اخبار مدیریت شهری تهران

دستاورد سه میلیارد دلاری سفر به چین

تهران - شهردار تهران با حضور در صحن شورای شهر تهران به تشریح دستاوردهای سفر مدیریت شهری به چین پرداخت.

به گزارش پیک شهر، شهردار تهران جهت ارائه گزارش دستاوردهای سفر تیم مدیریت شهری پایتخت به چین در یکصد و هشتاد و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران حضور یافت.

علیرضا زاکانی در این جلسه گزارشی از مذاکرات و تفاهمات صورت گرفته و قراردادهای منعقد شده در حوزه حمل و نقل و محیط زیست ارائه خواهد داد.

همراهی دولت سیزدهم،تفاهم وارادت واگن از چین را پس از ۶ سال عملیاتی کرد

شهردار تهران در ابتدای سخنان خود در صحن شورای اسلامی شهر تهران ضمن همدردی با مردم غزه که تحت سخت‌ترین جنایات و نسل کشی‌ها هستند، گفت: ما شاهد ظلم‌های بی مانند هستیم و امروز مظلومیت غزه به بالاترین حد خود در طی ۷۵ سال ظلم رژیم صهیونیستی به مردم فلسطین رسیده است.

زاکانی با بیان اینکه مقاومت در این قله ایستاده است، یادآور شد: ما هم برای شهادت مردم فلسطین سوگواریم و هم اظهار ناخرسندی و شکایت از جنایات رژیم صهیونیستی داریم؛ لذا این موضع صریح شورا و مدیریت برگرفته از شورای ششم مشخص و واضح است و برای پایان این جنایت لحظه شماری می کنیم و آماده کمک و مساعدت هستیم.

وی با بیان اینکه از تمام افراد مؤثر مطالبه می کنیم که در این زمینه وارد شوند، خاطرنشان کرد: چنانچه که مقام معظم رهبری فرمودند، هم این جنایات را محکوم می‌کنیم و هم امیدواریم ایستادگی و مقاومت مردم غزه سبب محو  غده سرطانی اسرائیل در منطقه شود.

شهردار تهران در ادامه سخنان خود به سفر خود به چین پرداخت و گفت: چین بزرگترین جغرافیای انسانی جهان را دارد و از این منظر دارای اهمیتی راهبردی در دنیاست. جا دارد از اعضای شورای شهر تهران به ویژه ریاست شورا که در جهت تبیین ابعاد این سفر ما را مدد و هدایت کردند، تقدیر کنیم؛ چراکه این موضوع برای ما بسیار مهم است.

وی ضمن تقدیر از دولت به ویژه دستگاه سیاست خارجی و سفیر ایران در چین، تصریح کرد: اگر دولت همکاری‌های خود را نداشت و رئیس جمهور دغدغه حل مشکلات تهران را نداشت همان مسیری طی می‌شد که در دوره قبلی شورا و دولت طی شد و در نتیجه آن امکانی برای تهران فراهم نشد. لذا در اثر این پیگیری‌ها ما پس از ۶ سال توانستیم قرارداد وارادات واگن با طرف چینی را عملیاتی کنیم.

زاکانی با بیان اینکه بانک مرکزی، وزارت صمت و مجموعه‌های مختلف با ما همکاری داشتند، خاطرنشان کرد: از اعضای حاضر در تیم تقدیر می کنیم که ما را همراهی کردند. سفر به چین با دعوت شهردار پکن انجام شد؛ ۱۰ سال پیش خواهرخواندگی تهران و پکن در کارنامه شهرداری به ثبت رسیده بود اما با این وجود طی این مدت ارتباط خاصی میان مدیریت شهری تهران و پکن شکل نگرفت.

وی افزود:  بهانه دعوت تیم مدیریت شهری تهران به پکن برگزاری سومین اجلاس بین‌المللی «یک کمربند، یک جاده» بود با ابداع رئیس جمهور چین از سال سال ۲۰۱۳ تاکنون سه اجلاسیه برگزار شده‌است و این بزرگترین گردهمایی پس از گردهمایی سازمان ملل بود.

وی با اشاره به  سخنرانی رؤسای جمهور برخی کشورها در این اجلاسیه، تصریح کرد: ایجاد یک ساختار جدید و نظم نوین با مشارکت همه، موضوع اجلاس بود؛ جایگاه رئیس جمهور چین در این کشور و توسعه آن،  نقشی است که نمی‌توان از آن عبور کرد. «یک کمربند، یک جاده» افقی را برای آینده ترسیم می‌کند که در آن نظم جدید جهانی با حضور قدرت‌های مختلف و عبور از یک جانبه‌گرایی هدف‌گذاری شده‌است.

پیگیری ۸ هدف در سفر به چین

شهردار تهران با تاکید بر این مهم که ایران و چین دو کشور دارای پیشینه تمدنی هستند و برای آینده جهان ایده دارند گفت: حضور ایران و چین از هر جهت در نظم نوینی که دنیا پیش‌رو دارد حائز اهمیت است و اولین هدف ما از سفر به چین نیز حضور در حوزه دیپلماسی عمومی و سیاسی بود که برای ایران بسیار اهمیت دارد.

زاکانی با اشاره به سفر رئیس جمهور ایران به چین برای فراهم شدن مقدمات این سفر، اظهار کرد: بنده در این اجلاسیه سخنرانی داشتم و آینده جهان و همکاری بین بخشی به کشورها و ایجاد نظم با مقدمه سازی برای عدالت، اهمیت مدیریت شهری و قبول مسئولیت ها برای خدمت به مردم، تحولات تهران و رویکرد شورای ششم و مدیریت برگرفته برای تحولات چهارگانه به ویژه هوشمندسازی، استقبال از حضور نمایندگان کشورها برای بازدید از تهران و ایجاد همکاری های مشترک و محکومیت جدی جنایات اسرائیل از محورهای این سخنرانی بود و برای ما اهمیت داشت که ختم کلام، برخورد با این جنایت باشد.

وی افزود: این سخنرانی در پکن انجام شد و مورد توجه و عنایت قرار گرفت؛ جنایت غزه موضوعی بود که دبیرکل شورای امنیت اتریش به آن اشاره کرد و هم ما به آن اشاره کردیم.

شهردار تهران با بیان اینکه چهار موضوع را در دیپلماسی سیاسی دنبال کردیم، یادآور شد: پیگیری موضوع «یک کمربند، یک جاده»، دیدار با شهردار پکن و پیگیری موضوع خواهر خواندگی و تشکیل تیم کاری به نمایندگی از رئیس مرکز ارتباطات شهرداری، برگزاری جلسه با شهردار یکی دیگر از شهرهای چین و همکاری در حوزه گردشگری و انجام تفاهمات اولیه و همچنین حضور در مجمع توسعه ایران و چین از محورهای این سفر در حوزه دیپلماسی بود که این موضوع نیز یک تفاهم و حضور جدی بود.

زاکانی با اشاره به اینکه حضور در این اجلاسیه برای ما فرصتی شد تا بتوانیم با موضوعات شهری و خواهرخواندگی با پکن و توسعه ایران و چین ارتباطی منطقی برقرار کنیم، گفت: تفاهم نامه‌ای که سال قبل با شهر گوانگجو داشتیم نیز پیگیری و قرار بر این شد که در سفر بعدی این تفاهم به صورت جدی دنبال شود.

شهردار تهران افزود: در این سفر علاوه بر دیدارهای صورت گرفته با شهردار پکن با  وزیر اقتصاد ارمنستان و هیات‌های دیپلماتیک و شهری دیگر نیز دیدار داشتیم و هدفگذاری کردیم که  رفع مشکلات شهر را با اولویت دنبال کنیم؛ ترافیک و آلودگی هوا، کمبود مسکن و قدرالسهم ۱۳ هزار هکتاری بافت ناپایدار شهری از وسعت پایتخت، از مشکلات شهر به شمار می‌رود.

شهردار تهران اعلام کرد: در سفر به چین هشت هدف را دنبال کردیم، شامل دیپلماسی عمومی، حمل و نقل، محیط زیست، هوشمندسازی، شهرسازی و انبوه سازی مسکن، فرهنگی و گردشگری و سرمایه گذاری و انعکاس رسانه ای و حضور فعال در چین.

وی با اشاره به سفر به ۱۳ شهر و استان چین، اظهار کرد: بنده به ۱۰ شهر سفر کردم و سفر به مابقی شهرها را دیگر اعضای تیم انجام دادند؛ لذا هدف اصلی این بود که عملیاتی وارد میدان شویم. چینی‌ها مکرراً از ما بابت پیگیری‌ها تقدیر کردند و خودشان می‌گفتند که شاید برای اولین بار این اتفاق می‌افتد.

انتقال تکنولوژی ساخت بوژی به تهران با قراردادی ۷ میلیون دلاری

شهردار تهران با بیان اینکه پیرامون موضوعات حمل و نقلی و زیست محیطی وارد کار عملیاتی و دقیق شدیم، گفت: بزرگترین دستاوردهای این سفر، در حوزه اقتصادی و حمل و نقل است. در این سفر واردات ۷۹۱ واگن از چین را که سال ۱۳۹۵ مقرر شده بود و در سال ۹۶ تبدیل به قرارداد شده بود، را عملیاتی کردیم ارزش قرارداد واردات واگن یک میلیارد دلار است که از محل پشتیبانی دولت انجام می‌شود.

زاکانی با اعلام اینکه مجاب کردن طرف چینی برای پشتیبانی مالی از مجموعه قراردادها به ارزش یک میلیارد و ۴۰ میلیون دلار در پنج قرارداد از دیگر موفقیت‌ها سفر چین بود، اظهار کرد: این کمک با تنفس یک تا سه ساله از دستاوردهایی بود که طرف چینی بیان می کرد این شیوه کار با ایران برای اولین بار است که اتفاق می افتد. مدیرعامل بانک شهر همکاری جدی داشت و حضور ایشان سبب این اتفاق شد.

زاکانی همچنین تصریح کرد: موفقیت در انعقاد یک تفاهم نامه و مقدمه یک قرارداد بین طرف چینی و شرکت ایرانی مدل جدیدی بود که مبتنی بر توانمندی های یک شرکت ایرانی، حدود یک میلیارد دلار پروژه در شهر تعریف شد و اجرای خط ۱۱ مترو و شروع تا پنج درصد با امکانات چینی ها تضمین شد. عملاً دستاوردهای مالی و اقتصادی این سفر بالغ بر سه میلیارد دلار است.

شهردار تهران با بیان اینکه در حوزه زیست محیطی از کارخانه سازنده دستگاه های زباله سوز بازدید شد، خاطرنشان کرد: هیئت چینی که به زودی به تهران خواهد آمد، وعده انتقال تکنولوژی در این زمینه داد. در حوزه فناوری و هوشمندسازی نیز این موارد دنبال شد.

وی با اشاره به پیگیری ها در حوزه حمل و نقل در این سفر، یادآور شد: در برنامه ششم ۲ هزار دستگاه واگن برای دولت تکلیف شده که هزار و ۵۰ دستگاه متعلق به تهران است و در سال ۹۶ برای ۶۳۰ دستگاه تفاهم شد اما قدرالسهم اولیه در دولت قبل پرداخت نشد و قرارداد به دوره ششم مدیریت شهری موکول شد.

زاکانی با بیان اینکه دو سال کار جدی در این زمینه انجام شد، تصریح کرد: یک کار عملیاتی گسترده در این دو سال صورت گرفت که منابع چگونه تأمین شود و در جای خود قرار بگیرد. با لطف دولت خدمتگزار این تأمین مالی انجام شد و کاری که همکاران ما در حوزه حمل و نقل و اقتصادی انجام دادند، باعث شد این موضوع محقق شود.

شهردار تهران با بیان اینکه مجوز افزایش یا کاهش ۲۵ درصدی قرارداد وجود داشت، خاطرنشان کرد: با موافقت طرف چینی تعداد واگن ها به ۷۹۱ دستگاه رسید. هزار و ۵۰۷ واگن در تهران داریم که بخشی از آن از چرخه خدمت خارج شده است. با این ۷۹۱ واگن امکانی برای مردم تهران فراهم شد تا بهترین خدمت را به آنها ارائه دهیم اما این تعداد واگن در ۲۳ ماه پیش بینی شده بود تا اولین واگن در این زمان وارد تهران شود اما در پیگیری های جدی معاونت حمل و نقل، اولین واگن یک سال آینده وارد پایتخت خواهد شد.

مرمت و بهسازی کالبد شهری با اجرای طرح تحولی ۲۰ گانه خدمت

با تشریح جزئیات تدابیر بیست گانه تحولی خدمت در جلسه ای از سوی مدیرکل هماهنگی، نظارت و کنترل معاونت هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران، توسعه ترافیکی، عمرانی و خدمات شهری مطلوب به شهروندان در دستور کار منطقه۱۳ قرار گرفت.

جلسه بررسی طرح تحولی بیست گانه خدمت در شهر تهران با حضور مدیرکل هماهنگی، نظارت و کنترل معاونت هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران و هیات همراه، شهردار، معاونان و مدیران منطقه۱۳ در ساختمان ستادی شهرداری منطقه برگزار شد. در این جلسه فیاض مدیر کل هماهنگی، نظارت و کنترل امور مناطق شهرداری تهران،ضمن تشریح جزئیات تدابیر بیست گانه تحولی نگهداشت که از سوی دکتر زاکانی شهردار تهران ابلاغ شده است، گفت: بندهای ۲۰ گانه موضوعاتی مهم در امور جاری است که روزانه در مناطق انجام می شود و انتظار می رود که این موارد بر اساس یک ساز و کار مشترک بر اساس اسناد بالا دستی و هماهنگی معاونت های تخصصی و نیاز محلات برنامه ریز ی و انجام شود.

وی با بیان اینکه خدمت باید به گونه ای باشد که مردم به وضوح آن را مشاهده کنند افزود: مناطق و به تبع آن نواحی باید با توجه به موضوعاتی که وجود دارد نقشه راه به ما بدهند تا طبق آنها برآورد بودجه و سایر موارد انجام شود.مدیرکل هماهنگی، نظارت و کنترل معاونت هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران تاکید کرد: شهرداران نواحی باید به طور دقیق موضوعاتی که مردم با آنها درگیر هستند را رصد و مطالبه گری کنند و این نیازهای احصاء شده طوری باشد که رفع آنها علاوه بر کاربردی بودن، دربرگیری هم داشته باشد.

او ابراز امیدواری کرد : با دقت نظر در احصا موارد مورد نیاز و رصد میدانی، شاهد چهره جدید و نو در محلات منطقه۱۳ باشیم.

در ابتدای این نشست نیز ، محمد هادی علی احمدی ، شهردار منطقه۱۳ گفت: طرح تحولی بیست گانه خدمت به گونه ای برنامه ریزی شده که همه فعالیت ها و محور های مربوط به شهر تهران در آن می گنجد.مرمت و بهسازی آسفالت معابر ، تبدیل انهار فاقد عملکرد به کانیو، بهسازی جداول ،پیاده روسازی معابر، حذف دریچه های زائد در سطح معابر، همسطح سازی دریچه، جانمایی مجدد مخازن پسماند، مرمت و احداث زمین های چمن مصنوعی در محلات، احداث و بازسازی و مرمت سرویس های بهداشتی ، جداره سازی و بازپیرایی فضای سبز حاشیه معابر اصلی، بهسازی میادین شهری، مرمت و بهسازی علائم ترافیکی و حذف زوائد فیزیکی، اصلاح و ایمن سازی نقاط حادثه خیز ترافیکی ، ایمن سازی بوستان ها ، بازسازی و بهسازی مسیر مسیل ها، مرمت و بهسازی آسفالت مدارس ، احداث مخازن زیر زمینی و تصفیه پسآب، نوسازی و بهسازی مجموعه بانوان ، بهسازی و نماسازی ورودی های مترو از جمله موضوعات مورد بررسی منطقه در طرح تحول ۲۰ گانه است که شهردار منطقه ۱۳ به آن اشاره داشت.

ارسال نامه به دادستانی برای پیگیری موضوع حریم تهران

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه امروز شهردار تهران گزارشی از دستاوردهای سفر چین در صحن شورا ارائه خواهد داد، اظهار کرد: گزارشی در حوزه حمل و نقل و ترافیک، مسکن و پسماند ارائه خواهد شد تا پاسخی به سوالات عمومی نیز باشد.

مهدی چمران در حاشیه یکصد و هشتاد و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امروز شهردار تهران گزارشی از دستاوردهای سفر چین در صحن شورا ارائه خواهد داد، اظهار کرد: گزارشی در حوزه حمل و نقل و ترافیک، مسکن و پسماند ارائه خواهد شد تا پاسخی به سوالات عمومی نیز باشد.

وی با بیان اینکه دو موضوع دیگر در دستور کار است، یادآور شد: بررسی لایحه درگاه صدور مجوزها نیز در این جلسه انجام خواهد شد.

چمران با اشاره به اهمیت قراردادهای واگن‌ها برای شورا، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مسائل تخصصی واگن‌ها از چین پیگیری شده و از سال ۹۶ این قرارداد به جریان افتاده بود و پرداخت صورت نگرفته بود، انعقاد عملی این قرارداد و کاهش مدت زمان تحویل واگن‌ها برای ما مهمترین مسئله بود.

وی افزود: اصرار داشتیم که مدت زمان تحویل واگن‌ها به ۱۲ ماه برسد که قول دادند سرعت تولید را افزایش خواهند داد تا به زمان مقرر برسند.

چمران با اشاره به برگزاری جلسه با دادستان کل کشور و دادستان تهران در رابطه با حریم پایتخت و اسلامشهر، تصریح کرد: نامه مفصلی به دادستانی در این خصوص ارسال شده است. ما گلادیاتور نیستیم که به حریم یکدیگر چنگ بزنیم و باید قانونی عدالت‌محور را اجرا کنیم.

مهدی چمران سپس در آغاز جلسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: قرار شده از اعضای شوراهای اسلامی شهرهای کشورهای اسلامی در راستای مسائل غزه به تهران دعوت شود.

چمران در خصوص سفر شهردار تهران به چین نیز افزود: بر اساس گفته دوستان، حتی یک لحظه از این سفر به هدر نرفت و تیم مدیریت شهری دائماً در حال مذاکره و سفر بود و خوشبختانه دستاوردهای خوبی از آن حاصل شد.

دستاوردهای سفر به چین ماحصل صدها روز پیگیری بود

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا گفت: باید توفیقات سفر به چین را به مردم تهران تبریک بگویم و امیدواریم ثمرات آن را در سالهای آینده ببینند.

مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا نیز در این جلسه محیط زیست و آلودگی هوا و حمل و نقل عمومی را دو راهبرد اصلی برنامه چهارم توسعه عنوان کرد و گفت: برای اولین بار است که در یک برنامه و در زمانی کوتاه دستاوردی بزرگ حاصل می شود.

وی افزود: کار کارشناسی این موضوع و پیگیری آن صدها روز زمان برد و با پیگیری های رئیس شورا و شهردار تهران، کار در سفری به چین به جمع بندی رسید و نمی توانیم بگوییم که این مسئله تنها در یک سفر به نتیجه رسید و حاصل صدها روز پیگیری بود.

پیرهادی با بیان اینکه اگر این موضوعات در دو سال اخیر پیش بینی نمی شد، شاید تهران به یک بحران می رسید، گفت: باید این توفیق را به مردم تهران تبریک بگویم و امیدواریم ثمرات آن را در سالهای آینده ببینند. از شهردار تهران نیز تقاضا داریم همه بخش ها را به خط کنند و پیگیری های لازم را داشته باشند تا واگن ها وارد شوند و مردم به صورت عملی این جریان را ببینند؛ چون وعده زیاد شنیده اند.

وی تأکید کرد: تا مردم سوار مترو و اتوبوس نشوند، برای آنها ملموس نخواهند بود، لذا نیاز است تا تلاش کنیم تا اقدامات به نتیجه برسد.