اخبار شورای شهر تهران

ورود واگن های جدید مترو در تهران تا سال آینده

تهران - رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه روز جمعه ساخت واگن های سفارش ما رسماً در چین آغاز شد گفت: باید به خودمان و مردم شهر تبریک گفت البته تبریک واقعی به مردم زمانی است که واگن ها وارد خطوط شوند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، در یکصد و هشتاد و پنجمین جلسه شورای ششم، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، شهدای مدافع امنیت و شهدای مدافع حرم، با اشاره به واقعه مهمی که روز جمعه مختص شهر تهران رقم خورد به نهایی شدن و انعقاد قرار داد تامین واگن مترو در جریان سفر شهردار تهران به چین اشاره کرد و گفت: ما طی سالهای ۹۵ و ۹۶ مکرراً به دنبال تامین واگن مترو برای رفع نیاز شهر بودیم و این موضوع را طی این سالها با جدیت پیگیری کردیم که خوشبختانه طی این روزها اخبار خوبی مبنی بر فعال شدن خط تولید واگن های سفارش ایران ارسال شد که گزارشات نهایی پس از بازگشت شهردار تهران به پایتخت ارائه خواهد شد.
وی با بیان اینکه بر اساس برنامه ششم مقرر شده بود تا برای خطوط مترو کشور ۲ هزار واگن خریداری بشود که هزار و پنجاه واگن سهم مترو پایتخت بود گفت: اولین تفاهم نامه ای که بین تهران و پکن امضا شد مبتنی بر خرید ۶۳۰ دستگاه واگن برای تهران بود که به امضای شهرداری و برخی سازمانهای دولتی رسیده بود و از سال ۹۶ این برنامه با جدیت پیگیری می شد به طوریکه رئیس جمهور چین در سفر خود به ایران، قرارداد خرید واگن را یکی از اولویت ها عنوان کرد؛ اما به دلیل عدم واریز ۱۵ درصد از پیش پرداخت، عملیاتی نشد و در دوره ششم که آمدیم عزم اعضای شورا و شهرداری جزم شد تا این قرارداد اجرایی شود.
رییس شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه یک میلیارد دلار رقم بالایی بود که به سختی محقق شد، اظهار کرد: با تمهیداتی که با دولت مبنی بر دایر شدن جلسات مختلف، پیگیری ها، تلفن های متعدد صورت گرفت شاهد این بودیم که تلاش های فراوان ما در نهایت به بار نشست و پیش پرداخت به بانک شهر که به عنوان بانک عامل بود انجام و قرارداد منعقد شد و در نهایت روز جمعه گذشته با حضور شهردار تهران که به تازگی به چین سفر کرده بود ساخت واگن ها رسماً آغاز شد و از این رو باید به خودمان و مردم شهر تبریک گفت البته تبریک واقعی به مردم زمانی است که واگن ها وارد خطوط شوند.
وی با تأکید بر اینکه حمایت ها و همکاری هایی که در تمام مراحل دولت و رئیس جمهور از این موضوع داشت؛ قابل تقدیر است، گفت: رئیس جمهور به ما قول دادند تأمین واگن ها را پیگیری کنند که این پیگیری انجام و نهایتاً عملیاتی شد.چمران یادآور شد: ما تلاش کردیم تا زمان ورود این قطارها به خطوط خدمت رسانی را کم کنیم از این رو با مذاکراتی که صورت گرفته این زمان از ۲۴ ماه به ۱۲ ماه تقلیل یافته تا بتوان هرچه زودتر شاهد رفع نیازهای حمل و نقل شهر تهران در آینده نزدیک باشیم.
وی با اشاره به اینکه ما علاوه بر واگن مترو به اتوبوس به ویژه اتوبوس های برقی نیاز داریم و باید ببینیم تعاملات به کجا خواهد انجامید خاطر نشان کرد: درخصوص موضوع اتوبوس هم خوشبختانه قراردادهای مختلف منعقد شده و امیدواریم اتوبوس ها به موقع تحویل داده شود. از سویی دیگر درخواست داریم تا در این خصوص جهادی عمل شود تا هرچه سریعتر اتوبوس ها تحویل شهر شده و به خدمت رسانی مشغول شوند.
رییس شورای شهر تهران در ادامه با بیان اینکه در تماس های تلفنی گفتیم که ۷۹۱ واگن به هزار و ۵۰ دستگاه برسد تا بخش عمده ای از نیاز حمل و نقل را برآورده کند؛ تصریح کرد: امیدواریم این نیازها جبران شود تا شرمنده مردم نباشیم. مردم در باران، آفتاب و گرما و با اتلاف وقت در ایستگاه های اتوبوس ایستاده اند و شرمنده ایم که ۱۰ سال است به تهران اتوبوس داده نشده است. در سال اول این کمبود احساس نمی شود و حالا که ۱۰ سال گذشته این کمبود را می بینیم.
وی با اشاره به اینکه ما در ساخت برخی قطعات مکانیکی مترو مانند بوژی دچار کاستی هایی بودیم و این تکنولوژی جزو اقلام وارداتی بود از انتقال ساخت این تکنولوژی به کشور خبر داد و ضمن ابراز خرسندی از این اتفاق گفت که این برای کشور ما یک افتخار است و ما میتوانیم با تولید بوژی ۱۱۰ واگن ساخت ایران را آماده فعالیت در خطوط ریلی شهری کنیم.
چمران در ادامه سخنان خود در صحن علنی یکصد و هشتاد و پنجم، ضمن محکوم کردن دوباره اقدامات رژیم منحوس اسرائیل به ادامه کشتار وحشیانه و دیوانه وار فلسطینی ان اذعان کرد: این نسل کشی در مقابل چشم جهانیان و در مقابل چشم کشورهایی است که خود را پرچمدار حقوق بشر می نامند در حال رخ دادن است و اسرائیلی ها متاسفانه در کمال درندگی و وحشی گری با بمب های اهدایی امریکا در حال نسل کشی و گرفتن جان مسلمانان فلسطینی هستند و دولت هایی همچون انگلیس، آلمان و فرانسه هم از چنین وحشی گری حمایت کردند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه اسرائیلی ها با وجود دارا بودن قدرت تبلیغاتی شکست مفتضحانه ای را تجربه کردند گفت: رژیم غاصب اسرائیل علاوه این شکست تبلیغاتی، از سوی جنگ با حماس هم شکست خورد و می بینیم که مردم کشورهای مختلف در قلب اروپا و امریکا بر علیه ظلم بپا خواسته و در اعتراضات و تجمعات مختلف اقدام صهیونیست ها را محکوم کرده و خود را در کنار مردم مظلوم فلسطین قرار دادند.
چمران در پایان با مرور رویدادهای تاریخی به سالروز شهادت آیت الله مصطفی خمینی در سال ۱۳۵۶ در نجف اشرف اشاره کرد و یاد و خاطر فرزند ارشد امام خمینی(ره) را گرامی داشت؛ همچنین در ادامه روز اول آبان را که بنام روز آمار و برنامه ریزی در تقویم کشور ثبت شده را به همه آمارگران و تلاشگران تبریک گفت.

صداوسیما ضریب بیشتری به اقدامات امیدبخش شورا و شهرداری بدهد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران، با اشاره به جهاد تبیین که هدف آن امیدبخشی به جامعه بوده و ضمن انتقاد از رویکرد رسانه ملی، خواستار پوشش بهتر و مناسب تری از سوی سازمان صداوسیما در خصوص اقدامات مؤثر شورا و شهرداری تهران شد.

پرویز سروری، نایب رئیس شورا با ابراز همدری و تأسف دوباره از جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطین بیان کرد: به مردم فلسطین می‌گوییم که استقلال هزینه دارد و ما در حال پرداخت آن هستید؛ همانطور که ما ۲۰۰ هزار تن را تقدیم استقلال کشورر کردیم.
سروری در ادامه با اشاره به اظهارات یکی از نمایندگان مجلس در خصوص قرارداد شهرداری تهران با شرکت‌های چینی برای تولید واگن‌های مورد نیاز راه آهن شهری (مترو) و انتقاد از اینکه چرا این سازمان با شرکت‌های داخلی که توان تولید این واگن‌ها را دارند، این قرارداد را منعقد نکرده است؛ اظهار داشت: ما حاضریم به همراه این نماینده از تمام شرکت‌هایی که مدنظر وی است بازدید کنیم و به آن‌ها قول می‌دهیم که هر اندازه که توانایی تولید واگن را داشته باشند، با آن‌ها قرارداد منعقد شود، اما آنچه ما می‌دانیم این است که این شرکت‌ها تاکنون تنها واگن باری تولید می‌کردند و تنها یک واگن مسافربری تولید کرده‌اند که هنوز رونمایی نشده است.
وی افزود: ما از تولیدات داخلی استقبال می‌کنیم. در واقع اولویت ما حمایت از تولید داخلی است اما نمی‌توانیم مردم را ساعت‌ها در صف منتظر نگه داریم تا آن‌ها واگن تولید کنند. از طرف ریاست شورا و نیز شهردار تهران اعلام می‌کنم که هر اندازه که توان تولید وجود داشته باشد ما آمادگی انعقاد قرارداد با آنها را داریم؛ شورا و شهرداری به شدت از این موضوع استقبال می‌کنند. ما معتقدیم که باید تولید داخلی تقویت شود.
سروری در ادامه با اشاره به تأکید رهبری مبنی بر ایجاد و گسترش امید در جامعه تصریح کرد: حالا که ما به یک توفیق بزرگ دست یافته‌ایم، چرا از این فرصت استفاده نکنیم؛ این خلاف منویات رهبری است که مبنی بر اینکه امروز باید امید را در جامعه گسترش داد. هدف از بیان جهاد تبیین نیز این بود که بر توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران تأکید شود. اکنون بعد از سال‌ها توقف ورود اتوبوس و واگن به کشور و تهران، در حال حاضر این فرصت ایجاد شده است و ما به جای اینکه آن را یک امر مثبت قلمداد کنیم به دنبال عیبجویی هستیم. اگر این اتفاق بیفتد ما می‌توانیم به نتایج قابل توجهی دست یابیم.
نایب رئیس شورا در ادامه با انتقاد از رویکرد صداو سیما در خصوص انعکاس اخبار مربوط به اقدامات شورای شهر و نیز شهرداری تهران، اظهار داشت: سئوال ما از صدا و سیما این است آن امید بخشی به کشور کجاست؟ در جایی که شهرداری تهران و شورای انقلابی تلاش کردند در عرض دو سال ظرفیت‌های حمل و نقل را با سیاست‌های شورای شهر افزایش داده و تحولی در حوزه حمل و نقل ایجاد کنند، توقع داشتیم که ضریب خبری بسیار بالاتری از آنچه در حال حاضر شاهدیم، ببینیم.
وی افزود: متأسفانه صدا و سیما حتی به عنوان یک خبر حاشیه هم این اقدامات را نشان نمی‌دهد. ما می‌دانیم که در حال حاضر صدا و سیما درگیر موضوعات مهمی همچون طوفان الاقصی است اما ما معتقدیم که این موضوعات می‌توانست با ضریب رسانه‌ای صدا و سیما برای مردم عزیزمان امیدبخش باشد. امیدواریم که این کم کاری جبران شود؛ از شهرداری نیز می‌خواهیم که این موضوع را به صورت منطقی و مناسب ضریب داده و به اطلاع مردم برساند.

قرارداد “واردات واگن” اتفاق بزرگی است

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، سید احمد علوی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و هشتاد و پنجمین نشست شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به طوفان الاقصی و جنایات صهیونیست ها در نوار غزه اظهار داشت: اتفاقاتی که در جهان اسلام رقم می خورد به نوعی آغاز یک پایان است و دعا می کنم پایان این رژیم منحوس را ببینیم و ظهور امام عصر (عج) تعجیل شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: امیدوارم هر چه زودتر این فجایعی که ما اکنون در جهان می بینیم پایان یابد.
علوی ضمن تقدیر از رسانه ملی برای اطلاع رسانی در خصوص موضوع غزه، اظهار کرد: صدا و سیما نشان داد که مردم و جناح های مختلف در این زمینه یکپارچه هستند و احزاب ما در رابطه با فلسطین هیچ مناقشه ای ندارند یعنی چپ و راست، اصولگرا و اصلاح طلب در آرمان فلسطین حرف و حدیثی ندارند بنابراین اگر کسی تردیدی ایجاد می کند نه چپ است و نه راست.
وی با بیان اینکه تمام احزاب در این خصوص یکپارچه هستند؛ یادآور شد: این نشان می دهد که آرمان های امام خمینی (ره) در کشور جاری و ساری است و هیچ تغییری نخواهد کرد.
علوی با اشاره به سفر شهردار تهران به چین، تصریح کرد: موضوع واگن ها موضوع بزرگی است و این اقدام از اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان بودجه مازاد به حوزه حمل و نقل شروع شد؛ از تیم آقای قالیباف که سال ۹۵ موضوع را آغاز کردند تشکر می کنیم و متأسفیم که چهار الی پنج سال، بدون پیگیری باقی ماند.
وی با بیان اینکه اگر دوستان ما در دوره پنجم موضوع را پیگیری می کردند؛ امروز محصول آن را می دیدیم، گفت: بعضی ها انتقاد می کنند که این چه قرار دادی است که یک سال و نیم بعد به نتیجه می رسد. من همین جا عرض می کنم که بعضی از موضوعات برای کسانی که موضوعات کلان را اداره می کنند آنی نیست باید در برنامه ریزی آینده کشور و شهر دیده شود.

انتخاب ذیحساب شهرداری تهران

در یکصد و هشتاد و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، لایحه انتخاب ذی حساب شهرداری تهران بررسی شد و مهدی رضایی فر، به عنوان ذی‌حساب شهرداری تهران انتخاب شد.

همزمان با برگزاری یکصد و هشتاد و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران لایحه انتخاب ذی‌حساب شهرداری تهران در دستور کار شورا قرار گرفت و مهدی رضایی ‌فر، سرپرست اداره كل امور مالي و اموال ، با حداکثر آراء موافق اعضای شورا به عنوان ذی‌حساب شهرداری تهران انتخاب شد.
محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی این لایحه بیان اینکه پیش از این نسبت به انتخاب و انتصاب مدیران خارج از مجموعه شهرداری به شهردار تهران تذکر داده بود؛ گفت: امروز فردی که نزدیک به ۲۹ سال سابقه فعالیت در مجموعه شهرداری تهران دارد و از پایین ترین سطوح شغلی در شهرداری تهران، فعالیت خود را آغاز کرده و امروز به این مرتبه رسیده است؛ به عنوان ذی حساب انتخاب می شود.
وی یادآور شد که با توجه به برگزاری جلسات تخصصی کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، در نهایت تصمیم بر آن شد که ایشان به عنوان ذیحساب شهرداری به صحن معرفی شود.گفتنی است در نهایت مهدی رضایی ‌فر با حداکثر آراء موافق به عنوان ذی‌حساب شهرداری انتخاب شد.
لزوم افزایش خدمات مدیریت شهری به شهروندان

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه گفت: انعقاد قرارداد واگن‌ های جدید برای مترو بسیار کار ارزشمندی است و امیدواریم شاهد افزایش خدمات شهرداری در توسعه حمل و نقل عمومی باشیم.

محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در یکصدوهشتادوپنحمین جلسه علنی شورا، در تذکر پیش از دستور خود، ضمن محکومیت جنایت رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: این اتفاقات اگرچه تلخ است اما به نظرم موجب شد وجدان‌های بیدار عالم که تحت تاثیر بمب‌باران رسانه‌‌های صهیونیستی قرار گرفته بودند؛ متوجه جنایات این رژیم شوند. امروز دیگر همه با مردم فلسطین همراه هستند و به ذات خبیث رژیم صهیونیستی پی برده اند.
آخوندی با اشاره به اقدامات شهرداری در حوزه حمل‌ونقل عمومی، بیان کرد: امسال کار بزرگی با تأکیدات آقای چمران انجام دادیم و بودجه خوبی برای حوزه حمل‌ونقل شهر به تصویب رسید که می‌توان گفت امسال سال حمل‌ونقل برای شهر تهران بود.
وی افزود: در بودجه ۱۴۰۲ و برنامه چهارم تحول و پیشرفت اتفاقات خوبی در حوزه حمل‌ونقل افتاد و خوشبختانه شاهد هستیم مصوبات شورای شهر در حال اجراست.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه بیان کرد: وقتی به رویدادهای مهرماه امسال دقت کنیم؛ شاهد اتفاقات خوبی هستیم. از ابتدای مهرماه تاکنون ورود اتوبوس‌های جدید، بازسازی اتوبوس‌ها و اورهال قطارهای مترو رقم خورده همچنین افتتاح ایستگاه‌های جدید مترو در همین مهرماه با حضور رئیس جمهور روی داد.
آخوندی با اشاره به سفر شهردار تهران و مدیران شهری به چین، گفت: بحث قرارداد ۶۳۰ دستگاه واگن‌ برای مترو بسیار کار ارزشمندی است که امیدواریم این مسیر ادامه داشته باشد. حتماً ما به عنوان نمایندگان مردم به این سطح عملکرد راضی نیستیم و حتماً باید بیش از این خدمات به مردم تهران ارائه شود تا کم کاری های گذشته جبران شود. اما این نوید روزهای خوبی برای تهران خواهد بود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از رئیس شورای شهر، شهردار تهران و سایر مدیران شهری که برای به نتیجه رسیدن قرارداد ۶۳۰ واگن مترو تلاش کردند، تشکر می‌کنیم.

انتخاب اعضای شورای سازمانها / عضو شورا به عنوان عضو ناظر اضافه شود

عضو كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران در جريان بررسي اساسنامه سازمان‌های وابسته به شهرداری تهران ضمن قرائت بندهای اساسنامه به موضوع انتخاب ۵ نفر در شورای سازمان اشاره و پیشنهاد کرد عضو شورا به عنوان عضو ناظر بدون حق رأی اضافه شود که مورد موافقت قرار گرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا درخصوص اعضا و اساسنامه سازمان‌های وابسته به شهرداری تهران گفت: در شورای پنجم ۵ نفر عضو شورای سازمان بودند؛ شهردار تهران به عنوان ريیس، معاون ذی‌ربط، نماینده وزارت کشور و دو نفر کارشناس با پیشنهاد شهرداری و تصویب شورا. در دوره ششم مدیرکامل امور مجامع و عضو ناظر اضافه کردیم که با قانون در تضاد بود و تعداد اعضا را زیاد کرده بود، بعد از آن تصمیم گرفتیم اعضای را به سه نفر کاهش دهیم؛ شهردار، معاون ذی‌ربط و یک کارشناس، اما وقتی اساسنامه را بررسی کردیم و دیدیم اصلاً امکان‌پذیر نیست که اعضای شورا تنها سه عضو باشند که اگر یک نفر یا دو نفر غایب باشند؛ با سه نفر دیگر تشکیل شود. در نتیجه اعضا شهردار تهران، معاون‌ ذی‌ربط، نماینده وزارت کشور را با موافقت وزارت کشور حذف کردیم، سه کارشناس که دو نفر از داخل شهرداری هستند و دیگری از خارج از شهرداری با پیشنهاد شهرداری و تصویب شورای شهر تهران.
او در ادامه در پاسخ به دغدغه اقراریان مبنی بر اینکه شورا چگونه در جریان مصوبات هیئت مدیره سازمان‌ها و شورای سازمان قرار می‌گیرد؛ گفت: شورا همیشه این ظرفیت را دارد که بدون نیاز به هیچ مصوبه‌ای در جریان جزییات جلسات قرار بگیرد و صورت‌جلسه‌ها را بررسی کند. نه تنها منعی دارد و بلکه وظیفه نظارتی شورا است. اما اینکه شورا هم در میان اعضا باشد؛ به اعتقاد من دخالت در امر اجرا است و عضو شورا نمی‌تواند عضو شورای سازمان باشد. اساسنامه سازمان را ما تعیین می‌کنیم؛ آیین‌نامه معاملاتی‌اش را ما تعیین می‌کنیم و سه نفر کارشناس نیز با تأیید ما است و این بالاترین سطح نظارت است.
او همچنین پیشنهاد داد که عضو شورا را در ترکیب شورای سازمان نیاوریم اما یک تبصره بیاوریم که به موجب آن، یک نفر از اعضای شورا به عنوان ناظر در جلسات شورای سازمان شرکت ‌کند. یعنی در ارکان نیاوریم و به عنوان تبصره اضافه کنیم. در نهایت مقرر شد یک عضو شورا به عنوان ناظر بدون حق رأی در جلسات شرکت ‌کند.

شهرداری تهران نیروی انسانی تحصیلکرده و کارآمد دارد

پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران‌ با اشاره به تعداد زیاد نیروهای متخصص و تحصلکرده در شهرداری تهران، بر ضرورت به کارگیری و تکیه بر ظرفیت داخلی شهرداری تأکید کرد و گفت: باید در عمل ثابت کنیم که به نیروی انسانی داخل شهرداری اعتقاد داریم. در خصـوص اساسنامه سازمان هاي وابسته به شهرداري تهـران، بر ضرورت به کار گیری نیروها و کارکنان شهرداری تهران تأکید کرد و گفت: شهرداری تهران بیش از ۶۰ هزار نیروی انسانی متخصص و کارآمد دارد.

وی افزود: بیش از یک هزار نفر از کارکنان شهرداری تهران دارای مدرک دکترا و بیش از ۱۰ هزار نفر دارای مدرک  فوق لیسانس هستند و تجربه‌های موفقی در حوزه‌های تخصصی خود دارند.
پیرهادی با بیان اینکه قطعاً در خارج از شهرداری نیروهایی به این حد متخصص نداریم؛ اظهار داشت: برخی از مدیران ادوار گذشته شهرداری تهران در حال حاضر بیکار هستند و جایی برای آنها مشخص نشده است.
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: وقتی این سرمایه انسانی را در داخل شهرداری داریم چرا باید از بیرون شهرداری نیرو وارد کنیم؛ وارد کردن نیرو از بیرون شهرداری خطای نابخشودنی است.

مسیری که شهردار تهران در انتصابات طی کرده سبب افزایش حساسیت‌ها شده است

رئیس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران، در بررسی لایحه اساسنامه سازمان های وابسته به شهرداری تهران، نسبت به بی‌توجهی شهردار تهران به مصوبات در خصوص انتصاب برخی مدیران در شهرداری تذکر داد و تصریح کرد مسیری که تاکنون شهردار تهران در انتصابات طی کرده سبب افزایش هر چه بیشتر حساسیت‌ها شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت و حقوق شهروندی شورا، در یکصد و هشتاد و پنجمین جلسه شورا در خصوص بررسی اساسنامه سازمان های وابسته شهرداری تهران گفت: در شهرداری تهران، مدیران و کارکنان با تجربه و سابقه عالی و جود دارند که حتی در دولت هم پست های مدیریتی می‌گیرند؛ ولی در شهرداری تهران، دیده نمی شوند. نباید مدیران باسابقه و کار بلد را کنار بگذاریم و برای پست های مدیریتی از بیرون نیرو جذب کنیم.
وی در ادامه گفت: از یکی از مدیران شهرداری پرسیده شد که استخدام خواهر زاده وی در مدیریت شهری، چگونه انجام شده است؟
وی در پاسخ گفت که شهردار دستور داده اند! آیا همه این موقعیت را دارنده که خواهر زاده خود را جهت استخدام به شهردار تهران معرفی کنند.
اقراریان افزود: مسیری که شهردار تهران در انتصابات تا به اینجا طی کرده است سبب افزایش هرچه بیشتر حساسیت‌ها شده است. در ابتدای دوره فردی را که شهردار شهر کوچکی بوده برای پذیرش مسئولیت یک سازمان مهم تنها به دلیل داشتن نسبت با یکی از مسئولین با حکم شهردار منتصب می‌کنند، در همان ایام به برخی از اعضای شورا که بر شهردار تهران ذینفوس هستند مراجعه کرده و متذکر شدیم که فرد مورد نظر دارای تجربه و صلاحیت کافی برای آن مسئولیت نیست. البته بعدها این فرد از طریق خود شهرداری برکنار شد اما این اتفاقی‌ است که رخ داده و ما نمی‌توانیم چشم خود را بر واقعیت ببندیم.
اقراریان همچنین گفت: علت حساسیت من این است که بتوانیم‌ به صورت قانونمند، مسیری را مصوب کنیم تا افرادی که لياقت دارند؛ بتوانند در حوزه های مدیریتی انجام وظیفه کنند و کسی که مثلاً مسئولیتی در شهری کوچک داشته است؛ نتواند بدون ظوابط در شهرداری تهران مسئولیت بگیرد.
رئیس کمیته نظارت و حقوقی شورا ادامه داد: در همین دوره نیروهای توانمندی در شهرداری تهران وجود داشتند که به کارگیری نشدند اما امروز می‌بینیم که در دولت انقلابی به کار گرفته شده‌اند. ما منکر اختیارات شهردار نیستیم اما نباید اجازه دهیم که در هیئت مدیره‌ها ظرفیت و توانمندی نیروهای شهرداری نادیده گرفته شود. در اینجا این ابهام وجود دارد که چطور هر فردی می‌تواند صرفاً با دستور و حکم شهردار تهران اقوام غیرمتخصص خود را در شهرداری استخدام کند؟

تصویب لایحه اساسنامه سازمان های وابسته به شهرداری + گزارش تصویری

اصلاحات مربوط به لایحه اساسنامه سازمان‌های وابسته به شهرداری تهران، مورد بررسی اعضای شورای اسلامی شهر تهران قرار گرفته و به تصویب رسید.

ناصر امانی، رئیس کمیته منابع انسانی شورای شهر تهران در یکصد و هشتاد و پنجمین جلسه شورا در جریان بررسی لایحه اساسنامه سازمان‌های وابسته به شهرداری تهران که  در دوره پنجم شورای شهر تصویب و ابلاغ  شده اما پس از تشکیل شورای ششم، شهرداری در لایحه ای خواستار توقف اجرای این اساسنامه شده بود؛ به اصلاحاتی که مقرر بود در اساسنامه ها صورت بگیرد، اشاره کرد و گفت: دو ماه پیش جلساتی با همکاری وزارت کشور در کمیته منابع انسانی شورا برگزار شد و تغییراتی حداقلی اعمال شد. به غیر از این تغییرات، سایر مواد اساسنامه ها بر اساس مصوبه شورای پنجم خواهد بود.
در ادامه این جلسه مواد اساسنامه سازمان‌های وابسته به شهرداری مورد بحث و بررسی  اعضا قرار گرفت و اصلاحات آن به تصویب رسید.
مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا در خصوص بررسی ماده دوازدهم لایحه مذکور، با موضوع انتخاب هیئت مدیره ای مرکب از پنج عضو اصلی و یک عضو علی البدل، منوط به انتخاب شهردار تهران و تصویب شورای شهر، با شرط تخصص، تجربه و آشنایی با امور سازمان و همچنین بر اساس حداقل سه سال سابقه کار مرتبط با مدیریت شهری، گفت: انتخاب مدیران از بیرون مجموعه شهرداری تهران، گناهی نابخشودنی است. اگر به نیروهای درونی شهرداری اعتقاد داریم باید در تصویب این لایحه نشان دهیم. این لایحه، محل عمل است که بگوییم و معلوم شود به پرسنل داخلی سازمان، اعتقاد داریم یا خیر؟
مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت و حقوقی شورا با اشاره به ابهام در انتخاب برخی مدیران از خارج از شهرداری تهران گفت: مگر در شهرداری تهران نیروی با تجربه و متخصص وجود ندارد که فردی را از بیرون از شهرداری به عنوان شهردار می‌آوریم؟ شهردار ناحیه ما به عنوان فرماندار انتخاب شده است. چنین نمونه هایی در شهرداری وجود دارند که از آن ها استفاده نشد اما دولت، آنها را به کار گرفت و حتی به عنوان فرماندار و معاون استاندار از آنها بهره گرفت.
وی افزود: یک آقایی که شهردار یک شهر بوده را می آورند و شهردار تهران دستور می دهد با او قرارداد ببندند. آیا با وجود نیروهایی که در شهرداری تهران وجود دارد؛ می توانیم چنین فردی را انتخاب کنیم؟!
محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: ما تأکید کردیم که دو نفر از اعضای هیئت مدیره سازمان ها باید بر اساس سه سال سابقه کار در مدیریت شهری انتخاب شوند. آیا در دوره های قبلی به شهردار تهران گفته می شد که تمام اعضای هیئت مدیره را بر اساس سه سال سابقه کار انتخاب کنند.
مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: از وزارت کشور و کمیته منابع انسانی خواستیم طی مدت دو هفته این لایحه به جمع بندی برسد. امروز سازمان های شهرداری تهران، اساسنامه دارند و اگر قرار باشد این تغییرات را اعمال کنیم؛ شش۶ ماه طول خواهد کشید.
نرگس معدنی پور، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران درخصوص لزوم به کارگیری ظرفیت مدیران اجرایی شهرداری به عنوان اعضای هیات مدیره گفت: یکی از بخش هایی که می توان از ظرفیت مدیران اجرایی شهرداری که کنار گذاشته می شوند؛ استفاده کرد، عضویت آنها در هیئت مدیره سازمان ها است.
وی ضمن تاکید بر لزوم به کارگیری کارکنان رسمی و قراردادی شهرداری تهران در هیئت مدیره های سازمان ها گفت: می بایست از ظرفیت همه کارکنانی که سابقه کار در شهرداری تهران را دارند؛ به ویژه بانوان، به عنوان اعضای هیات مدیره ها نیز استفاده شود.
مجید باقری، معاون برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران، ضمن درخواست تصویب اساسنامه با حداقل تغییرات، به جلسات کمیسیون اشاره کرد و گفت: قرار شد در مواردی که شورا و شهرداری اجماع دارند؛ به نتیجه برسیم تا حساب ها باز شود. تقاضای بنده این است که با حداقل تغییرات این ماده به تصویب برسد تا امور تسریع شود.
مهدی پیرهادی، پیشنهادی درخصوص سابقه کاری لازم برای اعضای هیئت مدیره ارائه کرد که با ۱۰ رأی موافق، شرط سه سال سابقه کار در مدیریت شهری برای اعضای هیئت مدیره، به پنج سال افزایش یافت.
شایان ذکر است در بررسی مواد اساسنامه مصوب شد که یکی از اعضای شورای شهر در شورای سیاستگذاری به عنوان ناظر بدون حق رأی، گنجانده شود. همچنین شرط حداقل سه سال سابقه کار در شهرداری تهران برای عضویت در هیئت مدیره، به پنج سال افزایش یابد.