شود که این موضوع در حد پیشنهاد بوده و  در حال بررسی است.

معدنی‌پور با بیان اینکه نامگذاری روزها را اساساً شورای فرهنگ عمومی انجام می‌دهد و نیازی به مصوبه شورای شهر ندارد، خاطرنشان کرد: ما ۱۴ مهر را پیشنهاد دادیم و شورای فرهنگ عمومی نیز ۱۲ بهمن را پیشنهاد داد؛ هر یک از این روزها هم انتخاب شود تفاوتی برای ما ندارد.

وی ادامه داد: البته ۱۲ بهمن روز ملی و چه بسا فراملی است؛ در واقع یک رویداد ملی‌ است که ما در سطح بین‌المللی آن را مطرح می‌کنیم و روز بسیار مهمی برای ماست. اینکه نامگذاری روز تهران در ۱۲ بهمن هم مطرح شود اتفاق خوبی است اما این نگاه را هم داریم که ممکن است روز تهران تحت‌الشعاع این رویداد ملی مغفول واقع شود.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در کل هر آنچه که شورای فرهنگی عمومی به نتیجه برسد و تصویب کند، از نظر ما هم مسئله‌ای نیست، گفت: مهم برای ما این است که روز تهران به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی ایران در تقویم رسمی کشور به ثبت برسد.