ضرورت هماهنگی و تفویض اختیار در پروژه های بزرگ به مدیریت شهری

پیک شهر: رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در بازدید تعدادی از پروژه‌های عمرانی پایتخت، ضمن تاکید بر لزوم هماهنگی و تفویض اختیار در موضوع تملک املاک به شهرداری، خواستار استفاده حداکثری از منابع حداقلی در مدیریت شهری شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، سید جعفر تشکری هاشمی در جریان بازدید از پروژه‌های بزرگراهی شهید بروجردی، یادگار امام (ره) و شهید تندگویان با اعلام اینکه اجرای پروژه‌های عمرانی همیشه با مسائل و مشکلات متعددی از جمله معارضان روبه‌روست، افزود: نباید به خاطر چند میلیارد هزینه تملک چند ملک، منابع چند صد هزار میلیاردی را در پروژه‌های شهری متوقف کنیم.
وی لزوم هماهنگی با سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران به منظور تملک املاک معارض و تفویض اختیارات لازم به مناطق را مورد تأکید قرار داد و گفت: سپردن اختیارات مورد نیاز به یک مجموعه مشخص، باعث ایجاد نظم و انضباط شده و پیگیری اصولی و درست اموری را که سپرده شده‌اند، امکان‌پذیر می‌کند.
تشکری هاشمی بر اهمیت و ضرورت تهیه و تدوین cpm دقیق از کارهای انجام شده، در دست اجرا و پیش‌بینی شده پروژه‌های شهری تأکید کرد و افزود: با توجه به پرداخت هزینه‌های اساسی برای پروژه‌های عمرانی، انتظار می‌رود که مواردی مانند تملک چند ملک معارض، کل روند اجرای پروژه را با مشکل روبه‌رو نکند.
اجرای پروژه‌های عمرانی حداقل مزاحمت را برای مردم داشته باشند
رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران، اطلاع دقیق از روند پیشرفت پروژه‌ها، رفع مشکل معارض‌های خدماتی و متعاقباً معارض‌های ملکی را حائز اهمیت دانست و گفت: اصولاً نباید بعد از راه‌اندازی قطعه پایه با مشکل خاصی روبه‌رو باشیم و تمامی مراحل پروژه باید به صورت پیوسته انجام شوند.
تشکری هاشمی با طرح پیشنهاد طراحی و اجرای یک کریدور شمالی – جنوبی در غرب تهران که می‌تواند پاسخگوی بخش قابل توجهی از ترافیک پهنه غربی پایتخت باشد، افزود: افق نگاه ما باید معطوف به برنامه‌ریزی برای ادامه و اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام و پیش‌بینی بودجه مورد نظر برای تکمیل و بهره‌برداری از این پروژه‌ها باشد.
وی در خصوص مسائل و مشکلاتی که پروژه‌های بزرگ‌مقیاس برای اهالی محلات مجاور ایجاد می‌کند، بر انجام این پروژه‌ها به نوعی که حداقل مزاحمت را برای ساکنان آن محدوده موجب شوند، تأکید کرد و گفت: در بعضی مواقع، دسترسی محلی شهروندان به نقاط دیگر قطع می‌شود و گاهاً ایجاد فاصله فیزیکی مانند بزرگراهی که وسط یک محله اجرا می‌شود، حتی می‌تواند منجر به گسست اجتماعی بین دو سوی آن محله شود.
تشکری هاشمی با تأکید بر اینکه قبل از اجرای پروژه، باید بررسی‌های لازم انجام شود که تا حد ممکن برای مردم مشکلی به وجود نیاید و لزوم اصلاح معایب و نواقص موجود در اسناد طرح‌های شهری به این منظور، افزود: چاره‌ای جز اتمام پروژه‌های بزرگ‌مقیاس نداریم، زیرا بهره‌برداری این پروژه‌ها می‌تواند به کاهش بار ترافیکی معابر شهری کمک کند.
در بهره برداری از پروژه‌های شهری  منتظر افتتاح رسمی نباشیم
رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر با اعلام اینکه در پروژه‌های بزرگ‌مقیاس، دنیایی از کار نهفته و این پروژه‌ها از این نظر که می‌توانند بخشی از مشکلات ترافیکی مردم را برطرف کنند، بسیار ارزشمند هستند، گفت: در شورای شهر، عهد بسته‌ایم تا به عنوان یار دوازدهم شهرداری تهران، تسهیل گر کارهایی باشیم که در جهت خدمت بهتر و بیشتر به مردم اجرا می‌شود.
تشکری هاشمی، وجود یک مرجع در مأموریت‌های عمرانی به موازات هماهنگی و همبستگی میان معاونت‌های فنی و عمرانی و حمل و نقل و ترافیک را مورد تأکید قرار داد و افزود: پایِ کارِ مردم بودن و در اولویت قرار دادن کارِ مردم از ویژگی‌های مدیرِ مردمی است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران، لزوم بهره‌برداری فاز به فاز پروژه‌ها برای برطرف کردن گام به گام مسائل و مشکلات و منتظر نگه نداشتن مردم برای افتتاح رسمی پروژه‌های شهری را مورد تأکید قرار داد و خاطرنشان کرد: روند پیشرفت پروژه‌‌‌های عمرانی و به عنوان نمونه، فعالیت کارگاه شهید تندگویان، نشان‌دهنده اهتمام و جدیت موجود در حوزه فنی و عمرانی بوده و رضایت‌بخش است.
گفتنی است، در جریان این بازدید، عباس شعبانی، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه از ۱۶ پروژه نیمه فعالی که از مدیریت شهری دوره گذشته تحویل گرفتیم، به جز سه، چهار پروژه که درگیر معارض ملکی هستند، مابقی پروژه‌ها فعال می‌باشند، ابراز امیدواری کرد تا با حمایت شورای شهر، پروژه‌های پیش‌بینی شده در موعد مقرر به اتمام رسیده و مورد بهره‌برداری قرار گیرد.