پیک شهر گزارش می دهد؛

ماجرای حضور چینی ها در پنبه چوله چه بود؟/ ایجاد پنبه چوله واحد و توسعه یافته برنامه ما است

بخش رودپی شمالی ساری – پنبه چوله روستایی بزرگ در ضلع شرقی رودخانه تجن ساری در جاده فرح آباد، اگرچه وجه تسمیه این روستا به حضور چینی ها در آنجا بازمی گردد ولی اکنون مسئولان محلی و بخشی به دنبال ایجاد روستایی واحد و توسعه یافته هستند.

به گزارش پیک شهر، جای جای روستاهای مازندران توسعه یافته و روستا محور، مملو از جاذبه های بکر گردشگری و فرصت مناسبی برای رشد اقتصادی در بخش کشاورزی بوده که اگر توجه زیرساختی به توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در روستاها منسجم و پیوسته باشد، دیگر نباید ماجرای مهاجرت جوانان از روستاها به شهرها و استانهای همجوار برای کسب و کار در روستاهای بکر مازندران تکرار شود.

پیک شهر به عنوان رسانه مرجع مدیریت شهری و شوراها با هدف شناسایی ظرفیت ها و توانمندی های نقاط مختلف کشور، اینبار به سراغ یکی از روستاهای بخش گردشگرپذیر و کشاورزی رودپی شمالی ساری در جاده فرح آباد ساری رفته و میزبان مهندس علی اکبر نیرومند، دهیار موفق و با انگیزه پنبه چوله علیا بوده که همچنان ایجاد پنبه چوله واحد برای توسعه متوازن در این روستای قدیمی با  سابقه دو هزار ساله را دارد.

این مهندس با انگیزه که به گفته خودش به دلیل شغل قبلی اش شهرهای ایران را برای توسعه زیرساخت های تلفن همراه ایرانسل سفر کرده و با شاخص های توسعه ای در مناطق کشور آشنا است، اکنون می گوید: برای توسعه و آبادانی روستای خود به پنبه چوله آمده تا این روستایی که معروف به خاستگاه طلای سفید در خطه شمالی ایران بوده را بار دیگر به مردمان و آحاد جامعه معرفی نماید.

مهندس نیرومند که به همراهی دکتر بریمانی، بخشدار رودپی شمالی و مهندس عباس رضایی، مسئول اداری مالی دهیاری های دازمیرکنده، شیرین بول، کلمر و ولی آباد میهمان خبرگزاری پیک شهر شده است به خبرنگاران ما اظهار داشت: روستای کشاورزی و تاریخی پنبه چوله به دلیل قرارگیری در مسیر جاده ترانزیتی نیروگاه – صدار – بندرامیرآباد می تواند قطب توسعه یافتگی منطقه و استان مبدل شود.

وی با بیان اینکه روستای پنبه چوله در سال ۲۰۲۲ به عنوان دبیرخانه فرعی روستای هدف کشورهای اکو انتخاب شده ولی به دلیل بی توجهی به این امر چندان به زیرساختهای گردشگری آن توجه نشده است، گفت: علیرغم اینکه تلاش شده تا توجه مناسبی به آب بندان موجود و بکر روستا به وسعت ۳۰ هکتار شود و شش هزار اصله نهال در عرصه آب بندان غرس شده است، افزود: به دلیل عدم حمایت مسئولان وقت در گذشته، متاسفانه این آب بندان در معرض تخریب بوده و بلااستفاده باقی مانده که در صورت توجه به زیرساخت گردشگری آن می تواند محل تفرج سیاحان داخلی و خارجی که به مازندران سفر می کنند، باشد.

نیرومند با قدمت دو هزار ساله پنبه چوله و حضور چینی ها برای کاشت نخستین جوانه های این طلای سفید در پنبه چوله و نامگذاری این روستا بدین نام اشاره کرد و افزود: به دلیل جایگاه فرهنگی و اجتماعی این روستا، نخستین مهدکودک شهرستان ساری در دیرباز در پنبه چوله ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه قدمت دو هزار ساله این روستای تاریخی موید آن است که پنبه چوله زیستگاه قدیمی صفویان نیز بوده است و نخستین پنبه کشور توسط چینی ها در این روستا کاشته شد، تصریح کرد: اکنون این روستا دارای دو دهیاری بوده که به واسطه اینکه بنا داریم پنبه چوله واحد را برای توسعه و رفع عقب ماندگی ها معرفی کنیم به دنبال تحقق این مهم از سوی مراجع ذیصلاح هستیم.

9k=

این نماینده عالی دولت در روستای پنبه چوله ساری با اشاره به جمعیت سه هزار نفری روستا، از وجود دو آب بندان، دو زمین فوتبال در روستا خبر داد و افزود: در صورتی که منابع طبیعی، زمین فوتبال را در اختیار دهیاری قرار دهد، شاخص سرانه ورزشی در روستا رشد چشمگیری خواهد یافت.

وی با تاکید بر تقویت زیرساخت های توسعه ای و تسریع در اجرای طرح هادی در روستای پنبه چوله با توجه به قدمت دیرینه این روستای تاریخی، تصریح کرد: مشارکت مدنی در روستا باید تقویت تا در حوزه مبلمان سازی روستایی و استفاده از تضارب آرای نخبگان برای توسعه روستا امری ضروری است.

نیرومند با اشاره به اینکه برای اجرای طرح های بزرگ روستا نظیر طرح هادی باید مسئولان استانی بیشتر پای کار بیایند، افزود: دانش مسئولان روستا در توسعه منطقه باید تقویت تا از تجارب مهندسان جوان روستا برای رفع عقب ماندگی ها استفاده بهینه شود.

وی با بیان اینکه در ده سال گذشته طرح توسعه گردشگری در آب بندان پنبه چوله اجرایی شده ولی به دلیل نگاه نامناسب برخی مسئولان در گذشته، اقدامات مطلوبی در این زمینه صورت نگرفته است، تصریح کرد: با توجه به نگاه مدیران دولت سیزدهم و اهتمام بخشدار محترم، می توانیم با توسعه آب بندان این روستا، پنبه چوله را نگین گردشگری منطقه مبدل کنیم و عایدی اقتصادی مناسبی را از طریق گردشگرپذیری برای مردم این روستا و روستاهای اطراف فراهم کنیم.

وی به طراحی برنامه زمان بندی برای اجرای طرح های فرهنگی و هنری در روستا در کنار پروژه های عمرانی و زیرساختی این دهستان اشاره و تصریح کرد: روستای قدیمی پنبه چوله ساری دارای چهره های موفقی در حوزه های هنری و ورزشی نظیر عارف رودباری مجسمه ساز برتر کشور، کردجهان بیگلر فوتبالیست نام آور و دیگر نام آوران هستیم که باید به این بخش مهم روستا نیز توجه ویژه ای صورت گیرد.

ضرورت تقویت امنیت شغلی دهیاران

مهندس عباس رضایی، دهیار اسبق منطقه و از دهیاران موفق مازندران در ادوار گذشته نیز در این دیدار با اشاره به اینکه اصلی ترین مشکل دهیاران نبود امنیت شغلی در روستاها است، افزود: به دلیل نبود بودجه پایدار در روستاها، عقب ماندگی در بسیاری از روستاها همچنان مشهود است.

وی با بیان اینکه نبود درآمد پایدار در روستاها، بسیاری از دهیاران را به سمت اعمال ماده ۹۹ و تخلفات صنفی سوق داده است، تصریح کرد: باید اقدامات اساسی در جهت کاهش تخلفات صنفی در روستاها صورت گیرد.

مهندس رضایی، اکنون مسئول اداری و مالی دهیاری های دازمیرکنده، شیرین بول، کلمر و ولی آباد بخش رودپی شمالی شهرستان ساری است.